Κλάσιμο
- Ουπς! Μπας και εννοούσατε Αηδία;

“Αυτό το κλάσιμο με πήγε σμπρώχνοντας ολοβραδίς!”
~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τις στομαχικές διαταραχές του
“Αέρια.”
- Ο μεγάλος αγωνιστής-απελευθερωτής Κώστας Πρέκας για την επιχειρισιακή αξία στο πεδίο μάχης του κινηματογράφου μιας απλής και ταπεινής κλανιάς
“Και έκλασεν ο Καθήξ πυρ, και εκ της ανάφλεξης δημιουργήθηκεν όλη η γης. Και μετέπειτα είπε: ας γίνουν εκ των περιττωμάτων μου οι άνθρωποι...”
- Εκ του Ιερού Καθικίου, 9,11
“Κλάνω φωτιάάάάάάά, Κλάνω φωτιάάάάάάάά...”
- Συγκρότημα Μπλε
“Πόδια ψηλά, κι όλα τα κλάνω...”
- Μιχάλης Χατζηγιάννης
“Δεν έκλασα... η καρέκλα έτριξε!!”
- Ο Πάγκαλος για την κλανίτσα του σε [τηλεοπτική εκπομπούλα]
Όπως όλοι ήδη ξέρουμε, το ρέψιμο είναι μια κλανιά που έχασε τον δρόμο της. Άραγε είναι τόσο σημαντική και δε λέμε ότι η κλανιά είναι ρέψιμο που έχασε τον δρόμο του; Σαφέστατα, αν αναλογιστούμε τα προτερήματα της κλανιάς.

Σημασία
Κλανιά=Ηχηρό ξεφύσημα από τον πισινό. Πρώτα απ' όλα αν δεν κλάναμε θα γινόμασταν μπαλόνια. Αυτό από μια μεριά θα ήταν καλό, γιατί η μεταφορά μας θα ήταν εύκολη και δεν θα υπήρχε ρύπανση από καυσαέρια κι από κλανιές. Δεν μπορεί όμως αυτό να συγκριθεί με την απόλαυση μιας δυνατής κλανιάς που κάνει τους πάντες να τρομάξουν, η του stealth τρόπου, που κάνει τους πάντες να νομίζουν ότι κάνουν επίθεση οι εξωγήινοι με τοξικά αέρια. Επίσης, λέγεται ότι στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν 300κιλους χλέμπουρες για φλογοβόλα, αφού τους είχαν δώσει να φάνε 5 κιλά φασολάδα. Αυτό είναι το περίφημο "αέριο πυρ", πιο γνωστό στις μέρες μας και ως φυσικό αέριο. Οπότε, δεν πρέπει παρεξηγούμε την κλανιά, γιατί το να κλάνεις είναι ευλογία Θεού, όπως λέει κι ο Νίτσε.
Είναι γνωστό ότι για το οτιδήποτε δεν ευθύνεται ο κλάνων, αν και ίσως οι κάτοικοι του Τσέρνομπιλ, της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι να έχουν διαφορετική γνώμη. Ναι. Είναι αλήθεια. Κατά καιρούς, ένας απ' τους πιο σημαντικούς προβληματισμούς του ανθρώπου ήταν το κλάσιμο (ή αλλιώς η πορδή). Η κλανιά είναι όντως μια παρεξηγημένη πράξη. Όπως ο βήχας, το φτάρνισμα, το χασμουρητό, το ρέψιμο, έτσι και η κλανιά είναι μια από τις ανάγκες του ανθρώπου.
Πάρτε το απόφαση. ΟΛΟΙ κλάνουν. ΟΛΟΙ. Βασικά δε γνωρίζουμε ακόμα από που κλάνουν οι γοργόνες και τα μπαρρμπούνια, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία (την οποία ξέρουν μόνο ο Μάκης κι η Διαβολική Νικολούλη κι ο Τσακ Νόρις, αλλά τέλος πάντων). Το κλάσιμο δεν είναι ντροπή. Είναι κάτι το φυσιολογικό. Ντροπή είναι κλείνεις την μύτη σου όταν ο άλλος κλάνει.
