Porsche Killer

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“H Porsche μου σας κάνει όλους σκόνη.”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τα Porsche Killer


“ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ ΨΕΥΤΟΠΟΡΣΑΚΗΔΕΣ!”

- O Τάκης Τσουκαλάς για τα Porsche Killers


Όρος που περιγράφει μοντέλα αυτοκινήτων που σκοπό έχουν να ανταγωνιστούν τα αυτοκίνητα της Porsche.

Ιστορικά, το 1970 ξεκίνησε μία συμμαχία από τους τρεις μεγάλους της Γερμανίας (Audi,BMW και Mercedes-Benz) να ανταγωνιστούν την Πορσε και, εντέλει, να την καταστέψουν. Έτσι άρχισαν να αναπτύσσουν τρόπους για να φτιάξουν τα μοντέλα τους. Έτσι στα 80s βγήκε το Audi Quattro.

Αργότερα άρχισαν να μπαίνουν στη συμμαχία πολλοί και διάφοροι. Οι μεγάλοι όμως, βλέποντας ότι σιγά σιγά θα τους έπαιρναν και τα σώβρακα, αποφάσισαν να το διαλύσουν το πανηγύρι.

Όλοι όμως εξακολουθούν να έχουν τον ίδιο στόχο: να καταστρέψουν την Porsche.

Top 10[επεξεργασία]

Ακολουθούν τα δέκα κορυφαία μοντέλα που πλησίασαν την Porsche, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο.

Number 10: Volkswagen Golf GTI[επεξεργασία]

Καλή προσπάθεια, αλλά θέλει ακόμα δουλειά.

Το Golfάκι, γνωστό και ως Porsche των φτωχών, κατάφερνε με έναν μαγικό τρόπο να παράγει την ψευδαίσθηση ότι όντως οδηγάς Porsche. Για τα πρώτα 2 χιλιόμετρα όμως. Γιατί μετά συνωμοτούσε όλο το σύμπαν για να σταματήσει να δουλεύει. Το μοντέλο αυτό επιβεβαίωσε τις φήμες ότι η γερμανική ποιότητα είναι...φήμες.

Number 9: ChevroEL Corvette[επεξεργασία]

Καλή και αυτή η προσπάθεια. Αυτές τις αναρτήσεις από Datsun να μην είχε...

Η Corvette δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "αμάξι από σπίτι". Εντάξει, για να τσουλάει και να βάζεις γκόμενες καλό είναι. Αλλά είναι ένας αχταρμάς. Η μηχανή του είναι από νταλίκα του 1821, το τιμόνι στρίβει πιο δύσκολα και από του Τιτανικού και έχει αναρτήσεις από... Datsun, άρα χοροπηδάει στο δρόμο. Πως βγήκε ένατο, μόνο ο Μάκης ξέρει...

Νumber 8: BMW M3[επεξεργασία]

Η Μ3 είναι ώρες ώρες υπερβολική.
Number 7: Peugeot 106 Rallye[επεξεργασία]

Αν και φτιάχτηκε με τα πιο λάθος υλικά, κατάφεραν να το κάνουν καλό. Μόνο που δεν έχει τη δύναμη της Porsche.

Ρόδες, τιμόνι, πεντάλ και καθίσματα. Όμως ο καθηγτής Πλουτόνιουμ πρόσθεσε κατά λάθος ένα συστατικό παραπάνω:Μεγάλη Μηχανή. Το 106 δεν φτιάχτηκε με σκοπό να βάλει κάτω μια Πόρσε. Όμως ήταν αρκετά γρήγορο και θα μπορούσε να τα καταφέρει, αν δεν του έλειπε η ψυχή, που, κακά τα ψέματα, χρειάζεται.

Number 6: Mazda RX-7[επεξεργασία]

Πολύ θόρυβο κάνει το ρημάδι.

4 Ρόδες, 1 τιμόνι, 2 πόρτες, θερμαινόμενοι καθρέπτες, ράδιο CD. Όλα θυμίζουν ένα φυσιολογικό αύτοκινητο. Το μόνο κατασκευαστικό λάθος σε αυτό το αυτοκίνητο είναι η φαϊνή ιδέα του Δημιουργού, Felix Wankel ή Χαρούμενου Βάνκελ, να αντικαταστήσει τα κυλινδρομπιελοπίστονα του κινητήρα με τρίγωνα πανοράματος τα οποία περιστρέφονται μέσα σε ένα οβάλ ταψί. θα μπορούσε να χαρακτιριστεί ως το ιδανικό Porsche Killer αλλά επέλεξε το δρόμο της ζαχαροπλαστικής.

Number 5: Mercedes SLR[επεξεργασία]

Η υπερβολική δύναμη προδίδει την SLR.
Number 4: Nissan Skyline[επεξεργασία]

Θέλει και αυτό λίγη δουλίτσα.

To Skyline είναι αμάξι που έχει ψυχή, ξέρει πολλά κιλά μπάλα λέμε. Αφού το οδηγάει και ο Μπράιαν, τέλεια. Αλλά η ελλατωματική τετρακίνηση και τα πολλά κιλά μπάλα που ξέρει βγαίνουν στη φόρα και το εμποδίζουν να περάσει τις Porsche. Γι' αυτό βρίσκεται στη θέση 4.

Number 3: Toyota Supra[επεξεργασία]

Εύκολο στη χρήση και γρήγορο. Στο φρενάρισμα όμως, κλάφτα Χαράλαμπε.
Number 2: Audi R8[επεξεργασία]

Πολύ κοντά στο να καταστρέψει την Porsche, αλλά ο κινητήρας παραζεσταίνεται και έτσι, καλύτερα για άλλη φορά.
Number 1: Audi Quattro[επεξεργασία]

Ο δάσκαλος είναι πιο κοντινό σε Porsche. Οι λεπτομέρειες όμως είναι που κάνουν τον πρωταθλητή.

Κανονικά το Quattro δεν έπρεπε να είναι καν εδώ (βλέπε άρθρο). Τέλος των πάντων. Το πρώτο αυτοκίνητο του είδους Porsche Killer που φτιάχτηκε για να χτυπήσει (και) την κυριαρχία της Porsche. Με πολλά από τα υλικά του να είναι από την Porsche, πλησίασε πολύ σε επιδόσεις και χαρακτηριστικά τις Porsche. Ωστόσο δεν τα ανακάτεψαν σωστά. σαν την Coca-Cola ένα πράμα.