Slayer

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι Slayer (προφέρεται "σλέηερ" με σερραική προφορά, παχύ "σ", λεπτό "λ", κοντό "ε", μακρόσυρτο "η", βραχύχρονο "ε" και τέλος βρετανικό "ρ", παρένθεση: Γι' αυτό ελάχιστοι το προφέρουν σωστά. Επίσης υπάρχει 1 εξαίρεση, για τους Rammstein και τους συμπατριώτες. Για αυτούς είναι σλάιερ. Για τους έλληνες συντάκτες του Μέταλ Χάμστερ είναι Σλάγιερ). Είναι μια ελληνική μπάντα η οποία ξεκίνησε από την Αμερική. Τα μέλη της είναι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική, οι οποίοι μετά την επιτυχία του Τάκη Κουβατσέα νομίζανε ότι θα έχουν καλύτερη τύχη στην Ελλάδα και έτσι γύρισαν πίσω.

Slayer.jpg

Δουλεύανε από το 1960 ωσάν χασά... χασάπη... χασάδη... κρεατοκόφτηδες και άνοιξαν και την πρώτη παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα στην οποία χόρευε και ο ΖορμπάςΜάκης το έχει σε DVD). Την εποχή εκείνη ονομαζότανε Σφάχτης, παίζοντας χασάπικο. Μετά από λίγο αποφάσισαν να ασχοληθούν με το κάφρο-μέταλ, κάνοντας και το όνομά τους αμερικάνικο, αφού η ταβέρνα τους στην Αμερική "Τα τέσσερα αδέλφια" κλείστηκε από την υπηρεσία του Δήμου γιατί σέρβιρε μεταλλαγμένα κρέατα. Οι ίδιοι οι ταβερνιάρηδες δήλωσαν: "Εμείς τόσο καιρό αυτά τα κρέατα τρώγαμε. Βλέπετε να έχουμε πάθει κάτι?". Μετά από αυτή τη δήλωση η ταβέρνα δεν ξανάνοιξε ποτέ.

Το χαρακτηριστικό στυλ των Slayer είναι τα γρήγορα σόλο που πλησιάζουν την ταχύτητα του Νίκου Μίχα για τον οποίο δηλώνουν θαυμασμό οι ίδιοι οι Slayer. Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι η βαρύτονη πρίμο σεκόντο μπάσα και ανατριχιαστική φωνή του <εεεε> τραγουδιστή του συγκροτήματος.

Οι Slayer σαν κάθε συγκρότημα του ίδιου είδους που σέβεται τον εαυτό του μιλάει στα τραγούδια του για απλές καθημερινές και ανθρώπινες στιγμές: θάνατο, νεκροφιλία, πόλεμο, βιασμούς, μαζικούς θανάτους, βασανισμούς και αλλα τέτοια συνήθη πράματα. Τα μέλη είναι οι εξής κάφροι... εεεε, ήθελα να πω καλλιτέχνες: Τόμης Αράγιας (Τομ για τους φίλους), Σόφος Χανεημάνος (για τους φίλους Ζεφ), Lord Κέργος, και Δαυίδ Λομβαρδάσουρας.

Σήμερα οι Slayer βγάζουν το ψωμί τους στην Πλατεία Ομονοίας παίζοντας μουσική και βγάζοντας δίσκο για τα ψιλά.

Α, και για να μην ξεχάσω, το τραγούδι τους "Άγγελος του Θανάτου" μιλάει για έναν Νεφελίμ.

Τίτλοι "εργων" ...[επεξεργασία]

  • Βρεχει καρεκλοπόδαρα αίμα (Raining chair-legs blood)
  • Ο θανατάγγελος (Angel of death)
  • Τοίχος αιματοβαμένος (wall painted blood). Ξέρω,ξέρω....στην αρχή ήταν έτσι....αλλά ο Αράγιας το άλλαξε σε "world painted blood" γιατί δεν του έβγαιναν οι στίχοι.
  • Χριστός εσωθέτο!!!! (Jasus saves!!!)....Φήμες θέλουν ο τίτλος να εννοεί ο Χριστός σώζει....αλλά μην σας ξεγελά αυτό....η πραγματική του σημασία είναι ο Χριστός σώθηκε...(μετά από ένα live ανελέητου head-banging με φόβο την απόκτηση χρόνιων παθήσεων...)
  • Το Έγκλημα προς την μουσική τραγουδι "Live undead": είναι στην πραγματικότητα ένα τιμητικό άσμα προς τους ΖΝ (ζωντανούς-νεκρούς) ή προς τον Lich King ( ενός χαρακτήρα από ένα αποβλακωτικό, καμμένικοπαιχνίδι στο PC ονόματι world of warcraft)....Επίσης άλλοι Ελ ληνικοί τίτλοι του είναι : Απέθαντοι ζωντανοί....Αζώντανοι πεθαμένοι...και άλλοι πιθανοί συνδυασμοί των λέξεων "ζωντανοί" και "πεθαμένοι" με την προσθήκη στερητικού -α,-αν,-ανα και -ανανά ή -ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!.
  • Το Snuff.....(στην πραγματικότητα είναι μια παραλλαγή του γνωστού αλαλαγμού στα κόμιξ "sniff" που εμφανίζεται με έντονα κίτρινα -προς-το- κόκκινο γράμματα όταν ένας χαρακτήρας κλαίει.....). Είναι ένα τραγούδι που αρχίζει με μια παράξενη "μελωδία" (παρόμοια με τους ήχους που δημιουργούνται από ζώα όπως η κότα, ο παραμελημένος παπαγάλος....ή οποιοδήποτε πτηνό βγάζει τον ήχο του στριγγλίσματος.....) για αυτό και αυτό το τραγούδι ονομάστηκε έτσι....Από τα πρώτα δευτερόλεπτα είναι για τον Πουτσοφλίγκαρο για τα κλάματα....
  • Νότια του ουρανού...(!?!?!?!??????) South of heaven..(!?!?!?!?!?!?) Στην πραγματικότητα η γεωγραφική αυτή τοποθεσία δεν βρίσκεται στον Νότο( που στην πραγματικότητα είναι 180 μοίρες....) αλλά στις 180,000001 μοίρες....γεγονός που το καθιστά αυτομάτως Νοτιοδυτικά.....οπότε δικαίως το κομμάτι πρέπει να μετονομαστεί σε West-'south of heaven.....
  • O ταχυδρομομόρτης (Postmortmen)
  • Ένα - ένα τα κομμάτια της καρδιάς μου μαζεύω....(Piece by Piecy my heart's i collect...). Σκυλάδικο τραγούδι εποχής (Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Τα μέλη της μπούρδας εν ονόματι "μπάντας"[επεξεργασία]