Κλάσιμο=Συμφιλίωση με την φύση.
Αλήθεια, τι είναι η κλανιά; Μετά από έρευνα (γιατί δεν σας πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες), βρήκαμε τον χημικό της τύπο. Ο τύπος είναι:
S204H2 + CH4 + Ca3RA
Δηλαδή από υδρόθειο (S204H2) και μεθάνιο (CH4). Για τους χημικά αγράμματους, αυτό που βρομάει είναι το μεθάνιο. Όποιος έχει βρεθεί στον ίδιο χώρο με "τούρτες" αγελάδας ξέρει (ξέρουν και τα Βριλ που ταξιδεύουν στους αεριώδεις πλανήτες (Δία, Κρόνο κλπ.) των οποίων η ατμόσφαιρα αποτελείται κατά μεγάλο μέρος από μεθάνιο.) Επιστημονικές θεωρίες υποστηρίζουν ότι η ατμόσφαιρα των πλανητών αυτών έχει δημιουργηθεί από κλανιές των Βριλ, αλλά αυτοί που τα λένε αυτά θέλουν ξύλο. Στην πραγματικότητα, οι ατμόσφαιρες αυτές έχουν δημιουργηθεί από κλανιές τρελών αγελάδων που νομίζουν ότι είναι Βριλ.
Το δέρμα μας είναι αεροστεγές (σαν τις σακούλες). Κάτι όμως έπρεπε να γίνει ώστε να βγαίνουν τα αέρια μέσα από το σώμα μας, γιατί αλλιώς θα γινόμασταν μπαλόνια... Έτσι βγαίνουν δια της κάτω οδού. Κάποια άλλα βγαίνουν δια της άνω οδού (κοινώς ρέψιμο). Πολλοί λένε πως το ρέψιμο είναι μια κλανιά που έχασε τον δρόμο της. Δεν θα διαφωνήσω. Ψηφίζω Υπέρ.
Υπάρχουν πολλών ειδών κλανιές. Η κοινή πορδή, η υγρή πορδή, η σφιχτή πορδή, η σκιστή πορδή και πολλές άλλες κατηγορίες για τις οποίες δεν είμαι σε θέση να κάνω λόγο, διότι εκείνα είναι των μεγάλων κατορθώματα.
Είμαι της άποψης πως δεν κάνει να κρατάμε πράγματα μέσα μας. Έτσι λοιπόν, πράγματα όπως η κλανιά πρέπει να βρίσκουν τον δρόμο για την ελευθερία. Πάρτε το κλάσιμο σαν έκρηξη χαράς του οργανισμού σας! Με την ηχητική υπόκρουση που έχει στον χώρο, είναι σαν να σας λέει ο οργανισμός σας: "Μάγκα μου, τα καταφέραμε!". Είναι επίσης και ένδειξη ανωτερότητας. Δε λέμε: Τους έκλασε και έφυγε; Γιατί λοιπόν να μην τους κλάσει κυριολεκτικά και όχι απλά μεταφορικά; Δεν ξέρω. Εσείς να μου πείτε.
