Wii

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

To Wii είναι η καινούρια εφεύρεση του καθηγητή Satoshi Gunpei Shigeru Nintendo, ξαδέρφου του Hironobu Sakaguchi. Δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε το 2007 με σκοπό να ταράξει τα γαλήνια (χα!!) νερά όπου πλατσουρίζει το video - gaming εδώ και χρόνια. Αναφερόμαστε στον χειρισμό και όχι μόνο.

Και εγένετο Wii[επεξεργασία]

κυνηγητό στο Wii

Εδώ και χρόνια, οι ga(y)mers χειρίζονταν το μπαρμπαδάκι με ένα κατασκεύασμα από την κόλαση, ονόματι controller (ή gamepad, ή joystick, ή “μπακατέλα” ή χειριστήριο).

Τώρα, o Nintendo - San εξόπλισε το κονσολοειδές του με το Wiimote, ένα ασύρματο πράγμα με πολλές και διαφορετικές λειτουργίες, όπως controller, γάντι του μποξ, τηγάνι και σούβλα καθώς και όργανο γυμναστικής.

Wii πρωτοπορία[επεξεργασία]

ναυμαχία στο Wii

Επανάσταση στον τρόπο που παίζεις το παιχνίδι σου!! Ξεχάστε τα παλιομοδίτικα χειριστήρια που απαιτούσαν να είσαι με τις ώρες καθιστός σε μια καρέκλα και να απασχολείς και τα δυο σου τα χέρια!
Τώρα χορεύεις, κλωτσάς, βαράς, ταλαντώνεις την παλάμη σου καθέτως και σε όρθια στάση, κάνεις σβούρες, και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα του του gamer και των συμπαικτών του, 3ών σε αριθμό plus τον 1αν, σύνολον τέσσερις!

Και όλα αυτά χωρίς καλώδια με τεχνολογία Bluetooth και σήμα που φτάνει και τα 10 μέτρα.

Το Wii επικοινωνεί ασύρματα με το στο Internet, ακόμη και όταν είναι κλειστό ενώ παράλληλα επικοινωνεί και με όλες τις μικροκονσόλες της Μαμάς εταιρείας.

Χειριστήριο μπαρμπαδάκι[επεξεργασία]

Ποτέ δεν ξεφεύγουμε τα μπαρμπαδάκια! Η Μαμά εταιρία (όπως λέει πιο πάνω) έφτιαξε για το Wii ολόκληρο χειριστήριο για ένα και μόνο μπαρμπαδάκι, το Νunchuk, ενώ θα μπορούσε να βάλει κι άλλα κουμπιά ή να βάλει 1-2 μπαρμπαδάκια στο σύμμαχο του στο Wii Zapper, το Wiimote. Μετά βγήκε το Wii Classic Controller με 2 μπαρμπαδάκια. Οι Ιάπωνες είναι τρελοί...

Wii κονσόλα[επεξεργασία]

Η κονσόλα διαθέτει σκληρό υλικό (hardware) αναγνώρισης των κινήσεων του σώματος, ώστε να δουλεύει αυτό σαν μπαρμπαδάκι. Βέβαια είναι κατασκευής Siemens αλλά πολύ ανώτερο σε σχέση με το μοντέλο που χρησιμοποιείται στο C4i. Αυτή ήταν μέχρι πρόσφατα απόρριτη πληροφορία (ώστε να μην απαιτηθεί και αποζημίωση από το Ελληνικό Κράτος για τη παραγγελία του ανώτερου μοντέλου, μιας και η εταιρία του έστειλε ένα ελλατωματικό που είχε επιστρέψει ως DOA), αλλά δημοσιοποιήθηκε από έναν αρουραίο που είχε δει με τα μάτια του ότι και η ίδια η εταιρία, το τοποθετεί στις κεντρικές αποθήκες σε ανώτερα ράφια από αυτό του C4i. Το μοναδικό ελλάτωμά του, είναι ότι επειδή κατασκευάστηκε και για χρήση σε zepelin, μερικές φορές θεωρεί ότι πετάει ανάποδα και αναγνωρίζει για χέρια τα πόδια και για πόδια τα χέρια, οπότε αν εκείνη τη στιγμή παίζουμε μπάσκετ, αυτομάτως θα μετατραπεί σε ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι στο οποίο όλοι θα ξετρελαθούν, είναι είναι το Wii Fitness Corn Flakes Edition, στο οποίο εξασκούμε τη φυσική μας κατάσταση με ποικίλους τρόπους, όπως φύτεμα καλαμποκιού, θερισμός, τρέξιμο στο χωράφι, πάλη, πάλι τρέξιμο, άρση βαρών και αυνανισμό. Η ίδια η κονσόλα προσφέρεται με δώρο το WiiSports - ε νιού γουέϊ του πλέϊ με το οποίο μπορείς να αθληθείς στο Baseball, Bowling, Golf, Tennis και να δώσεις νοκ - άουτ στο Boxing.Απλά είναι ένα μαγικό παιχνίδι για να σου σπάει τα νεύρα με τις (μ)αλακίες του.

Και τώρα, μερικά άσχετα σύμβολα:

◎☆○◇□△§¢♭♪#↑↓←→©®™€£¥$✶♥?!@

Σχετικά[επεξεργασία]