Death note

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Death note είναι manga και μετέπειτα και anime. Γνώρισε τεράστια επιτυχία λόγω της φανταστικής(?) υπόθεσής του, που από πολλούς τοποθετείται ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι έχει επηρεαστεί από το πασίγνωστο ελληνικό δημοτικό τραγούδι "Το θανατοτεφτέρι του κυρ' Φώτη".

Η υπόθεση[επεξεργασία]

Μια μέρα ένας Shinigami που έχει βαρεθεί να τον μαδάνε στο μπαρμπούτι οι άλλοι Shinigami ρίχνει το τετράδιό του στην Γη. Την ίδια ώρα κάπου στην Ιαπωνία ο Light Yagami βαριέται όπως πάντα το μάθημα και χαζεύει έξω από το παράθυρο και βλέπει το τετράδιο να πέφτει. Στο τέλος του μαθήματος το παίρνει και πάει στο σπίτι του. Εκεί πάει να γράψει στο τετράδιο το όνομά του αλλά θυμάται ότι δεν ξέρει να γράφει κι έτσι αντιγράφει (χωρίς να καταλαβαίνει) το πρώτο όνομα που βλέπει στην τηλεόραση ενώ λίγο αργότερα ακούει ότι ένα άτομο πέθανε από έμφραγμα. Σε μια δυο μέρες ο Light βλέπει στο δωμάτιό του τον Ryuk (τον Shinigami που λέγαμε). Ο Ryuk εξηγεί στον Light ότι πάει πακέτο με το τετράδιο και από τότε θρονιάζεται στο σπίτι του Light και καταβροχθίζει συνέχεια μήλα (είναι η αδυναμία του - βλέπε Shinigami).

Στην περίοδο που ακολουθεί χιλιάδες ανεξήγητοι θάνατοι συμβαίνουν στον κόσμο.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι καθηγητές του Light του ανακοινώνουν ότι πρέπει να μάθει την αλφαβήτα, γραφή και ανάγνωση για να περάσει την τάξη. Μετά από πολλή προσπάθεια ο Light τα καταφέρνει. Τότε συνειδητοποιεί ότι όσων τα ονόματα έχει γράψει στο τετράδιο έχουν πεθάνει είτε σε 40,000089364837 δευτερόλεπτα μετά είτε σε ακαθόριστες στιγμές, λιγότερο όμως από 23 μέρες μετά (κάτι που δικαιολογεί γιατί τα περισσότερα άτομα που πέθαναν είχαν ονόματα όπως "φδβφκεξνξφω", 'ahadbhwbdekfk.sw" κι άλλα παρόμοια) και τι σημαίνει το "Death Note" που γράφει στο εξώφυλλο το τετράδιο. Εν τω μεταξύ, άτομα που έχει γράψει (όπως ο "ξδξφψωξφβω" και η "πκξσλσξψδμ χχ") εξακολουθούν να πεθαίνουν.

Ο L και ο Light σε περίεργη κατάσταση μαζί με την Λύσσα

Παράλληλα, οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι πίσω από όλους τους φόνους βρίσκεται ο Bira. Ένας πασίγνωστος (στην φήμη) αλλά άγνωστος (στην φάτσα) ντετέκτιβ, ο L, αναλαμβάνει να λύσει την υπόθεση. Ενώ στην αρχή όλοι οι αστυνομικοί υπακούουν στις διαταγές του συνειδητοποιούν ότι κινδυνεύουν να πεθάνουν και δεδομένου ότι είναι αστυνομικοί και δεν πρέπει για κανένα λόγο να ρισκάρουν την ζωή τους, οι περισσότεροι αποχωρούν από την υπόθεση. Οι λίγοι που απομένουν πάνε να επισκεφθούν τον L που θα τους δείξει το πρόσωπό του. Όταν τελικά τον βλέπουν σοκάρονται γιατί ενώ περίμεναν κανένα απροσάρμοστο βλέπουν έναν εντελώς νορμάλ τύπο. Στη συνέχεια δουλεύουν όλοι μαζί την υπόθεση και όλοι καταλαβαίνουν ότι ο L πραγματικά σιχαίνεται κάθε είδους γλυκό.

