Χαμπλ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

O Constant Humbble ήτo ένας αποτυχημένος επιστήμονας. Xωρισμένος με 3 παιδιά (οι δύο γιοί του ήταν gay και η κόρη του junkie), η γυναίκα του τον κεράτωνε με τον Einstein και ο σκύλος του είχε τσιμπούρια.
Από μικρός είχε ψυχολογικά προβλήματα και στα 4 του χρόνια έκανε 27 απόπειρες αυτοκτονίας, καθώς οι γονείς του του είπαν ότι δεν είναι αυτός ο Θεός.
Έκτοτε έβαλε σαν σκοπό ζωής να αποδείξει ότι αφού δεν είναι αυτός Θεός τότε δεν υπάρχει Θεός.

Η σταθερά που εμπνεύστηκε ήταν μια τρίχα και μισή, η οποία σαν σκοπό είχε να αποδείξει ότι δεν ήταν ένα επιστημονικό αποτυχημένο σκουλήκι. Όταν ήταν στην εφηβεία διάβαζε οδηγίες απορρυπαντικών και ήταν φαν της Άντζελα Δημητρίου.

Το επιστημονικό του έργο[επεξεργασία]

 • Ο Hubble βρήκε την σταθερά του σύμπαντος, αλλά το σύμπαν δεν το έμαθε ποτέ.
 • Το h στην εξίσωση του Hubble δηλώνει στην πραγματικότητα τα πατζάρια που έφαγε την προηγούμενη μέρα.
 • Όταν ο Hubble πήγαινε στα επιστημονικά συνέδρια έκανε τον γελωτοποιό.
 • Ο Hubble δεν βρήκε την ταχύτητα απομάκρυνσης των γαλαξιών, οι γαλαξίες επιτάχυναν προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτόν.
 • Η κοσμολογική σταθερά του Hubble δεν προέβλεψε τα κινητά!
 • Όταν ο πήγε στον παράδεισο προσπάθησε να αποδείξει στο Θεό την κοσμολογική σταθερά.
 • Διατύπωσε τον νόμο της αναίρεσης της ταχύτητας του φωτός και της σκέψεις ως τις μεγαλύτερες σταθερές, όταν ανακάλυψε την ταχύτητα του κοψίματος. Δεν πρόλαβε ούτε να ανάψει το φως, ούτε και να σκεφτεί.
 • Όταν κάποτε ανέλυε τον τύπο της διαστολής του σύμπαντος στον Λούθηρο εκείνος του απάντησε "Jo man".
 • Όταν ξεπεράστηκε η θεωρία του έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη και άρχισε τα προζάκ. Τότε οι ακαδημαϊκοί Χαμπλικοί παράτησαν τα πανεπιστήμια και πήγαν στην Ομόνοια να πουλάν κουλούρια αφού δεν μπόρεσαν να αποδείξουν το μηδέν.
 • - Τι έκανε ο Χαμπλ όταν έπαιρνε φάρμακα από τα φαρμακεία;
  - Κοίταγε αν έχουν πάνω την σταθερά του, για να διαπιστώσει αν εχουν επιστημονική απόδειξη.
 • Όταν ο Hubble πήγε στον παράδεισο συνάντησε τον Θεό.
  "Πώς νιώθεις" ρωτάει ο Θεός "τώρα που είδες ότι το δημιούργημα σου έχει αυτά τα χάλια;"
  -"Δες ποιος μιλάει" απάντησε ο Hubble.
 • Όταν η σταθερά του καταρρίφτηκε οι θιασωτές του πήγαν για εξομολόγηση.
 • Όταν βλέπει το τηλεσκόπιο που έχει το όνομά του σκέφτεται ότι κατάφερε να γίνει διάσημος.
 • Όταν έγραψε τον τύπο: V = h x d, φημολογείται ότι είχε πάρει υπερβολική δόση LSD.
 • Όταν θεμελίωσε την σταθερά Hubble του έβαλε τιμωρία ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο να γράψει τόσες φορές όσες είναι η απόσταση της Ανδρομέδας από τη γη "Δεν θα ξανακάνω θεωρία ότι βλακεία μου κατεβάσει το κεφάλι".

Πρόσφατες ανακαλύψεις[επεξεργασία]

Οι αστροφυσικοί τώρα λένε: Το Χαμπλ Constant (Ho) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αριθμούς στα κοσμολόγια, γιατί είναι απαραίτητες για να εκτιμήσει το μέγεθος και την ηλικία του Σύμπαντος. Αυτός ο μακρύς αναζήτησης αριθμός υποδηλώνει την ισοτιμία με την οποία το σύμπαν επεκτείνεται, από την αρχέγονη "Big Bang". Το Χαμπλ Constant μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθορίσει την εγγενή φωτεινότητα στις μάζες των αστέρων στους γειτονικούς γαλαξίες, εξετάζει αυτές τις ίδιες ιδιότητες και πιο μακρινό γαλαξία, γαλαξίες και συμπλέγματα, να συμπεράνουν την ποσότητα της σκοτεινής ύλης στο Σύμπαν, που απόκτησε το μέγεθος της κλίμακας μακρινή γαλαξία clusters και θα χρησιμεύσει ως δοκιμή για την κοσμολογική θεωρητικών μοντέλων.