Όταν με το καλό σας έρθει μια κλανιά, ΜΗΝ την κρατήσετε. Έχετε 2 επιλογές. Η μια είναι να τη ρίξετε στα κρυφά και όταν το πάρουν πρέφα, είτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας (κάτι που δεν πιστεύω ότι θα κάνετε από την στιγμή που τη ρίξατε στα κρυφά), είτε θα τα ρίξετε στον σπασίκλα της παρέας, κάτι που προτείνεται σε κάποιον που θα το αντιμετωπίσει με χιούμορ (μη σας σπάσει και στο ξύλο). 'Όποιον και αν επιλέξετε, γυρίστε προς το μέρος του και με το ύφος του τύπου "δεν τρέχει τίποτα" ρωτήστε τον: "Μυρίζει κάτι άσχημα ή μου φαίνεται;" Η δεύτερη επιλογή και η καλύτερη είναι να σηκωθείτε και να ζητήσετε από την παρέα σας να κάνει ησυχία. Μόλις δείτε ότι τα πράγματα ησύχασαν, τρομάξτε τους με την οργή και την δύναμη της κλανιάς σας! Προσοχή: μη ζοριστείτε πολύ, γιατί μπορεί να σας κοπεί καμία εγκεφαλική αρτηρία και να τα φτύσετε ή ακόμα χειρότερα, η κλανιά να τελειώσει με ένα στερεό απόβλητο - γνωστό κυρίως ως "σκατό". Συμβουλή: Αν μέσα στην παρέα σας υπάρχει κάποια κοπέλα που να τη γουστάρετε, δεν προτείνω να κάνετε τα παραπάνω. Αν είστε όντως κάφρος (που είστε, γιατί αλλιώς δε θα διαβάζατε αυτό το άρθρο), αφού κλάσετε, κοιτάξτε τη στα μάτια και αποστομώστε τη λέγοντας: Εσύ δηλαδή δεν κλάνεις;
Άλλωστε γιατί να μην κλάνουμε; Γιατί να καταπιέζουμε τον εαυτό μας; Γιατί να πονάμε όταν κρατάμε μια κλανιά; Καλύτερα να γελάσουμε μετά από μια κλανιά, παρά να τρέξουμε στην τουαλέτα σαν τα χαζά και όταν βγούμε να πούμε: "Πήγα για... κατούρημα". Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ...
Γιατί λοιπόν να κρύβεστε; Γιατί να ντρέπεστε; Αν ήταν κακό να κλάνουμε, ο Θεός θα μας έφτιαχνε διαφορετικά. Ας μην πηγαίνουμε κόντρα στη φύση.
Και τώρα, κλείνοντας, θα ήθελα να δανειστώ μια ΚΟΡΥΦΑΙΑ ατάκα την οποία θα συμπληρώσω κατάλληλα...
Η γνώση είναι δύναμη,
το χέσιμο ανάγκη
και το κλάσιμο... ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Κατηγορίες
Οι κλανιές δεν είναι μία και δύο!! Χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες, πάρα πολλές για κάποιους, και όπως το μέταλ, χρειάζεται ένας γνώστης (κλάστης) για να τις ξεχωρίσει.
Γενικά όμως μπορούμε να τις χωρίσουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Τα ευγενή αέρια και τα (καυτά) ραδιενεργά υλικά.
Τα ευγενή αέρια είναι η μικρότερη κατηγορία, καθώς μόνο μια στις εκατό κλανιές εντάσσεται εδώ. Πρόκειται για αόσμες, άχρωμες και άηχες κλανιές. Θεωρητικά είναι σαν να μην υπάρχουν. Δεν έχουν πραγματικά κανένα απολύτως επιστημονικό ενδιαφέρον.
Τα (καυτά) ραδιενεργά υλικά είναι οι κλανιές που έχουν όλα εκείνα τα κριτήρια για να προκαλέσουν επιπτώσεις - πολλές φορές μη αναστρέψιμες- στον ανθρώπινο οργανισμό. Από απλές λιποθυμίες, μέχρι και εκκενώσεις ολόκληρων πόλεων. Πολλές υποκατηγορίες διακρίνουμε εδώ και είναι οι εξής
- Η απλή, καθημερινή: Διαρκεί περίπου ένα δευτερόλεπτο, έχει μια βαθιά και υποβλητική χροιά στον ήχο της και εκλύει ένα βρωμερό σύννεφο αερίων ΡΧΠ (Ράδιοβιολογικός Χημικός Πόλεμος) περίπου 2 μέτρων. Απλή, καθημερινή και πάνω απ' όλα φιλική!