Ο L και ο Light σε περίεργη κατάσταση χωρίς την Λύσσα (μια νύχτα που θέλουν κι οι δυο να ξεχάσουν)

Στο μεταξύ, ο Light αποφοιτά από το λύκειο με την διάκριση του καλύτερου μαθητή (και μετά λέμε για την Ελλάδα). Στην τελετή της αποφοίτησης έρχεται και ο άλλος καλύτερος μαθητής που είναι ο L και αποκαλύπτει στον Light την ταυτότητά του. Τότε ο Light γράφει το όνομά του L στο Death Note αλλά ο L δεν πεθαίνει ούτε σε 40,000089364837 δευτερόλεπτα ούτε σε 23 μέρες. Επίσης ο Light συνειδητοποιεί ότι όποιου το όνομα γράφτηκε στο Death Note αφού ο Light έμαθε να γράφει δεν πέθανε. Έτσι καταλαβαίνει ότι μόνο αν ο άλλος είναι εντελώς αγράμματος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Death Note. Τότε γνωρίζει την Λύσσα-Λύσσα [αυτό είναι το καλλιτεχνικό - το κανονικό όνομα είναι: Λύσσα Ραπάνε (Ασταναπάνε)] η οποία είναι τόσο έξυπνη όσο η λαίδη και του γίνεται κολλιτσίδα. Την ανέχεται όμως επειδή είναι πανηλίθια και δεν ξέρει να γράφει για να του σκοτώσει τον L. Επειδή όμως δουλεύει ως μοντέλο η Λύσσα-Λύσσα αναγκάζεται να μάθει κι αυτή να διαβάζει και να γράφει (μην απορείτε τίποτα δεν είναι λογικό στα anime) κι έτσι δεν μπορεί να σκοτώσει τον L. Τότε ο Light απευθύνεται στην Shinigami της, την Rem, που έχει αδυναμία στα σύκα, τα καρύδια και το γλυκό κρασί και αυτή σκοτώνει τον L αν και ξέρει να γράφει γι' αυτό δίνει σε αντάλλαγμα την ζωή της. Η Λύσσα-Λύσσα τώρα που καπάρωσε τον γκόμενο γράφει την Rem στις αρχιδάρες της κι ούτε που ξαναμιλάει κανείς γι' αυτήν.

Στην αστυνομία δύο είναι οι πιθανοί διάδοχοι του L: ο Mello και ο Near. Τελικά όμως διαλέγουν τον Near για την προσαρμοστικότητα και την ωριμότητά του σε αντίθεση με τον ανώριμο και απροσάρμοστο Near.

Ο Light στέλνει το Death Note σε έναν άλλο αγράμματο τον Μη-Καμι (όλο "μη" και "μη" η μάνα του και να πού κατάντησε) αλλά επειδή δεν έχει το λαμπρό μυαλό του Light τελικά οι μπάτσοι ανακαλύπτουν ότι ο Light είναι ο δολοφόνος και τον πυροβολούν, αλλά καταφέρνει να ξεφύγει. Εν τω μεταξύ ο Ryuk που γράφει στην τύχη ονόματα στο δικό του Death Note (αφού ούτε αυτός ξέρει να γράφει) γράφει κατά λάθος το όνομα του Light.

Τέλος[επεξεργασία]

Η Λύσσα με τον Near

Ο Light πεθαίνει.

Στις 9 του μακαρίτη Λίγο καιρό αργότερα η Λύσσα παντρεύεται τον Near και κάνουν ένα τερατάκι παιδάκι, το οποίο έπρεπε να έχει το μυαλό του Near και την χάρη της Λύσσα, αλλά κατέληξε να τα έχει ανάποδα. Τέλος πάντων, το ευτυχισμένο ζεύγος έζησε πολλά χρόνια, μέχρι που το παιδάκι τους έγινε Πρωιχθυπουργός της Ελλάδας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.Είπαν σχετικά (και άσχετα)[επεξεργασία]

“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε το Death Note, στο οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”

- Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για το Death Note

“Αν δουλεύαμε μαζί θα κάναμε θαύματα! Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;”

- Ο Μητσοτάκης στον Light

“Light πότε θα κάνουμε παιδί;”

- Η Λύσσα-Λύσσα στον Light

“Γιατί; Αρκετά τέρατα υπάρχουν ήδη.”

- Ο Light στη Λύσσα-Λύσσα

“Καλή τύχη με αυτό το τετράδιο αγόρι μου.”

- Ο πιο γουρλής άνθρωπος στον κόσμο

“Καλό οπλάκι αυτό το Death Note.”

- O Τσακ Νόρις για το Death Note

“Σε ευχαριστούμε Άρχοντα (του Σκότους, του Φωτός και όλων των άλλων).”

- Αυτό που ήθελε να γράψει ο Ryuk στον Τσακ Νόρις

“Συτθιφξωνγτφμμφμφ”

- Αυτό που έγραψε ο Ryuk στον Τσακ Νόρις

“Παρακαλώ ταπεινοί μου δούλοι!”

- Αυτό που προέβαλε ο Τσακ Νόρις που κατάλαβε τα πάντα στο μυαλό του Ryuk

“Plggkglhkjgσγφγηγξ”

- Αυτό που κατάλαβε ο Ryuk

“Ωπ, υπάρχει πραγματικά ο Τσακ Νόρις?”

- Μοιραία μαλακία από μαλάκα

“Γκ κ κκ...”

- Ο ήχος που άρθρωσε ο μαλάκας μετά από 0,000089364837 δευτερόλεπτα

“Μου φαίνεται ή ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του?”

