Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης (πραγματικό όνομα: Χρυσόβρακος Παπαχαρχάλας) είναι ένας παγκοσμίου φήμης ηθοποιός, βουλευτής με το Π.ΟΡ.ΔΗ.Κ (Πανελήννιο ΟΡθόδοξο ΔΗμοκρατικό Κίνημα) . Μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές του Ψυχικού, ενώ λόγω της οξυδέρκειας του κατάφερε να σπουδάσει στην Βοϊδοσχολή, να προοδεύσει και να κάνει καριέρα στην Ελληνική τηλεόραση με τεράστια επιτυχία στα 12χρονα κορίτσια και με ποσοστό που ξεπερνούσε το 99%.

Δε συμμετείχε με τίποτα λέμε στο όργιο με μικρά αμάλιαγα αγοράκια που συνελήφθησαν πολλοί επώνυμοι όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, μετά από έφοδο της αστυνομίας σε κότερο γνωστού επιχειρηματία .
Δεν επιβεβαιώνει το ρητό που λέει ότι εάν είσαι πισωγλέντης ή ταναπού τότε μπορείς να κάνεις καριέρα στην ελληνική τηλεόραση.

Πάω για νάνι....αύριο πάλι , έλα Μαρία....

Τα σενάρια που έγραψε κατά την διάρκεια διάφορων περιόδων της ζωής του αποδείχτηκαν πολύ ενδιαφέροντα. Τελευταίο και καλύτερο δημιούργημα του το, "Δυο μέντες μόνο" το οποίο είχε ως θέμα την δυσοσμία και την άσχημη αναπνοή αλλά και εξιστορούσε επίσης την ζωή ενός άτυχου άνδρα, ο οποίος όμως πάνω στην ατυχία του είχε τις πιο όμορφες γυναίκες και όχι μόνο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μεγάλος σκηνοθέτης -(παύλα), σεναριογράφος -(παύλα) - παραγωγός κλπ. κλπ. Χριστόφορος Παπακαλιάτης δημιουργεί πάντα κάτι καινούργιο χωρίς επαναλήψεις και χωρίς υποκλοπές από άλλες σειρές.
Φήμες μάλιστα λένε ότι η διάσημη σειρά "Τα Φιλαράκια" έχουν "διασκευάσει" και έχουν "κλέψει" σημεία από τις σειρές του διάσημου Έλληνα σεναριογράφου.

Απόσπασμα από γνωστή σειρά του "sir" Chris Papakaliatis..

-"Θες να πάμε για μπάνιο"?
-"Καλά τρελάθηκες Φίλιππε, το ξέρεις ότι είμαι πολύ μεγαλύτερή σου?"
-"Δεν με νοιάζει η ηλικία!

Αυτό το ποιοτικό σε έκφραση και λόγο απόσπασμα κάπου εδώ τελειώνει και αυτό γιατί μπαίνουν οι σκηνές χωρίς λόγια.

Η παράθεση αυτού του αποσπάσματος έγινε γιατί αυτός ο διάλογος έχει μείνει στην ιστορία και αποτελεί πηγή έμπνευσης και για άλλους μεγάλους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης όπως ο Νίκος Φώσκολος.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για καλή τύχη όλου του κουλτουριάρικου ελληνικού κοινού δεν έμεινε μόνο στην δημιουργία σειρών. Το συνεχές ψάξιμο που τον διακρίνει καθώς και η σοβαρότητα ως επαγγελματία του έδωσαν το ερέθισμα για τηλεταινίες. Η δημιουργία του το "Τρεις ευχές" είχε τεράστια επιτυχία στη τηλεόραση. Κανονικά ήταν να παίξει στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά ο Χριστόφορος είπε το "Όχι" ύστερα από πιέσεις και δεν δέχτηκε γιατί ήθελε η ταινία του να παίξει στις αφετηρίες από τις οποίες ξεκίνησε δηλαδή την TV.
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επίσης έχει πρωταγωνιστήσει με μεγάλη επιτυχία και στο θέατρο. Έχει παίξει σε έργα όπως το "Τι είδε το χρυσόψαρο" όπου και έκανε το χρυσόψαρο, αλλά και στο "Ανθρώπινες φωνές" όπου, δεν εμφανιζόταν, σε κανένα σημείο του έργου.
Εν συνεχεία των τρομερών επιτυχιών του, ο Χριστόφορος εξέπληξε κοινό και κριτικούς ως συγγραφέας με το βιβλίο "Δυο κρέπες μόνο". Εν ολίγοις το μυθιστόρημα είναι μια παραλλαγή της σειράς "Δυο μέντες μόνο", απλά ο πρωταγωνιστής στο βιβλίο είναι κρεπατζής στην πλατεία Μαβίλλη σε αντίθεση με την σειρά στην οποία ο πρωταγωνιστής είναι χασάπης της κολλεγιογειτονιάς.