Ψάρι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η λέξη ψάρι προέρχεται από την Μεσοποταμία [Μεσοποταμία<μία<ψάρι] και είναι ένα είδος αμυντικού όπλου. Πχ. Μου επιτέθηκε χθες η Άννα Βίσση όταν γυρνούσα από τα μαθήματα τανγκό, αλλά ευτυχώς είχα μαζί μου ένα ψάρι.

Το ψάρι, ή αλλιώς, το αυτοαποακαλούμενο 'ψάριους' χαρακτηρίζεται από ισχυρές, σχεδόν φονικές ιδιότητες. Η γλιστερή του υφή αλλά και η μοναδική του λάμψη μπορούν να οδηγήσουν σε τύφλωση. Το μάτι (ιδιαίτερα αυτό του ροφού) μπορεί να φέρει το εχθρικό μέτωπο σε ανεξήγητη λαιμαργία αρκουδίσιας σάρκας. Η ουρά, βρισκόμενη στα κατάλληλα χέρια μπορεί να προκαλέσει μεταμόρφωση επιπέδου Sailor Moon (του ανώτερου δηλαδή).

Ιστορικοί έχουν καταγράψει περιπτώσεις όπου κάτοχοι του ψαριού, μεθυσμένοι από την υπέρμετρη δύναμή του, το έχουν χρησιμοποιήσει και ως επιθετικό όπλο. Οι συνέπειες συμπεριλαμβάνουν εθελοντικό πνιγμό, μαστίγωση έως οργασμού και κάτι ακόμα πιο κακό.

Η ιστορία του ψαριού[επεξεργασία]

Κάποτε ήταν ένας όγκος από κύτταρα που βαρέθηκαν να είναι μόνα τους και δημιούργησαν έναν οργανισμό.Αυτός ο οργανισμός ήταν ένα αηδιαστικό πλάσμα που θύμιζε διασταύρωση πόκεμον και μια καθηγήτρια που είχα κάποτε στα αρχαία. Κοινώς κακάσχημο. Για κάποιο λόγο τώρα αυτό το πλάσμα ονομάστηκε ψάρι και έκτοτε ζει στο σούπερ μάρκετ σε πακέτο ευκαιρίας.

Άλλες χρήσεις του ψαριού[επεξεργασία]

Ο χαρακτηρισμός ψάρι χρησιμοποιείται ευρέως π.χ.:

  1. Για να περιγράψει ένα "αζαπουλίνι" του φατσοβίβλιου δηλαδή μια κοπέλα που βγαίνει φωτογραφίες σουφρώνοντας τα χείλη μέχρι να θυμίζει υπερτροφικό ροφό.
  2. Για νεοσύλλεκτο φαντάρο: "Ε, το ψάρακα".
  3. Για κάποιον που είναι ικανός να πιστέψει το ο,τιδήποτε. Πχ "Ε, το ψάρι, έχαψε ότι έχουμε δημοκρατία"
  4. Για τους κατοικους στο γήπεδο του καραισκακη, κυριως με τη μορφη γαυρων:... "παλι πρωταθλημα οι γαυροι?... αμαν πια τα ψαρια!..."