- Η νταβραντισμένη: Δυνατή και πομπώδης, περίπου σαν ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΠ έχει τη χαρακτηστική μυρωδιά του σάπιου μήλου (έχει γίνει και κολώνια από τη DKNY).
- Η σκατένια: εκεί που νομίζεις ότι θα βγει μια χαλαρωτικη πορδή, βγαίνει ένα ΠΛΟΥΡΠ και γεμίζεις σκατά όλο το πάτωμα. Αυτό γίνεται συνήθως όταν έχεις ευκοίλια.
- Η κλούβια: Όχι κλούβα, κλούβια. Το όνομά της το χρωστάει στο γεγονός πως η οσμή της μοιάζει με αυτήν του κλούβιου αυγού (Υδρόθειο για τους γνώστες). Συχνά κόβει την όρεξη στους γύρω και μπορεί να εξελιχθεί σε όπλο μαζικής καταστροφής συνδυαζόμενη με την παραπάνω.
- Η κωλοχωρίστρα: Χαρακτηριστικός ήχος ΜΠΡΡΡΡΠ. Δεν είναι τόσο μακρόσυρτη όσο η νταβραντισμένη αλλά είναι πολύ περισσότερο βίαιη και ξαφνική. Την νιώθετε που λέμε. Μπορεί να είναι κλούβια ή σάπια, ανάλογα.
- The ripper ή αλλιώς Μητέρα Όλων Των Κλανιών (ΜΟΤΚ): Η βασίλισσα των κλανιών. Βουνά (μαζί με φούρνους) γκρεμίζονται στο ξύπνημά της, είναι ξαδέρφη του εγγΈλλαδου.
- Η έκπληξη!!! Δεν την είχατε πάρει πρέφα αλλά εκεί στα ξαφνικά, ΜΠΡΡΟΥΠ!!!!
- Ο πυροβολισμός: Ο ήχος της μοιάζει με αυτόν μιας
πιστολιάςβολής πυροβόλου. Ξερός, απότομος βίαιος και πολύ δυνατός!!! Σπάνιες αλλά όπως προδίδει το όνομά τους, πολύ επικίνδυνες. - Η μπουρμπουλήθρα: Με ήχο που φέρνει σε αυτόν του φραπέ όταν του φυσάμε από το καλαμάκι αέρα, προδίδει άσχημη συνέχεια. Συνήθως η μπουρμπουλήθρα προκαλεί την αποβολή διαφόρων ειδών αδρανών υλικών μαζί με τις μπουρμπουλήθρες καθώς και την ντροπή του κλάστη...
- Η σιωπηλή: Αθόρυβη άλλα θανατηφόρα (silent but violent). Ότι της υπολείπεται σε ακουστικότητα το έχει σε γόμωση. Συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν ξαφνικές λιποθυμίες των παρευρισκομένων και βίαιες εξόδους από το δωμάτιο συχνά με κραυγές όπως "Πωωωω!!!","Άντε γ@μήσου!!!"," Πάλι ρε μ@λ@κ@;"
- 50-50: Σκέτος τζόγος. Συχνά με τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Εναλλακτικοί τίτλοι "Πήγε να κλάσει και χέστηκε", "Πήγα για μαλλί και βγήκα σκατά"...
- Μη μου μιλάτε!!!: Αυτή δεν είναι κλανία, είναι state of mind. Η πιο zen κλανιά μακράν. Χρειάζεται κάθε μόριο του εγώ για να την κοντρολάρουμε και συχνά, αν μας αποσπάσουν τη προσοχή, αυτοί το πληρώνουν.
- Πρωτοκλασάτη: Το σοφό ρητό των Ελ, "πρωτοκλάστης, πρωτομυριστής" εφαρμόζεται εδώ πλήρως. Κλάσε, παίξτο αδιάφορος και κοίτα ή μάλλον κάρφωσε το διπλανό σου με το βλέμμα σου...