Θωμας Αράγιας: Είναι ο αφηγητής της μπάντας (ναι,ναι.....ξέρω πως στραβομουτσουνιάσατε.....ο τύπος δεν αλλάζει νότα όταν ουρλίαζει τραγουδάει). Κατάγεται από το 2ο κοτοπουλάδικο δίπλα από τον πάγκο του κυρ-Θανάση. Ανακάλυψε το ταλέντο του ουρλιαχτού τραγουδιού όταν παρακολουθούσε την μάνα του να σφάζει μια κότα....Έτσι μετά από μια πρώτη επαφή του με την τέχνη, ο Αράγιας μιμούνταν τους ήχους της κότας κάθε απόγευμα στο δωμάτιο του...

Ο βασιλιάς των κεριών: Ο βασιλιάς των κεριών (εν συντομία "Lord Κέργης") ήταν ο ντελιβεράς του καταστήματος...συχνά μπέρδευε τα τσεκούρια με τις V κιθάρες....έτσι αγόρασε μια V JACKSON (παραξενεύτηκεγια το πόσο ακρίβηναν τα τσεκούρια στις μέρες μας) και άρχισε να την βαράει πάνω στον πάγκο με τα κρέατα με την πεποίθεση ότι ήταν μπαλτάς....Έτσι δημιουργήθηκε και το πρώτο του solo....Χαρακτηριστικό των solo του είναι η απουσία μελωδίας, η αρρυθμία, και γενικότερα το απόλυτο Χάος που θα μπορούσε μόνο να δημιουργηθεί από τον κρότο των χορδών πάνω στο ξύλο...Ο Κέργης ακόμα και πάνω στην σκηνή έχει την εξής εικόνα στον νου του (που άμα είχε θα ήταν πολύ καλύτερα): Τα drums σαν πάγκους για τα κρέατα, τις κιθάρες σαν μπαλτάδες, το κοινό κάτω σαν πελάτες στο μαγαζί του, τις πένες σαν οδοντογλυφίδες...και άλλα πολλά που μόνο το διαβολικοχαζοπεινασμένο και ακατοίκητο μυαλό του θα μπορούσε να δημιουργήσει.....

Δαβίδ Λαμβαρδοσούρας κ' Σόφος Χανεήμανος (στην συνέχεια): Είναι αδερφός του Κέργου πράγμα προφανές από το επίπεδο νοημοσύνης του...Δούλευε και αυτός στην οικογενιακή επιχείρηση "Αράγιας ο Σφαγέας".

Αυτός ασχολούνταν με την κάθαρση του μαγαζιού από τυχόν υπολείμματα (σκουπιδιάρης)...Μια μέρα βρήκε μια κατεστραμένη κιθάρα του Κέργου (που εξακολουθούσε να νομίζει πως είναι μπαλτάδες) και άρχισε να την βαράει στους κάδους των σκουπιδιών από την χαρά του....Έτσι βρίσκοντας ένα παλούκι ακόμα, αυτοδημιούργησε κάτι που έμοιαζε με τα σημερινά ντραμς.....Γεμάτος υπερηφάνεια ονόμασε την κατασκευή του ο σκουπιδομέταλλος....(όπου πήρε και το όνομα τον είδος της μουσικής που έπαιζαν: T(h)rash metal)

Καθώς όμως μία μερα, εξασκούσε τις ικανότητες του στον σκουπιδομεταλά, ο Κέργος τον είδε, και από την συγκίνηση που τον διέτρεξε άρχισε να βαράει την κιθάρα του στο κεφάλι του Αράγια. Ο Αράγιας άρχισε να ουρλίαζει από τον πόνο και έτσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα της μπάντας...Από την γειτονιά τότε πέρασε και ο Σοφοκλάκης..

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τους Slayer.

Ενθουσιασμένος από την επίδοση της μπάντας άρπαξε την κιθάρα του Δαβίδ (που αντικαταστάθηκε από άλλο ένα παλούκι) και άρχισε να βαράει το κεφάλι του Κέργου....Έτσι και οι δύο ενθουσιασμένοι άρχισαν να βαράνε ο ένας τον άλλον για το ποιός βαρούσε πιο δυνατά.....Φυσικά νίκησε ο Κέργος που αυτοαποκυρήχθηκε Lead-guitarist και ο Σόφος παρέμεινε στην ριθμ-γκιτάρ.....