Photochop
Το Photochop είναι ένα σατανικό εργαλείο που το χρησιμοποιούν δύσμορφα και χτυπημένα από την μοίρα πλάσματα για να αλλάξουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Τα πλάσματα αυτά μπορεί να είναι, ορκ (γιατί μεταξύ μας, είναι όντως κακάσχημα), βριλ που θέλουν να κρύψουν τον πραγματικό εαυτό τους, ή, άλλα ανθρωποειδή που ψάχνουν για ταίρι στο ίντερνετς. Ένα κλασικό παράδειγμα χτυπημένου από τη μοίρα πλάσματος, είναι η Μαρία η άσχημη.
Δι έρλι ντέιζ[επεξεργασία]
Την κατασκευή και διακίνηση αυτού του ανεκδιήγητα κακού και εωσφορικού εργαλείου ανέλαβαν οι διεστραμμένοι και χορτοφάγοι σαδιστές-επιστήμονες της Adobe (Αντόμπι) οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε τόσο άσχημα όντα που όχι απλώς δεν βλέπονται, δεν μυρίζονται κιολας, αλλά ούτε και ακούγονται! Ήθελαν να φτιάξουν κάτι για να βοηθήσουν τον κόσμο και τους εαυτούς τους, αλλά μια μέρα τους ευχήθηκε ο επίτιμος και συνέβη ένα τραγικό ατύχημα στο εργαστήριο (στου Ψειρή). Από τότε δημιουργήθηκε το Photochop!
Η ονομασία του προήλθε απο τον τρόπο χρήσης του, δηλαδή παίρνεις μια φωτογραφία, την κόβεις και τη ράβεις από 'δω και από 'κει για να την κάνεις πανέμορφη.
Ετυμολογία[επεξεργασία]
Η ετυμολογία της λέξης είναι: photo-chop: photo= φωτογραφία + chop= κόβω. εξ'ου και το ματωμένο πριόνι που υπάρχει στο λογότυπο που σατανικού αυτού εργαλείου.
Σε άλλα (δυσ)λειτουργικά[επεξεργασία]
Στο λίνου(κς) το ματωμένο πριόνι έχει αντικατασταθεί από ένα ηλίθιο σκυλάκι που τρώει χαρωπά ένα ξύλινο πινελάκι, ενώ έχει μετονομαστεί απο photo-chop σε GIMP. Αυτό έγινε, επειδή οι λινου(κσ)άδες είναι και θρασύδειλοι όπως ξερετε (δειτε Windows Eight), και τρόμαζαν όταν έβλεπαν το ματωμένο πριόνι.
Λειτουργία του Photochop[επεξεργασία]
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω είναι αυτό το σατανικό και τρισκατάρατο χρηστικό αντικείμενο που καταφέρνει κανείς να αλλάξει την όψη κάποιου όντος αλλά και κάποιου αντικειμένου, κάποιας τοποθεσίας ακόμη και κάποιου εγγράφου. Η χρήση του οδηγεί στην εξάρτηση του χρήστη από αυτό.
Με την εφεύρεση του Photochop όλα τα άσχημα και κατατρεγμένα απο την μοίρα πλάσματα βρήκαν παρηγοριά. έχει διάφορα βοηθήματα, με τα οποία το άσχημο πλάσμα, μπορεί να φτιάξει όπως θέλει τη φωτογραφία του. Δείτε για παράδειγμα το διπλανό δείγμα. Μπορεί να αλλάξει σχήμα προσώπου, χρώμα, υφή (δηλαδή, αν θα είναι με γιγαντιαία σπυράκια στη μάπα ή όχι—συνήθως το δεύτερο).
Ακόμα, με αυτό το σατανικό μηχάνημα μπορούν να αλλάξουν όχι μόνο την μάπα τους, που είναι λες και έχουν φάει μούσκλια με αλάτι και μοιάζουν με σάπιο λάχανο, αλλά και γενικά όλο το τοπίο της φρίκης (πάχετα γύρω από την κοιλιά, κυτταρίτιδα στα μπούτια, ανύπαρκτος κώλος, ή, βυζιά).
Τα φανταστικά εργαλεία του Photochop[επεξεργασία]
To Photochop ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό χάρη στα παντοδύναμα ψηφιακά εργαλεία του! Μερικά από αυτά παρουσιάζουμε παρακάτω!