- Κομπολογάτη: Κλανιά που απαντάται συνήθως σε οίκους ευγηρίας, ΚΑΠΗ της γειτονιάς, καφενεία και τσιπουράδικα. Την παράγουν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι με μειωμένα αντανακλαστικά και μη ικανοποιητική σφιγκτηριακή λειτουργία. Δεν μυρίζει πολύ, αλλά έχει τον χαρακτηριστικό ήχο του ατμόπολοιου (Ποτ ποτ ποτ ποτ).
- Γιουσούφης: Κλανιά ύπουλη και φαρμακερή, δεν ακούγεται, αλλά προκαλεί άμεσως κρανιοεγκεφαλικές βλάβες και πιθανή αποκόλληση των ρουθουνίων οδών. Είναι αποτέλεσμα φασουλάδας της ελληνικής, στιφάδου με κρόμμυα και ανεξέλεγκτης κατανάλωσης κερασιών.
- Σαλτσάτος: Κλανιά με δωράκι-έκπληξη. Η διαφορά του με την κλανιά 50-50 είναι ότι η πρώτη είναι απρόσμενη και δημιουργεί λάθος εντυπώσεις, ενώ η δεύτερη σε προειδοποιεί για τι πρόκειται να συμβεί. Αν είσαι έξυπνος, πας στην τουαλέτα και γλιτώνεις το οποιοδήποτε ρεζιλίκι.
- Πόρωσης: Κλάνια έντονα αντιληπτή από τους γύρω, αφού ο κλάνων φωνάζει τη λέξη 'πόρωσις' κατά τη διάρκεια της σύντομης διάρκειας της. Εκτελείται κυρίως πάνω σε καναπέδες, κρεβάτια, καρέκλες, δονητές κλπ. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το αγαπημένο είδος κλασίματος των Τάκεων.
- Βάσκικη: Συντελείται κυρίως από τον Βάσκο. Είναι υγρή και πολλές φορές μπιχλιάρικη και βρομερή.
- Της Γλυκερίας: Μιλάμε για μπόχα...Αυτή η κλανιά συντελείται σπάνια και σε έκρηξη θυμού της εν λόγω κλανιάρας μπορεί να προκαλέσει πυρηνική καταστροφή. Αποτελείται από τοξικά αέρια και ευθύνεται για πολλά αναπνευστικά προβλήματα...Αυτή που τις δημιουργεί λέγεται Γλυκερία ή αλλιώς τοξική!!!
- Η τζούφια: ...από το χαρακτηριστικό ήχο «τσουφφφφφφφφφφφ»
- Η Αλεξανδρινή: Αρχικά ακούγεται σαν χαλασμένη τρομπέτα και μόλις την μυρίσεις γίνεσαι σαν μούμια στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου
- Η παραπονιάρικια:... ξεκινάει με τόνο χαμηλό, τον οποίο στη συνέχεια, ανεβάζει· σαν να ρωτάει το αιώνιο «γιααατίίίίίίίί;;;;;;»
- Η λασπερή: Σπάνιο είδος κλανιάς, επακόλουθο μεσημεριανής φασολάδας. Βαθιά χαρακτηριστική χροιά, έχει παρομοιαστεί από ειδικούς στο F.0.B.I (Farting and Other Bullshit Institute) με τον ήχο που κάνει η γαλότσα, καθώς την τραβάς από την λάσπη.
- Η κλανιά "Ανεβαίνοντας-τα-σκαλιά": Η κλανιά αυτή επιτυγχάνεται έπειτα από πολύχρονη εξάσκηση. Αποτελεί το έσχατο σημείο τέχνης του κλάνοντος. Σε κάθε σκαλί, πρέπει να αμολυθεί ακριβώς η ίδια ποσότητα αερίου χωρίς αλλαγές στη χροιά μεταξύ των σκαλιών. Επίσης, να σημειωθεί ότι πρέπει οι κλανιές να είναι όσες και τα σκαλιά. Θεωρείται, αυτή τη στιγμή, η πιο σπάνια και η πιο τεχνική από όλες τις κλανιές.:
- Η κλανιά "smokescreen" : Από την Αρχαία Ελλάδα γνωστοί Αλχημιστές προσπαθούσαν να συνθέσουν το "καπνογόνο" και ανακάλυψαν ότι αν ταΐσουν έναν Έλληνα μπόλικες ελιές (και σήμερα αναψυκτικό) θα έχει περίεργα χημικά αποτελέσματα. Από την στιγμή που η χημική της ουσία απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα θα διασπαστεί μέχρι να έχει καταβάλει όλον τον χώρο, σε χρονικό διάστημα 1,5 δευτερολέπτων, αδρανοποιώντας τους ατυχείς συμμαθητές/συνεργάτες κλπ.
