Φρικηπαίδεια:Τι δεν είναι η Φρικηπαίδεια

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Bouncywikilogo9.gif
  Αυτό το άρθρο είναι εξαιρετικά σοβαρό και έχει προταθεί η μεταφορά του στη Βικιπαίδεια. Ετοιμαστείτε να βαρεθείτε!  
  ⠀ ⠀ ⠀ Σοβαρό άρθρο  


Απλά μιλώντας, η Φρικηπαίδεια είναι ένα wiki αφοσιωμένο στη σάτιρα και άλλες μορφές χιούμορ, όντας μια παρωδία της Βικιπαίδεια και άλλων εγκυκλοπαιδιών, συχνά με ανακριβείς, αλλοιωμένες, ή εντελώς εσφαλμένες πληροφορίες.

  • Η Φρικηπαίδεια δεν είναι Βικιπαίδεια. Οι δύο μοιάζουν γιατί είναι γεμάτες ψέματα, αλλά η Φρικηπαίδεια το παραδέχεται ότι λέει ψέματα, ενώ η Βικιπαίδεια δεν το κάνει και δεν θα το κάνει ποτέ.
  • Η Φρικηπαίδεια δεν είναι το προσωπικό σας blog, ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδα για γκομενιλίκια ή αποθηκευτικός χώρος για εικόνες. Δεν μας ενδιαφέρει να παίζουμε την προξενήτρα και δεν εκτιμούμε την προσπάθεια να κάνεις την πλάκα σου σε κάποιον που εσύ και η παρέα σου γνωρίζεις. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να διατηρούμε τις εικόνες ή ό,τι ακατανόμαστο κατά καιρούς γράφετε στις προσωπικές σελίδες Χρήστη σας. Ωστόσο δίνουμε έμφαση στο να δημιουργούμε μια φιλική ατμόσφαιρα και προάγουμε την ευγένεια μεταξύ των χρηστών.
  • Η Φρικηπαίδεια δεν είναι επαγγελματική. Κανείς από τους συνεισφέροντες δεν θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία στη σάτιρα. Κανένας δεν πληρώνει τους χρήστες (με την εξαίρεση κάποιων βραβείων σε διαγωνισμούς ή τιμητικές πλακέτες) για να συμμετέχουν, και κανείς δεν μπορεί ποτέ να έχει την απαίτηση να ζητήσει χρήματα για την συμμετοχή του στην ιστοσελίδα ή για τον κόπο που κάνει για τυχόν "αναβαθμίσεις". Όλες οι συνεισφορές θεωρητικά πρέπει να γίνονται με το σκεπτικό πως ενισχύουν και διευρύνουν τη Φρικηπαίδεια, και είναι καρατσεκαρισμένο πως δεκάρα τσακιστή δεν είδε κανείς από την ενασχόλησή του με την παρούσα ιστοσελίδα.
  • Η Φρικηπαίδεια δεν είναι εδώ για να γίνει πειστική. Δεν είμαστε εδώ για να επιχειρηματολογήσουμε. Δεν υποστηρίζουμε κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα. Η Φρικηπαίδεια έχει μια σατιρική προοπτική. Επιπροσθέτως, η οποιαδήποτε άποψη που εκφράζεται στη Φρικηπαίδεια από κάποιο χρήστη δεν υποστηρίζεται από την κοινότητα στο σύνολό της, με την σημαντική εξαίρεση πως ο κόσμος είναι καλύτερος λόγω της ύπαρξης των Βριλ.
  • Η Φρικηπαίδεια δεν είναι απολυταρχία με όπλα μαζικής καταστροφής. Οι διαχειριστές της δεν είναι αλάνθαστοι, και στην πλειονότητα των περιστάσεων σας προτρέπουμε να αξιοποιήσετε την κοινή λογική και τις δικές σας ηθικές αρχές πάνω από τις αρχές της Φρικηπαίδειας (που μπορεί να αλλάξουν, αν και πολλοί κανόνες είναι κοινή λογική). Παρεμπιπτόντως, δεν έχουμε ακόμα δημιουργήσει όπλα μαζικής καταστροφής.
  • Η Φρικηπαίδεια δεν είναι γραφειοκρατία. Οι κανόνες στη Φρικηπαίδεια υπάρχουν για να διατηρούν λίγη οργάνωση και τάξη. Κάποιοι λένε πως η ύπαρξη κανόνων σε μια ιστοσελίδα αφοσιωμένη στο χιούμορ είναι "γραφειοκρατική" ή κάτι "σαν την Βικιπαίδεια". Αυτούς τους παπάρες να τους εξοστρακίσετε από την Φρικηπαίδεια, σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφο 9, κεφάλαιο 69, υποσημείωση 666 στους "Κανόνες και Διαδικασίες της Φρικηπαίδειας για τον Εξοστρακισμό Απίστων".
  • Η Φρικηπαίδεια δεν λογοκρίνεται. Πέραν πορνογραφικών και σοκαριστικών εικόνων, ρατσιστικών άρθρων και άλλων υλικών που θεωρούνται ακατάλληλα ή ηλίθια και ως τέτοια διαγράφονται άμεσα, η Φρικηπαίδεια μπορεί ακόμα να περιέχει άρθρα που κάποιοι αναγνώστες μπορεί να θεωρούν λάθος, προσβλητικά ή βαρετά.
    • Nα μην ξεχάσουμε, και αστεία.
  • Για την ενσωμάτωση βίντεο YouTube στη Φρικηπαίδεια, ισχύουν επίσης και οι κανόνες που αναγράφονται στο άρθρο Βοήθεια:Επέκταση YouTube.

Πνευματικά δικαιώματα:
Το κείμενο είναι ελεύθερη μετάφραση του αντίστοιχου «Uncyclopedia:What Uncyclopedia is not».
Επίσης, δανείστηκαμε αποσπασματικά κείμενο από το «Βικιπαίδεια:Τι δεν είναι η Βικιπαίδεια».