Μετά την ανατροπή της θεωρίας του Hubble θα λένε: Το Χάμπλ Constant (Ho) είναι μια μπούρδα που είχε γράψει ο τύπος υπό την επήρεια LSD και γι' αυτό το λόγο ζητάμε τα λεφτά μας πίσω. Το σύμπαν τελικά δεν έχει το μέγεθος της τάξης των 10 εις την 39η σωματίδια ύλης, όπως υποστήριξε ο Hubble, και η ηλικία του δεν είναι 1 τρισεκατομμύριο χρόνια. Το μέγεθός του είναι ίσο με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ στο τετράγωνο και σε ένα μήνα κλείνει τα 18. Δεν έγινε ποτέ Μεγάλο Μπουμ αλλά ο Τσακ Νόρις έδωσε κάποτε στριφογυριστή κλωτσιά στο αρχικό μποζόνιο Χικς το οποίο ήταν απλά ένα κακάδι από την μύτη του. Από την φορά της στριφογυριστής κλωτσιάς του οι γαλαξίες απέκτησαν σπειροειδές σχήμα, εκτός από τον γαλαξία Smirnoff που έχει σφυροειδές σχήμα.
Η σκοτεινή ύλη στο σύμπαν είναι σκοτεινή γιατί κάηκε ο διακόπτης.
Τα άστρα είναι φωτεινά γιατί δουλεύουν με μπαταρίες Duracell.

Παρεπόμενα[επεξεργασία]

Το 1929, ο Αμερικανός αστρονόμος Edwin Χαμπλ ανακοίνωσε την ανακάλυψη ότι οι γαλαξίες, από όλες τις κατευθύνσεις που φαίνοταν, κινούνται μακριά από εμάς. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε ως εκτοπισμός των γνωστών φασματικών γραμμών προς το ερυθρό-τέλος ενός γαλαξία του φάσματος (σε σύγκριση με την ίδια φασματική γραμμή από πηγή στη Γη). Το Χαμπλ Constant μπορεί να αναφερθεί ως μια απλή μαθηματική έκφραση, Ho = v / d, όπου v είναι η ακτινική ταχύτητα προς τα έξω του γαλαξία (με άλλα λόγια, η πρόταση μας μαζί line-of-sight), d είναι η απόσταση του γαλαξία από τη γη και Ho ειναι η τρέχουσα αξία του Χαμπλ Constant.

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Χαμπλ.

Το 2029 ο πόντιος αστρονόμος Vladimirus Papatrechas ανακοίνωσε την ανακάλυψη ότι οι γαλαξίες κινούνται τελικά μακριά για να μην βλέπουν τα χάλια μας. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε ως αποτέλεσμα ενός δυνατού ρεύματος 9 μποφώρ. Η νέα σταθερά είναι P η οποία και δηλώνει την εθνικότητα του εμπνευστή της.

Σύμφωνα με αυτήν P = v / k

όπου P = σταθερά ποντίου, v = απομάκρυνση γαλαξιών και k = κουραμπιές.

Τηλεσκόπιο[επεξεργασία]

Η πρώτη μεταμφίεση του Χάμπλ


Ο Χάμπλας προσπαθώντας να δει το σύμπαν έφτιαξε τη μεγαλύτερη ακτίνα λέιζερ του κόσμου! Το καταχθόνιο σχέδιό του ήταν να το κατευθύνει στη γη και να την κάψει μια για πάντα! Έκανε μερικές δοκιμαστικές ρίψεις στο κατάστημα του James Bond στο κβάντο του σhόλαςh, και το σολάριουμ, ιδέα ρωμαϊκής καταγωγής. Τελικά δε πρόλαβε να ολοκληρώσει το σχέδιό του, γιατί είδε στον όνειρό του εφιάλτη και κατάλαβε ότι στον κόσμο υπάρχουν και χειρότερα. Ο δορυφόρος του καμουφλαρίστηκε από τις ΙΙΠΑ πρώτα σε κάτι γλοιώδες και ύστερα σε τηλεσκόπιο διαδίδοντας στον κόσμο ότι με αυτό βλέπει στο σύμπαν, ενώ στην πραγματικότητα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να το ενεργοποιήσει. Λέγεται ότι ο Μάκης έχει διαρκή δορυφορική σύνδεση μαζί του για να κατασκοπεύει τον πλανήτη Σείριο.