- Ο υποφαινόμενος σε όλους τους υπόλοιπους

“Μπα... μόνο το κοντό του.”

- Η Τζούλια Αλεξανδράτου στον υποφαινόμενο

“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι η μεγάλη μου δάσκαλα υπήρξε η Τζούλια Αλεξανδράτου, στην οποία εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”

- Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για την Τζούλια Αλεξανδράτου

:)♥♥ Σας ευχαριστώ κύριε Αλβέρτο για τα καλά σας λόγια. Επιτέλους κάποιος που δεν παραβλέπει την πνευματική μου διάσταση.”

- Η Τζούλια Αλεξανδράτου για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν

“Παρακαλώ καύ καλή μου κοπέλα.”

- Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για την Τζούλια Αλεξανδράτου

“Ξέρεις Τζούλια ο Άλμπερτ τυπικά δεν είναι κύριος αφού έχει πεθάνει.”

- Ένας @#%# που τρολλάρει ασύστολα, αναίσχυντα και αισχρότατα την Τζούλια Αλεξανδράτου

“Τον κακό σου τον φλάρο!”

- Η Τζούλια Αλεξανδράτου και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για το troll

“Δεν πειράζει οι πολλοί βλέπουν και παραβλέπουν άλλες διαστάσεις της Τζούλιας. Εγώ λέω τι θα έλεγε ένας κακοπροαίρετος.”

- Ένας καλοπροαίρετος αναγνώστης για την Τζούλια Αλεξανδράτου

“Που να σου ξεραθεί να σου μαραθεί και να σου πέσει. Εγώ λέω τι θα έλεγε ένας κακοπροαίρετος.”

- Η Τζούλια Αλεξανδράτου για τον καλοπροαίρετο αναγνώστη

“Γιατί, μήπως η Τζούλια που είναι ζωντανή είναι κυρία? Πω πω τι είπα πάλι η σιχαμένη!”

- Ο Ηλίας Ψινάκης για την Τζούλια Αλεξανδράτου

“Ηλία τράβα άντε γαμήσου ύπαγε ξεκωλιάσθαι ξεπρωκτώσθαι ξεσκιθείναι συνουσιάσεσθαι!”

- Η Τζούλια Αλεξανδράτου για τον Ηλία Ψινάκη

“θα σου ευχόμουν το ίδιο γλυκιά μου αλλά είναι περιττό!”

- Ο Ηλίας Ψινάκης για την Τζούλια Αλεξανδράτου

“Did the sister say her to me now?”

- Η Τζούλια Αλεξανδράτου για τον Ηλία Ψινάκη

“Το κακό με μας είναι ότι δεν πανωγνωρίζεται το πλούσιο πνευματικό μας κατώβαθρο!”

- Η Άντζελα Δημητρίου για την ίδια και την Τζούλια Αλεξανδράτου

“Και δεν μπορώ να απαντήσω τώρα έτσι όπως έχω καταντήσει.”

- Η Τζούλια Αλεξανδράτου στο προσωπικό της δράμα

“Μήπως έχουμε γαμήσει λίγο την συζήτηση?”

- Σχολιαστής που αγωνιά για την συζήτηση

“Γιατί, έχετε και τίποτα άλλο να γαμήσετε? Α πα πα σκύλα έχω γίνει.”

- Ο Ηλίας Ψινάκης στον σχολιαστή μιλώντας για τον εαυτό του

“Ε τσαπρρ. Τρίζουν τα κόκαλά μας.”

- Ο Light Yagami και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για όλους τους υπόλοιπους

Φήμες[επεξεργασία]

1. Το Death Note κατέληξε στον φυσικό του ιδιοκτήτη. Όσοι ζουν για να ισχυριστούν κάτι τέτοιο δεν έχουν αποδείξεις κι όσοι έχουν αποδείξεις δεν ζουν για να ισχυριστούν κάτι τέτοιο. Οι δυνάμεις του Μήτσου και του Τάκη (ο υποφαινόμενος αναφέρεται όσο λιγότερο στο αληθινό(?) του όνομα για να διαφυλάξει ό,τι έχει απομείνει από την σωματική, πνευματική και ψυχική του ακεραιότητα) μπορούν να το κάνουν να χρησιμοποιείται ακόμα και από όσους ξέρουν γραφή και ανάγνωση (μάλιστα έχουν φτιάξει μια παραλλαγή του anime βασισμένη σε αυτή την ιδέα). Εντελώς άσχετα προβλέπεται η Ντόρα να γίνει σύντομα Πρωιχθυπουργός.

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Death Note.

2. Ο επίτιμος έγραψε στο Death Note το όνομα του αληθινού Θεού. Ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα αλλά το Death Note πέθανε από έμφραγμα. Τα σχέδια για την πολιτική εξέλιξη της Ντόρας αναβάλλονται μέχρι να βρεθεί άλλο Death Note ή να πιάσουν τόπο οι ευχές του Ξέρετε-Ποιου.