Java
H Java (η αλλιώς Ιάβα) είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που βασίζεται στον καφέ (εξού και το σήμα της Java). Δημιουργήθηκε το 1995 από τα Ηλιακά Μικροσυστήματα ως μέρος της πλατφόρμας του Ήλιου με κωδική ονομασία Java (τι άλλο;). Μοιάζει πολύ με την C, την C++ και την C--, αλλά λόγω της απουσίας low-level προγραμματισμού, την κάνει ιδανική για αρχάριους προγραμματιστές. Ένα πέπλο μυστυρίου τυλίγει το λόγο που τα Ηλιακά Μικροσυστήματα έχουν κάνει την Java αναπόσπαστο κομμάτι του υπέρ-λειτουργικού τους Ψωλάρις. Κάθε ελπίδα λύσης του μυστηρίου έσβησε, όταν τελείωσαν τα γυρίσματα του Ιντιάνα Τζόουνς 4 (IV).
Ποιοι χρησιμοποιούν Java[επεξεργασία]
Η Java χρησιμοποιείται κυρίως από προγραμματιστές οι οποίοι βγήκαν από την Μάκειο Σχολή, στην οποία διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο. Δεν ασχολήθηκαν ποτέ να μάθουν κάποια σοβαρή γλώσσα προγραμματισμού, οπότε και έμειναν σε αυτήν. Το ίδιο θα συνέβαινε προφανώς έαν αντί για Java έκαναν Logo.
Στην επιστήμη την χρησιμοποιούν κατα κόρον οι Φυσικοί στην προσπάθεια τους να δείξουν ότι ξέρουν από κομπιούτερ. Φυσικά οι Φυσικοί δεν έχουν πείσει κανέναν, και η καημένη η Fortran κλαίει ακόμα μόνη στη γωνία.
Τέλος χρησιμοποιείται από κάποιους οι οποίοι θέλουν να παινεύονται ότι τα προγράμματα τους τρέχουν και σε Λίνουξ, χωρίς να έχουν σκοπό να τα τρέξουν ποτέ σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό πέρα αυτού που το χρησιμοποίησαν. Όλοι οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν C++. Οι πιό υπόλοιποι των υπολοίπων που χέστηκαν πού και γιατί τρέχουν τα προγράμματα τους, παντρεύτηκαν την Python και είδαν χαρά στα σκέλια τους. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είδαν και το Χριστό φαντάρο.
Προτερήματα της Java[επεξεργασία]
JVM[επεξεργασία]
Τα προγράμματα γραμμένα σε Java είναι ανίκανα και τετραπληγικά για να τρέξουν μόνα τους, καθώς χρειάζονται ένα άλλο πρόγραμμα (JVM) γραμμένο σε C για να τα τρέξει. Αυτό κάνει όλους τους προγραμματιστές να χαίρονται με την φράση "write once, run everywhere". Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν είναι ότι το πρόγραμμα τους τρέχει μέσα σε Virtual Machine. Οποιοδήποτε κώδικας γραμμένος σε C, C++, Delphi, Logo, Pascal, GWBasic μπορεί να τρέξει μέσα από ένα Virtual Machine. Κάποιοι υποστηρίζουν πως προγράμματα σε Java μπορούν να τρέξουν ακόμα και μέσα σε Washing Machine (JWM). Τζάμπα η χαρά δηλαδή...
Garbage Collector[επεξεργασία]
(Ο συλλέκτης απορριμμάτων/Σκουπιδιάρης )
Ακόμα μία ιδέα που βρίσκεται πίσω από τη Java, είναι η ύπαρξη του σκουπιδιάρη (Garbage Collector). Συλλογή απορριμμάτων είναι μία κοινή ονομασία που χρησιμοποιείται στον τομέα της πληροφορικής για να δηλώσει την ελευθέρωση τμημάτων μνήμης από δεδομένα που δε χρειάζονται και δε χρησιμοποιούνται άλλο. Επίσης είναι μια ονομασία στην κοινή γλώσσα για την περισυλλογή όλων των άχρηστων αντικειμένων (πχ. κρεμάστρες, παπούτσια, μπάλες, σφουγγάρια, πλυντήρια κτλ.) τα οποία πετάμε στα σκουπίδια.
Οι ιδρυτές της Java προσπάθησαν να κάνουν των κόσμο να προγραμματίζει σε αυτήν, επιτρέποντας σε άτομα που δεν ξέρουν από προγραμματισμό να γράφουν προγράμματα, και φυσικά να κοκορεύονται. Έτσι χωρίς να έχουν καμία απολύτως γνώση του τι σημαίνει free unused memory, οι προγραμματιστές μπορούν άνετα να γράφουν την έκθεση, που ονομάζουν πρόγραμμα, και μετά να χαίρονται για όλους τους λόγους που έχουμε αναφέρει εώς τώρα.
Eπιδόσεις[επεξεργασία]
Θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε την Java και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα (πχ. C++) με την ιστορία του λαγού και της χελώνας. Η χελώνα Java προσπαθεί να φτάσει σε ταχύτητα τον λαγό C++ αλλά ότι και να κάνει... είναι χελώνα, δεν φταίει αυτή. Τώρα τελευταία γίνονται προσπάθειες να δώσουν κάποια αναβολικά στην χελώνα για να τρέχει λίγο πιο γρήγορα, αλλά ότι και να κάνουν, όσο η γλώσσα δεν είναι μαύρη και δεν είναι από την Jamaica, πάλι τελευταία θα είναι.
Notepad & Vim[επεξεργασία]
Ένας ακόμα λόγος που οι προγραμματιστές της Java μπορούν να χαμογελούν είναι γιατί για να να γράψει κάποιος κώδικα Java δε χρειάζεται τίποτα άλλο παρά έναν επεξεργαστή κειμένου, όπως το Σημειωματάριο (Notepad) των Windows ή ο Vim (γνωστός στο χώρο του Unix, αλλά και γνωστό καθαριστικό του LiDL ονόματι ViM). Βέβαια με την χρήση ενός compiler το ίδιο θα μπορούσε να κάνει κάποιος και με την C++, την Pascal, την Delphi, την GWBasic και το πλυντήριο.
Μειονεκτήματα της Java[επεξεργασία]
Όλα τα προτερήματα της αν τα διαβάσεις καλύτερα.
Προγράμματα γραμμένα σε Java[επεξεργασία]
- Java
- Αυτό που έγραψες εσύ για το σπίτι σου
- Οι λόγοι του Μπάρακ Ομπάμα
Εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία]
Δανεισμένοι από την Wikipedia
- IDE
- NetBeans ((Λίνουξ)), ((Παραθύρια)) Τα φασολάκια του ίντερνετς
- Eclipse ((Λίνουξ)), ((Παραθύρια)) Οργανισμός Έκλειψης Σελήνης
- JCreator ((Παραθύρια)) Γιατί κάθε editor της Java να ξεκινάει με το γράμμα J; Έχεις ακούσει ποτέ για το JNotepad?
- JΒuilder Όταν μπεις, κατέβασε καλύτερα c++ ή Delphi και άσε την java
- Java User Groups
Μόνο αυτοί το χρησιμοποιούν δηλαδή
- jhug (Eλληνική ομάδα ανύπαρκτων χρηστών Java)
- bejug (Bελγική ομάδα γαλλογερμανόφωνων χρηστών Java)
- jugmilano (Μιλανέζικη ομάδα πιτσοφάγων χρηστών Java)
- egjug (Αιγυπτιακή ομάδα σκονισμένων χρηστών Java)
|