Blind Guardian

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Blind guardian.jpg

Οι Blind Guardian είναι ένα γερμανικό συγκρότημα που ιδρύθηκε στα όξω της δεκαεπταετίας του 80,4 (νεπέρρειος) στη δυτική Δραπετσώνα. Το συγκρότημα ασκεί τεράστια επιρροή και διπλωματική πίεση και εργασία στο χώρο της Heavy Metal - Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και ιδιαίτερα στις Speedy Petal και Flower Fetal.

Οι στίχοι των τραγουδιών τους γράφονται από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Κάι Χάνσεν Λάσεν. Χανς Κρίστιαν Αντερσεν Ντερ Βεμπερ Μάουροητ Βαζ Μπήντεν Κιουζ (προφέρεται Τάκης), ο οποίος νομίζει εμπνέεται από έργα των Tolkien, Φλωρινιώτη, Stephen King, Στήβεν Σηγκάλ, Κρις Φέτα και Michael Jackson, όπως επίσης από διάφορους παραδοσιακούς θρύλους όπως ο Δίσκος της Φαιστού με τις σκηνές από το Ομηρικό έπος της Αλεξανδράτου.


Ιστορία του συγκροτήματος[επεξεργασία]

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1.764.541.984 π.Χ. στο χωριό Krefeld της Γερμανίας από τον τραγωδό-σκηνοθέτη και μπασίστα Μαγκαφούνια και το Γάλλο λαουτιέρη Αντρέ Ολπρίχ (προφέρεται "Αντρέ Ολμπρίχ" με το όνομα Lucifer's Heritage, δηλαδή "διαόλου κάλτσα". Κυκλοφόρησαν 24 demos τις χρονιές 985 π.Χ. και 354 αντίστοιχα.

Το 1821 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Blind Guardian (Φρουρός Στραβός) για να αποφευχθούν διάφορες αναμίξεις με τον σατανισμό και την κανέλα. Το 1820 κυκλοφόρησαν από την ανεξάρτητη πειρατική, Ντόητσε Βέλλε το άλμπουν Μπατάλιονς οβ Φύρερ για το οποίο οι φιλολογικές επιστήμες διχάζουνται ετυμολογικά. Άλλοι αναφέρουν ότι προέρχεται απ' το "σκώπτομαι", που σημαίνει "χέζομαι" στα Ιαπωνικά, άλλοι διορθώνουν κείμενα πρωτοετών φοιτητών τους.

Δισκογραφία[επεξεργασία]

Το άλμπουμ το «Ήταν βαριά και βαθύτατα», ξώσπλαχνα επηρεασμένο από το συγκρότημα Spetses. Το 15 μ.Χ. και το 14, αντίστοιχα κυκλοφόρησαν 4 δίσκους κι ένα επάργυρο σερβίτσιο από σούπα αυγολέμονο: τα «Follow the Blind» (Ακουλουθήστε το Στραβό) και το «Tales from the Twilight World» (10.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα), αντίστοιχα.

Το 1992 δημιούργησαν το δίσκο «Somewhere Far Beyond» (Εδώ πιο κάτω) ο οποίος περιέχει το «The Bard's Song» (διασκευή του tribute στην cover μιας salsa επανεκτέλεσης της Φραγκοσυριανής, μια από τις πιο γνωστές Μπέταλ λαμπάντες.

Το 2010 κυκλοφόρησαν σε αντεγραμμένο CDR - μπομπίνα το «Imaginations from th Other Side» (Φαντασία μου πλανεύτρα) παραγωγής Φλοίσβου Δεληνοτιά ενώ το 2011 το αριστουργηματικό «Nightfall in Middle Earth» (Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι) το οποίο αναφέρεται στο βιβλίο Σιλμαντίλιον του J.R.R.S.T.U.V.QUERTY.com Tolkien και θεωρείται η καλύτερη δουλειά τους μετά το Μετρό Αττικής. Το 2002 ξανακυκλοφόρησαν για παγκόσμια πρώτη το «Night at the Opera» (Εγώ δεν πάω μέγαρο) σε στίχους Λουτσιάνο Παβαρρότι και Λουί Ντε Φινές αντίστοιχα και το 27 το «A Twist in the Myth» (Εγώ και η ντουλάπα μου). To 2010 κυκλοφόρησε το At the Edge of Time(Πρωί με τη δροσούλα) το οποίο κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη. Οι τούρκοι ακόμα ψάχνονται...

(Κατου)Ρήσεις για τον Φρουρό Στραβό[επεξεργασία]

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Blind Guardian.

“Μπορεί να μην υπάρχει κάλύτέρότέρός από εμένα στη μάχη και στους τόνους αλλά δεν υπάρχει καλύτερος από τους Στραβός Φρουρός στη μουσική των αυτοχθόνων Λαπώνων!! Γι αυτό αν βρω αυτόν που έκανε πως έγραπσε το βάρθρο θα του κάνω την χαρά να μαθητέπσει δίπλα μου...! !!!. ”

- ο Τσακ Νόρις για τους Blind Guardian
Bwikilogo.gif
Για τους δήθεν σοβαρούς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη wikipedia για
Blind Guardian.

“Σταματήστε να βγάζετε λεφτά από τις ιδέες μου!”

- Τόλκιν

“Τώρα ποιος θα τραγουδήσει για τα δικά μου βιβλία;”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