Emo

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Υπεραιωνόβιο δείγμα emo.
Η emo Μόνα Λίζα
(EMOνα Λίζα)

Το emo (είδος homo pseudomelancholicus phrantzoplectus) είναι ένα είδος ανθρωποειδών το οποίο έκανε την εμφάνισή του κάπου μέσα στον 21ο αιώνα π.Χ.. Έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό το μαλλί του, που συνήθως συναντάται στο στυλ του "κορακί-φρατζολί". Θα μπορούσε επίσης να πει κανείς ότι το τρίχωμα του επάνω μέρους της κεφαλής τους παρουσιάζει ομοιότητες με το τρίχωμα ενός ακούρευτου πεκινουά. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των emo είναι η φράντζα (σιδερωμένη φυσικά), τρύπες παντού ΕΚΤΟΣ απ' τα αυτιά, κλαψομ.... εεεε, κλαψιάρικη φάτσα, καθώς και παπούτσια αμφιβόλου ποιότητας (και αισθητικής). Επιπλέον, χαρακτηριστικό των αρσενικών emo είναι το θεόστενο παντελόνι (δανεισμένο συνήθως από συγγενείς α' βαθμού λόγω cool-ο-αντίληψης/cool-ο-φάνειας/cool-ο-πάθειας), ενώ τα θυληκά συναντώνται με κοντή φούστα με πολύχρωμη κάλτσα μέχρι το μπούτι. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι το eyeliner, κυρίως για τα emo αγόρια, και φυσικά ο καλύτερος φίλος του emo, το πιστό ξυράφι.

Εναλλακτικές θεωρίες

Ο Αδόλφος Χίτλερ στην εφηβεία, σε αναμνηστική φωτογραφία κονσέρτου της εποχής του.

Το 2007, ο καθηγητής Ζίγκμουντ Τρέντιους διατύπωσε στο δοκίμιό του Λυγμοί και Πυγμή τη θεωρία ότι σκοπός των emo είναι η εξάπλωση του είδους τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης με τη χρήση του παρατεταμένου οιδήματος των όρχεων που προκαλούν σε κάθε λογής περαστικούς. Η συνήθειά τους αυτή, τονίζει, πραγματοποιείται για τον εξής λόγο: αν επιτύχουν τον ύψιστο σκοπό τους, την μετατροπή ακόμη και της Κουτσής Μαρίας σε όμοιό τους ον, θα επιτευχθεί η Παγκόσμια Κατάθλιψη, ο Παράδεισος, με άλλα λόγια, των emo.

Από την άλλη, ο ρήτωρ Ανσαϊκλοπήδιος ο Όγδοος θεωρεί τα emo ένα ανεξήγητων προθέσεων αμάγαλμα διαφόρων θρησκειών, αντιλήψεων και (υπο)κουλτούρων, όπως το gothic, το punk, το nu-metal και το Disney style, το τελευταίο κυρίως λόγω των ομοιοτήτων που παρουσιάζουν με χαρακτήρες (οποιουδήποτε) καρτούν.

Πλέον τα ΕΜΟ θέλουν να μοιάσουν σε οτιδήποτε είναι τρομακτικό και γκοθί, για να γλιτώσουν την κατακραυγή και να δείξουν επιτέλους τι αξίζουν. Για να καταλάβετε, δείτε και αυτό το ελεϊνό βιντεάκι από τον σωλήνα. Δείτε τι άλλο σκέφτηκαν τα ΕΜΟ, για να μοιάσουν ακόμα πιο πολύ στους γκοθάδες (αφού άλλωστε αυτούς προσπαθούν ανεπιτυχώς να μιμηθούν), ώστε να γίνονται λιγότερο ρεζίλι. Βέβαια έτσι γίνονται ακόμα περισσότερο ρεζίλι. Αλλά δεν τους το λέμε για να μην πληγωθούν και αυτοκτονήσουν. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ποιός θα μαζέψει τα αίματα και τα ξυραφάκια από το πάτωμα, μετά από τη μαζική ΕΜΟ φιέστα. Άξιο προσοχής είναι και το σαβούριασμα που τρώει ένα ΕΜΟ. Δείτε από 1:50-1:60, δύσκολα θα χάσετε το θέαμα. Κρίμα πάντως... έπρεπε να είναι λίγο πιο ψηλά και να έχει και τσιμέντο, για να αυτοκτονήσει πιο ωραία... Τι δηλαδή, τζάμπα θα πάει το πέσιμο?