Το ψηφιακό ψαλίδι®[επεξεργασία]
Το ψηφιακό ψαλίδι® (digital scissor®) είναι το βασικό εργαλείο του photochop. Αν και το ψηφιακό ψαλίδι® του photochop μοιάζει με κοινό ψαλίδι, διαφέρει στην τιμή του, καθώς είναι πανάκριβο. Το ψηφιακό ψαλίδι® του photochop θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε (έστω ψηφιακά) την κορμάρα που πάντα ονειρευόσασταν σε τρία μόλις βήματα!
Βήμα 1ο: Βρείτε κάποια πανέμορφη φωτογραφία σας και την φωτογραφία του κορμιού που πάντα ονειρευόσασταν (από το google φυσικά).
Η πανέμορφη φωτό του λινουξάκια. | Το κορμί |
Βήμα 2ο: Εκτυπώστε τις φωτογραφίες, μέσω του photochop. Στη συνέχεια κόψτε προσεχτικά την μάπα σας με το ψηφιακό ψαλίδι®. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:

Βήμα 3ο: Κολλήστε με UHU stick την μάπα σας στην θέση της μάπας του κορμιού από την αντίστοιχη φωτό. Τέλος σκανάρετε το χαρτί, γιατί θέλουμε η επεξεργασία να είναι ψηφιακή. Το αριστούργημα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:
Ψηφιακή αφαίρεση κόκκινων ματιών®[επεξεργασία]
Η ψηφιακή αφαίρεση κόκκινων ματιών® (digital red eye removal®) είναι άλλο ένα επαναστατικό εργαλείο του photochop. Αποτελείται από το ψηφιακό ψαλίδι® και το ψηφιακό πειρατικό μάτι® και στόχο του έχει να αφαιρεί τα ενοχλητικά κόκκινα μάτια από τις φωτογραφίες μας σε τρία μόλις βήματα:
Βήμα 1ο: Βγάζουμε το ενοχλητικό κόκκινο μάτι του μοντέλου με το ψηφιακό ψαλίδι® (καλό θα είναι το μοντέλο να κοιμάται, ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει και φάμε ξύλο).
Βήμα 2ο: Βάζουμε στο ευτυχές αόματο μοντέλο μας το ψηφιακό πειρατικό μάτι®, για να μην φαίνεται το χάλι.
Βήμα 3ο: Φωτογραφίζουμε το μοντέλο με ψηφιακή μηχανή (γιατί κάνουμε ψηφιακή επεξεργασία, στούρνοι).
Καταχρήσεις του photochop[επεξεργασία]
Το photochop μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον αντίθετο σκοπό από αυτόν που αναφέρθηκε παραπάνω. Μπορεί να μεταμορφώσει ένα πανέμορφο πλάσμα, σε κάτι κακάσχημο (κάτι σαν το ΣΡΕΚ, ή, την Μαριά την άσχημη). όμως ποτέ και κανείς δεν το έχει χρησιμοποιήσει για τον κακό αυτό σκοπό.τελικά κάναμε λάθος... εχει χρησιμοποιηθεί και για τον δεύτερο σκοπό (μεταμόρφωση ενός πανέμορφου πλάσματος, σε κάτι κακάσχημο)... δείτε και τα τρία παραδείγματα εδώ δίπλα και αποκάτω.
εγώ πριν το photochop... πανέμορφος (και ψωνάρα...)
εγώ μετά το photochop... έβαλα αρκετά το χεράκι μου σε αυτό...
Πού μπορεί να το συναντήσω και για ποιούς λόγους;[επεξεργασία]
Δείγματα Photochopαρισμένης δουλειάς συναντιώνται σε όλα τα site κοινωνικής δικτύωσης (Myspace, Facebook, Hi5, Twitter, Zoo.gr, κτλ) όπου όλοι φοβούνται να δείξουν την (γυμνή) αλήθεια και φτιάχνουν τους εαυτούς τους κουκλιά. Εδώ υπάρχει απώτερος σκοπός, αφού πολλά από αυτά τα πλάσματα, χρησιμοποιούν αυτά τα site κοινωνικής δικτύωσης για να ζευγαρώσουν. Tο Photochop και το ίντερνετς, αποτελούν για αυτά τα πλάσματα εξελικτικό πλεονέκτημα, έναντι των ομορφότερων αντιπάλων τους.
Επίσης σε όλα τα περιοδικά οι φωτογραφίες, που τις βλέπεις και λες κοίτα έναν μάναρο, είναι σχεδόν όλες φτιαγμένες με το εργαλείο του διαβόλου, αν πας όμως να τις δείς από κοντά μένεις κάγκελο από την ασχήμια.