- Η δαχτυλοκλανιά: Η κλανιά αυτή επιτυγχάνεται με τράβηγμα των δαχτύλων από το έταιρο ήμιση, μέγιστος αριθμός εκδόσεων 10 ή 12 (αν έχετε κάποιο γεννετικό πρόβλημα...εξαδάχτυλος), συνοδεύεται δε με το χαρακτηριστικό κρακ που κάνουν οι σύνδεσμοι των οστών.
- Η «δεν θέλω να βγώ»,: Μικρή, ξέρεις ότι δεν θα ακουστεί τίποτα. Και εκεί που εισαι χαλαρός και άνετος, περιμένωντας την κλανιά να βγεί ξαφνικά κολάει ανάμεσα στα δυο κωλομέρια (το γνωστό ημιπρίτσιο). Είναι πολύ ενοχλητική γιατί αισθάνεσαι σαν μια φούσκα από σκατόνερο να είναι έτοιμη να σκάσει. Συχνά χρειάζεται να βάλεις το ένα χέρι σου στον κωλο για να προχωρήσει και να βγει στην επιφάνεια.
- Η "ξενέρωτη" : Μια συχνή κλανιά που σφίγγεσαι τόσο πολύ που νομίζεις ότι θα βγεί μια ΜΟΤΚ (Βλέπε "Κλανιά ripper") και τελίκα βγένει μια τζούφια.
- κλανιά λάμπα:Είναι μια κλανιά που όταν βγαίνει βλέπεις μια λάμψη στον κώλο σου.Κανένας δεν ξέρει πως εμφανίζεται αυτή η λάμψη.
Ιατρική και αερισμός
Στην ιατρική χρησιμοποιείται ο όρος αερισμός για να περιγραφεί μια κλανιά. Ο Dr. Ανδρέας Φικιώρης του Fartington University of Boston, είναι υπέρ του ελεύθερου αερισμού των ανθρώπων. Μάλιστα, προσδίδει και ψυχολογικό χαρακτήρα στον αερισμό: Κοινώς, όχι μόνο να κλάνετε όποτε και όπου σας έρθει, αλλά να είστε και περήφανοι για αυτό. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κατηγορία των βιαγκροειδών φαρμάκων είναι μια σειρά άχρηστων σκευασμάτων για τον άνθρωπο. Με την κατάλληλη προπόνηση - μην ξεχνάμε πως το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό - όταν αερίζεται, αυτομάτως του σηκώνονται τα μανίκια από το πουκάμισο (μα καλά τι νομίζατε;).
Το μυστικό της επιτυχίας του κατά τον ίδιο είναι το εξής:
"Θα σηκωθώ το πρωί, θα φάω τα δημητριακά μου και τα μέλια μου, το μεσημέρι θα χτυπήσω μια φασολάδα που μαγειρεύτηκε με νερό με όζον και το απόγευμα κυριολεκτικά δε θα προλαβαίνω το έντερό μου. Σκόρδα να 'χει το άτιμο, όταν κλάνω να το ευχαριστιέμαι και με το παραπάνω."