Αρχείο:Teen Werewolves
το ελεϊνό βιντεάκι

Αλήθειες

Διασταύρωση emo και αγελάδας.

Τα emo απέκτησαν την περίεργη τους όταν ο Ιντιάνα Τζόουνς τα παρατήρησε να ζευγαρώνουν με εμού (ζώο, για τους αμόρφωτους) του Αμαζονίου. Έχει διαπιστωθεί πως οι οργανισμοί των emo ενσωματώνουν μέσω του διεφθαρμένου ανοσοποιητικού τους συστήματος γονίδια από εμού, χάρη στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Οδηγό Σπασμένων Κινηματογραφικών Ταμείων 2003-4 (εκδόσεις Λαμπράκη), τα emo έσωσαν το Hollywood από την καταστροφή, όταν το καλοκαίρι του 2003 εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να τους ψάχνουν τα ΜΑΤ (άλλωστε, υπήρχε πάντα το ενδεχόμενο ομαδικής αυτοκτονίας). Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν κινηματογράφησε το γεγονός, σε συνεργασία με τη σύζυγό του Βέρνερ Χέρτζογκ, δημιουργώντας το ντοκυμαντέρ Ψάχνοντας τον Emo, για το οποίο δεν έχουμε καμία πληροφορία. Απολύτως. Αν θέλετε, όμως, θα επινοήσουμε πληροφορίες για σας. Πέντε ευρώ η μία (με τόσα αγοράζετε ξυράφι, αλλά δεν σας το λέμε).

Καθημερινότητα των emo

Στην φωτογραφία ο Αϊνστάιν όταν αποδεικνύει της θεωρία της emoτικότητας.

Σύμφωνα με έρευνες του 2003 ιμικές τάσεις είναι:

 • Χαράκωμα ή μαχαίρομαι σε ένα μελος του σώματος δεν έχει σημασία πιο,αρκεί να πονάει
 • Αφήνουν φρατζα με σκοπό να μην βλέπουν,έρευνες έδειξαν ότι το κάνουν αυτό με ελπίδες να πέσουν σε κανα γκρεμό
 • θλιβερές σκέψεις όπως <<Ο σκύλος μου έχει καρκίνο>>
 • Να σκύβουν Wink.gif (κυρίως σε κάγκουρες που τα "βολεύουν", αφού πρώτα τα έχουν πλακώσει στο ξύλο για να μαλακώσουν -- όπως ακριβώς κάνουμε και στα χταπόδια)
 • Να βγαίνουν σε εκπομπες κ να λένε τον πόνο τους
 • Να χάνουν τις αισθήσεις τους
 • ουσιαστικά οι emo ειναι κατι κακομαθημένα πουστόπαιδα που εχουν τα παντα, αλλα πέφτουν σε κατάθλιψη γιατι η μάνα τους φτιαχνει φακες μια φορα την εβδομαδα

Το CSI συναρμολόγησε το 2004 τις σελίδες ενός σκισμένου ημερολογίου που ανήκε σε έναν emo, τα στοιχεία του οποίου ζήτησε να μην αποκαλυφθούν στα Ίντερνετς. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως δεν ήθελε να αποκαλύψουμε πως το όνομά του είναι Τομ Κρουζ, ούτε πως είναι 42 ετών, ούτε ότι στην πραγματικότητα δεν τα έχει με την Κέιτι Χολμς αλλά με έναν τρανσέξουαλ αυστραλοπίθηκο, ούτε ότι το τηλέφωνό του είναι 555-300-HZWHMOYEINAIXALIA και το e-mail του [email protected]com. Οι συγγραφείς του άρθρου σεβάστηκαν τα δικαιώματά του και δεν έδωσαν ποτέ τα παραπάνω στοιχεία στη δημοσιότητα.

