Χανιά

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Oh man, brothels here! Clean girls, good sex!”

- Αμερικανός στρατιώτης για τα Χανιά

“Την ευχή μου να έχεις γλυκιά μου πατρίδα!”

- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τα Χανιά

“ Τί είναι το πιο ωραίο πράγμα στο Ηράκλειο; Οι ταμπέλες που γράφουν "προς Χανιά"..”

- Χανιώτης παππούς που συνάντησα στην Αθήνα

Τα Χανιά είναι αμερικανικό κρατίδιο στο δυτικό τμήμα της Κρήτης. Ωστόσο, το μόνο αμερικανικό στοιχείο που συναντά κανείς στα Χανιά, είναι οι μεθυσμένοι Αμερικανοί στρατιώτες στα στενά της Παλιάς Πόλης.

Ιστορία[επεξεργασία]

Τα Χανιά είναι κτισμένα στα ερείπια της Αρχαίας Κυδωνίας και ενδεχομένως και της Αρχαίας Ατλαντίδας. Ιδρύθηκαν γύρω στο 30π.Χ. από τη Μαρίκα Μητσοτάκη και τον Μπιλ Κλίντον, ο οποίος αναζητούσε ένα μέρος με ήπιο κλίμα για να αφοσιωθεί στην εκτροφή καγκουρό.

Τα Χανιά αποτελούν επίσης Αθηναϊκή αποικία.

Ζωή στα Χανιά[επεξεργασία]

Για τους μαθητές, η ζωή κυλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο, ακόμα καλύτερη είναι η ζωή για τους φοιτητές που είχαν την τύχη να βρεθούν στα Χανιά. Ο φοιτητής στα Χανιά έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει στα υπεράριθμα club της πόλης και να συναναστραφεί με εκλεκτό κόσμο όπως κάγκουρες, δεκατριάχρονα και καλλιεργητές χασίς. Το καλοκαίρι η κατάσταση βελτιώνεται, καθώς τους δρόμους της Παλιάς Πόλης και του Πλατανιά κοσμούν μεθυσμένοι Σκανδιναβοί τουρίστες. Επί σειρά ετών επικρατούσε διαμάχη ανάμεσα σε βιολόγους για το πώς μπορεί η πόλη να διατηρεί τον πληθυσμό της με ένα τόσο μηδαμινό ποσοστό θηλυκών. Ενώ αρχικά οι έρευνες είχαν στραφεί στο ενδεχόμενο να γονιμοποιούνται οι γερμανοί τουρίστες απεδείχθη ότι τα θηλυκά μετανάστευαν πριν εισέλθουν στη γόνιμη ηλικία και επέστρεφαν με αρσενικούς συντρόφους.

Αθλητισμός[επεξεργασία]

Το χανιώτικο ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα ποιοτικό και απαρτίζεται από πολυάριθμες εξαιρετικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές δεκαετίες, ο ΑΟ Χανιά έφτασε ένα βήμα πριν την άνοδο στην Α' Εθνική. Ωστόσο, τα όνειρα των φιλάθλων έσβησαν έπειτα από ένα τηλεφώνημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με το οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα. Επιπλέον, οι Χανιώτες φίλαθλοι δεν παραλείπουν να κάνουν έκδηλο το αίσθημα ευγενούς άμιλλας και πολιτισμού που τους διέπει, αναρτώντας κατά καιρούς στις κερκίδες των γηπέδων πανό με συνθήματα όπως "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΡΑ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ" (Καστρινός = Ηρακλειώτης). Επιπλέον, αθλήματα στα οποία διαπρέπουν οι Χανιώτες είναι ο αυνανισμός σε ομάδες των τριών ατόμων καθώς και ο ξυλοδαρμός οικονομικών μεταναστών.

Οικονομία και ασχολίες των κατοίκων[επεξεργασία]

Το κύριο εισόδημα των Χανιωτών προέρχεται από τον τουρισμό και ειδικότερα από την πλήρη εκμετάλλευση των παραθεριστών που αποφασίζουν να πατήσουν το πόδι τους στο νησί. Εξέχουσες θέσεις στη λίστα με τις ασχολίες των Χανιωτών κατέχουν το εμπόριο γεωργικών προϊόντων, η εκτροφή ιπποποτάμων και οικόσιτων παπαγάλων καθώς και η διακόσμηση φωταγωγών...

Διάσημοι κάτοικοι[επεξεργασία]

Τηλεόραση[επεξεργασία]

Τα Χανιά συν τοις άλλοις διαθέτουν εξαιρετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με ενδιαφέροντα προγράμματα (Χρρρρρ... Σςςς) και έμπειρους δημοσιογράφους, οι οποίοι χειρίζονται αψεγάδιαστα την αιληνυκοι γλοσα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον τηλεοπτικό σταθμό "ΚΥΔΩΝ", ο οποίος εκτός των δικών του εκπομπών, φροντίζει να φέρει το χανιώτικο κοινό σ' επαφή με εκπομπές άλλων ελληνικών ανθυποκαναλιών. Παραδείγματος χάριν, το κοινό των Χανίων, έχει την τιμή κάθε απόγευμα μέσα απ' τη συγκεκριμένη συχνότητα να παρακολουθεί την εκπομπή του Αλέξανδρου Πετρίδη με τη γνωστή Εμμανουέλα. Θα ήταν παράλειψη ακόμα να μην αναφέρουμε το θρυλικό "TV-KISSAMOS" που μεταδίδει ερασιτεχνικά βίντεο από γάμους και βαφτίσεις, καθώς και το εξελιγμένο τεχνολογικά "ΚΡΗΤΗ1", με μηχανήματα που χρονολογούνται από τη γέννηση της Άννας Βίσση.