Πρρρροφητείες
![]() |
Αυτό το άρθρο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια μελλοντικά γεγονότα! Είδατε τι σαΐνια είμαστε;; Τύφλα να 'χει ο Νοστράδαμος! |
Σύμφωνα με τα χάλκινα βιβλία, τον Ενώχ και τον Νοστράδαμο και του ΕΟΚ η κλανιά, σε ποικίλες εκδοχές της θα αποτελέσει το κύριο όπλο των Έλ στην τελική μάχη που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου μας. Οι προφητείες θέλουν τα ενεργειακά τους σώματα να αποκτούν μια τετρασδιάστατη μορφή κατά τη διάρκεια της αποδέσμευσης ετούτηςαυτής της ενέργειας, η οποία θα είναι ισοδύναμη με 0,9988 ΣΚτΤΝ, κάτι που θα σημάνει και το τέλος της γήινης ατμόσφαιρας όπως μας είναι γνωστή. (βλ. Nostradamus - Les Prophecies IV, 23-27D)
Πρρρρρακτικές συμβουλές
Οι υγρές κλανιές είναι δέον να αποφεύγονται, ειδικά κατά τη διάρκεια ομαδικών αθλημάτων (αν και η Αέρινη κιθάρα δεν είναι ομαδικό άθλημα).
Κλανιές και Βροχή
- Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο όταν κάποιοι είναι σε κλειστό χώρο και κλάνουν να δημιουργούνται καφετί σύννεφα, τα οποία στη συνέχεια υγροποιούνται και τότε έχουμε τη λεγόμενη, βροχή των σκατών.
- Όταν κάποιος δεν τραφεί υγιεινά, τότε φυσικό και επόμενο είναι, οι κλανιές του να είναι μολυσμένες. Επομένως, δημιουργείται πάλι ένα καφέ σύννεφο και έχουμε το φαινόμενο της όξινης βροχής των σκατών.
Το πορδοηλεκτρικό φαινόμενο
Έχει παρατηρηθεί ότι οι πιο ηχηρές κλανιές συνήθως δε βρωμάνε, ενώ οι ύπουλες έχουν θανατηφόρα αποτελέσματα. Αυτό οδήγησε τους επιστήμονες του ΕΜΠ να αναζητίσουν στοιχειώδη σωματίδια. Βρέθηκαν λοιπόν τα Πορδίνια τα οποία σχηματίζουν την Κλανίνη. Όταν η ροή της κλανιάς είναι τυρβώδης, τότε τα πορδίνια δε σχηματίζουν κλανίνη, γιατί η ενέργεια σπαταλιέται κατά την έξοδο. Όταν η πορδή είναι άηχη, τότε έχουμε στρωτή ροή, οπότε και η ενέργεια των πορδινίων χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κλανίνης. Η κλανίνη είναι μια ισοκυκλική ένωση υδρογονανθράκων. Τα νέφη κλανίνης, όταν συγκεντρωθούν στην οροφή ενός σπιτιού δημιουργούν ηλεκτρικές εκκενώσεις. Ο τύπος υπολογισμού τους είναι ο εξής: [math]\displaystyle{ Kl=[(Vs*Re)/(Or)] }[/math] Όπου Kl η ποσότητα κλανίνης σε ppm (Πάρτς περ μίλιον) και Vs η ειδική αντίσταση του πρωκτικού σωλήνα. Για τους gay η τιμή είναι Vs=1, για Bisexual Vs=0.5, ενώ για straight Vs=0.01 Re ο αριθμός Reynolds που ορίζει αν η ροή είναι στρωτή ή τυρβώδης. Or είναι σταθερά που εξαρτάται από τον τύπο του φαγητού που καταναλώθηκε από τον κλάστη.
Laptop και κλανιές
Καλό είναι όσοι παίρνουν στο χέσιμο μαζί τους το laptop να προσέχουν, γιατί μπορεί κάποια κλανιά να αναφλεγεί λόγω της μπαταρίας του υπολογιστή.
Επίσης, μπορείτε αντί για CHATING, να κάνετε FARTING!