Παρ' όλα αυτά, ο Γκιλ Γκρίσομ, πρώην διευθυντής του CSI και νυν επιστάτης σε δημοτικό, δέχθηκε να αποκαλύψει το συναρμολογημένο ημερολόγιο, το οποίο χρήζει πληροφοριών για την καθημερινότητα των emo. Παρουσιάζεται εδώ στην αυθεντική μορφή της, χωρίς τις τροποποιήσεις που υπέστη αργότερα από τον Μπάμπη Νιώτη:


Ξυπνώ και αγκαλιάζω το κουνελάκι μου, φοράω το GAP φούτερ και το καρό σταράκι μου, βλέπω στον καθρέπτη μου να είναι καλά κρεμασμένη από το φρύδι η φράντζα μου και ξεκινώ για το σχολείο χωρίς φιλί στην μάνα και χωρίς καλημέρα στον μπαμπά. Στο σχολείο φτάνω και ασχολούμαι αποκλειστικά με το σχέδιο καρδούλων και αστεριών. Τις ελεύθερες ώρες (δηλαδή αυτές που κουράζετε το χέρι μου από το αριστούργημα που σχεδιάζω) σκέφτομαι την κοπέλα των ονείρων μου και πως είναι πολύ άδικο να μην την έχω. Κλαίω και λίγο την μοίρα μου και πάω σπίτι για να φάω το έτοιμο φαΐ της μαμάς. Όλη την υπόλοιπη ημέρα ασχολούμαι αποκλειστικά με το να κάνω νέους φίλους από το internet, να ζηλεύω που οι άλλοι είναι περισσότερο emo από εμένα. Επίσης βγάζω φωτογραφίες την φάτσα μου σε κλαψο-πόζες με το νέο super κινητό που μου πήρε ο μπαμπάς και που έχει 5Μpx camera για να δείξω στους άλλους emo φίλους μου στα starbucks το απόγευμα.


Φημολογείται πως το ΥΠΕΠΘ θα τοποθετήσει το παραπάνω κείμενο στο Ανθολόγιο της Α' Δημοτικού μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει παρθεί μια τελική απόφαση, καθώς οι υπεύθυνοι είναι απασχολημένοι με το να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να εξελιχθούν σε emo με τη δημιουργία μιας ειδικής Poké-Ball.

Δemoκτόνηση

!!!ΠΡΟΣΟΧΗ:ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΘΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΔΕ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ!!! <poll> Ποιό είν'τ'αγαπημένο σας όπλο αυτοκτονίας? Ξυραφάκι χάπι σκοινί άλμα εξ ύψος ξύλο πυρά πνιγμός ΣΕΞ έμφραγμα αποβλάκωση </poll>

Τι είπαν για αυτούς

“Πώς θα ήμουν, άραγε, χωρίς μουστάκι;”

- Αθανάσιος Διάκος
Δείγμα emo ελέφαντα

“Πώς θα ήμουν, άραγε, χωρίς μουστάκι;”

- Αλέκα Παπαρήγα

“Ο συνασπισμός χαϊδεύει τα αυτία των emo , τα οποία είναι ένα αμερικάνικο αντιλαϊκό σχέδιο! ”

- Αλέκα Παπαρήγα

“Όταν δει πόσο ευαίσθητος έχω γίνει, θα θέλει σίγουρα να βγει μαζί μου!”

- Νίκος Μίχας για την emo σύντροφό του

“Οι emo δεν παίζουν με ζάρια... Παίζουν με την υπομονή μας.”

- Άλμπερτ Αϊνστάιν

“ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ GAY”

- Ανώνυμοι Φρικηπαιδιστές

“Ένσταση! Ο Billie Joe με αντέγραψε!”

