Τουμπουλουρού (Tumblr)

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
(Ανακατεύθυνση από Tumblr)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το κωλότυπο του Τουμπουλουρού

Το Τουμπουλουρού ή σε συντομία Tumblr, δεν είναι πόλη της Ασίας, ούτε πολίτικο φαγητό. Υποτίθεται ότι είναι μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται αυτοί που το έφτιαξαν και το σλόγκαν των δημιουργών είναι:
"το Τουμπουλουρού σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα το απόλυτο τίποτα".
Απευθύνεται με ασφάλεια σε παιδιά από 13-18 ετών τα οποία ξεσκίζονται στο να κοινοποιούν την μία τσόντα πίσω από την άλλη και την κάθε παπαριά που αντιγράφουν από βιβλία, γκράφιτι και γενικά κάθε αμπελοφιλοσοφικό απόφθεγμα που πέφτει μπροστά τους, αλλά κυρίως τσόντες!

Πως λειτουργεί[επεξεργασία]

Μετά την τεράστια αποβλάκωση που προκάλεσε το Facebook, το Twitter και το Blogger κάποιοι τύποι σκέφτηκαν "Δεν τα ενώνουμε όλα αυτά μαζί να δούμε τι θα βγει, να τσεπώσουμε και εμείς κάνα φράγκο;" Το είπαν και το έκαναν και για αυτό κανείς μέχρι και σήμερα δεν ξέρει τι ακριβώς είναι το Τουμπουλουρού.
Πάντως, βασικός κανόνας στο Τουμπουλουρού, είναι η ανάρτηση περιεχομένου χωρίς πνευματικά δικαιώματα και η απόλυτη παραπληροφόρηση, μάλιστα λένε ότι την έχουν μεγαλύτερη και από του Wikipedia (την παραπληροφόρηση εννοούμε, που πήγε το μυαλό σας;;;).

Εν συντομία, ο κάθε τρελάρας, ανώμαλος, ψυχασθενής, σχιζοφρενής, emo, trendy, με γυαλιά, με χωρίστρα στο πλάι και κάθε καρυδιάς καρύδι, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του blog και να ανεβάζει ότι μαλακία του κατέβει στον εγκέφαλο - κυρίως από τον κάτω εγκέφαλο, για αυτό λέμε ότι του κατέβει.
Έπειτα, άλλοι πιο ανώμαλοι χρήστες αρχίζουν να κάνουν Like (αυτό το έκλεψαν από το Facebook) και να ακολουθούν (αυτό το έκλεψαν από το Twitter) το blog κάποιου χέστη χρήστη. Το Τουμπουλουρού υποστηρίζει πολλών ειδών αρχίδια αρχεία και οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν τις τσόντες σε διάφορες μορφές όπως video, animated gif, ταπεινές φωτογραφίες, ήχο, κείμενο, quote ή εάν βαριούνται πολύ, μπορούν απλά να βάλουν εξωτικό σύνδεσμο. Προσοχή όχι εξωτερικό σύνδεσμο, αλλά εξωτικό - λόγω περιεχομένου ;)

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς[επεξεργασία]

Οι γονείς και ειδικά οι πατεράδες, θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολλά πράγματα εάν αποφασίσουν να τσεκάρουν τι σκατά κάνει το παιδί τους στο Τουμπουλουρού.
Αρχικά πριν ανοίξουν το κομπιούτερ, θα πρέπει να έχουν δίπλα τους ένα ποτήρι νερό, υπογλώσσια χάπια, ένεση ινσουλίνης, ένεση κορτιζόνης, πιεσόμετρο, παγάκια και προσοχή να μην το ξεχάσουν μια ΠΕΤΣΕΤΑ - γιατί η κουρτίνα μπορεί να είναι μακριά.