Φόβος και κλανιές
Έχει αποδειχτεί η άμεση σχέση ανάμεσα στον φόβο που αισθάνεται κάποιος και στις κλανιές. Αν ο φόβος αυτός είναι υπερβολικού επιπέδου, το αποτέλεσμα ειναι η κλανιά. Συγκεκριμένα έχουμε κλανιές πόμολων και χρησιμοποιούμε τη φράση "έκλασε πόμολα" ή τη φράση "του πήγε σερπατίνα" για τον φοβιτσιάρη. Εδώ η συγκεκριμένη φράση δείχνει τον υπερβολικό όγκο της κλανιάς, ως αποτέλεσμα του φόβου. Είναι ένα γεγονός πολύ ντροπιαστικό για τον παθόντα, καθώς γίνεται έυκολα αντιληπτό από τους παρευρισκόμενους στο σημείο. Δείτε τη διπλανή φωτογραφία και θα το διαπιστώσετε και εσείς.
Προσωπικό μήνυμα
Όσο διάβαζες αυτό το άρθρο, πόσες φορές νομίζεις έκλασες; 10;
Όχι... 15!!!... Δεν το περίμενες ε;
Κοινωνικό μήνυμα
Πάρτε το χαμπάρι: Είστε κι εσείς ΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ!!!!
Η κλανιά στην Ελληνική Λογοτεχνία και Ποίηση
Η κλανιά αποτελεί ιστορικά πηγή έμπνευσης στην Ελληνική -και όχι μόνο- Λογοτεχνία. Σπουδαιότερα έργα από τα σύγχρονα του τελευταίου αιώνα είναι η παρακάτω δεκάδα:
- "Οι μέρες και οι νύχτες ενός καταραμένου Πορδαλά.", Διήγημα, " Νικ. Βρωμόκωλος, 1920
- "Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν.", Συλλογή Πεζών και Ποιημάτων, Αγνώστου συγγραφέως, 1922,Εκδόσεις Φαρτμαγιερ
- "Από το στομάχι στο έντερο: η Οδύσσεια μιας κλανιάς." Συμεών Κλανίων, 1962
- "Κλάνω, άρα ΥΠΑΡΧΩΩΩΩ.",Φιλοσοφία, 1988, Κωνσταντίνος Μπρούφφος
- "Κλάνω, άρα είμαι Λεύτεροοοοοος, ΩΠ!! σκατάάά!!!", Θεατρικό, 1989, Κωνσταντίνος Μπρούφφος
- "Μόνο οι πεθαμένοι δεν κλάνουν, όταν ζούσαν όμως?", Φιλοσοφία, 1995, Ελένη-Φοιβη Μυρωδωπουλου
- "Αμμοβολή και πορδοβολη στην οικιακή διακόσμηση." Καλλιτεχνικό-Εικαστικό, 2003, Νατάσα Κλανίεβα
- "Ο λυσσασμένος Κλανιάρης", εικονογραφημένο παιδικό μυθιστόρημα, (και σε dvd),2009,Άκης Μικροπορδόπουλος
- Ο Υπερπληθυσμός της Γης, οι Ανθρώπινες Κλανιές και το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου: σενάριο συνωμοσίας ή φρίκης?",Διδακτορική Διατριβή,2010, PhD Ιωάννης Τζούφιος, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
- "Πλουτίστε κλάνοντας, οι δέκα χρυσές συμβουλές", 2010, Επαγγελματικός οδηγός, Στάθης Κλάστης (εξαντλημένο, αναμένεται επανέκδοση)
- "Κλάσε να προσανατολιστώ: Οδηγός για Πολύ Χονδρές Γυναίκες". Ποπώφ Βρωμοκολάρωφ, σε συνεργασία με τον Μήτσο Νταβά. Εκδόσεις Πορδοκλανίων, Οσμηρόν, 1999.
Αναμένεται εξάλλου εντός του 2010 να κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά σε μετάφραση, τα παρακάτω:
"Εμ Κλανιάρης, Εμ Κλαψιάρης", (πρωτότυπος τίτλος :"Crying While Farting") του Derek Oups
|