- Ντέρικ Πράσινος, Sepultura

“Λογικό είναι να μισούν τη ζωή τους! Άμα τους κουρεύουν έτσι οι μαμάδες τους...”

- Λουκρητία του Αρκά

“Μακάρι το γρασίδι μου να ήταν emo, για να κοβόταν από μόνο του...”

- Άγνωστος (κατά πάσα πιθανότητα τεμπέλης κηπουρός)

“Κλαίνε, γιατί τον έχω μεγαλύτερο...”

- Κώστας Γκουσγκούνης

“Είναι προϊόν της αντεπαναστασης και πρέπει να εκτελεστούν ως προδότες της Πολιτιστικής μας Επανάστασης! Μισό λεπτό, για ποιους, είπαμε, μιλάμε;”

- Μάο Τσε Τουνγκ

“Eνίσχυουν τον καπιταλισμό!”

- Ένας αναρχικός

“Δε χρειάζεται να παρέμβουμε για να αλλάξουμε τους emo. Οι εσωτερικές συνθήκες θα τους οδηγήσουν νομοτελειακά στην αλλαγή.”

- Ένας ντετερμινιστής

“Δε χρειάζεται να βάψουμε μπλε τους emo. Η Πετούνια θα τους οδηγήσει σε μάθημα φυσαρμόνικας. Σλάλομ!”

- Ένας σουρεαλιστής

“Οι emo δεν υπάρχουν. Είναι απατηλές ιδέες που μας προβάλλουν οι αισθήσεις μας.”

- Πλάτωνας

“Οι emo δεν υπάρχουν. Είναι απατηλές ιδέες που μας προσβάλλουν την αισθητική μας.”

- Ένας Τάκης

“Φέτος τα Χριστούγεννα, πάρτε τους ένα σετ χριστουγεννιάτικα μαχαιροπήρουνα. Θα σας ευγνωμονούν για μια μέρα. Την άλλη δεν θα τους ξαναδείτε.”

- Άγιος Βασίλης

“Αααχ, οι σημερινοί νέοι... Τα έχουν όλα και κλαίνε. Εκτός από ένα γερό χέρι ξύλο.”

- Ρίχαρντ Βάγκνερ

“ΕΜΟ είναι όσοι δεν είχαν τα π@π@ρ[email protected] να γίνουν γκοθάδες, αλλά ούτε ήταν αρκετά gay για να γίνουν τρέντυ

- ανώνυμος γκοθάς για τα ΕΜΟ
και δήγμα emo πτηνού

“Οι emo είναι το μέσο με το οποίο το Σύμπαν... αυτοκτονεί.”

- Carl Sagan

“Κι όμως αυτοκτονούν!”

- Ισαάκ Νεύτων

Διάσημα emo

τρόποι για να σταματήσεις να εισαι emo

Οταν πλέον το να εισαι emo γινεται συνήθεια ζωης και θελεις να την κοψεις επειδη δεν χτυπάει όσα γκομενακια οσο νομίζες, υπαρχουν αποτελεσματικές λύσεις

 • αυτοκτονα
 • σκοτωσε τον εαυτο σου
 • οδήγησε σε στον θανατο
 • μαχαιρωσου στην καρδιά
 • βαλε καποιον να σε δολοφονήσει
 • πεσε απο το σκαμπο... Τοσο π**** που εισαι θα πας τουλαχιστον στο νοσοκομείο ετσι


Άτομα που πέρασαν από emo-εξέταση (αλλά κόπηκαν στα υπόλοιπα μαθήματα)

(τα αποτελέσματα αναμένονται)

 • Τα συγκροτήματα Fall Out Boy, Τokio Hotel και Green Day, καθώς και το 50% των φανατικών τους...
 • Η γνωστή σε όλους κλαψ... ντίβα της Ελληνικής TV, Ρούλα Βροχοπούλου...

άτομα που κόπηκαν στην emo-εξέταση (αλλά πέρασαν στα υπόλοιπα μαθήματα)

Δείτε επίσης