Φλαμίγκο

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Αν δεν το ξέρετε μπορείτε να το ψάξετε στη Βικιπαίδεια άλλα δεν σας το συνιστώ. Αυτό που κανένας δεν ξέρει είναι ότι το συγκεκριμένο πτηνό είναι "ξάδελφος" (αλλά μόνο στην εμφάνιση) με ένα άλλο είδος πουλιού, το Φαμίγκο το οποίο είναι υπό εξαφάνιση επειδή χαρακτηρίζεται από υπέροχες μουσικές δεξιότητες. Είναι δηλαδή ωδικό και τύφλα να 'χουν τα αηδόνια. Λεγεται ότι Φαμίγκο τραγουδούσαν στον παράδεισο και κάποιοι ηλίθιοι που έπεσαν σε κώμα εφηύραν τους αγγέλους. Πολλοί αρχαίοι μουσικολόγοι θεωρούσαν το ζώο αυτό ιερό ενώ στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι συνόδευε τον Ολύμπιο Θεό Απόλλωνα. Στις μέρες μας δίνει έμπνευση σε όλων των ειδών μουσικών που υπάρχουν (αν και δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι) γι' αυτό η ύπαρξή του είναι καταλυτική για το ανθρώπινο είδος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα παρακάτω μπορεί να μη γίνουν κατανοητά από άτομα που δεν είναι μυημένα στο χώρο της μουσικής.

MUSICAL FLAMIGO! 000jh1.jpg
MUSICAL FLAMIGO! 0001.jpgΣυνθήκες διαβίωσης[επεξεργασία]

Το φαμίνγκο ευτυχώς επιβιώνει σχεδόν παντού. Ακόμη και στους πιο δύσκολους καιρούς το φαμίνγκο ωφέλησε την ανθρωπότητα απεριόριστα.

Ζευγάρωμα[επεξεργασία]

Το φαμίνγκο ζευγαρώνει με άλλα φαμίνγκο, με σολμίνγκο και σπανιότερα με ντομίνγκο (Εξού και ο γνωστός τραγουδιστής όπερας Placido Domingo). Στην πρώτη περίπτωση τα νεογνά είναι συνήθως κομμάτια για το δεύτερο οργανοπαίκτη σε μουσική για τέσσερα χέρια (secondo, αν έχετε ακουστά), ενώ στη δεύτερη τα νεογέννητα είναι κομμάτια για τον πρώτο μουσικό (primo). Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση στην οποία το φαμίνγκο και το σολμίνγκο γεννούν ένα κομμάτι για ένα άτομο μόνο (αυτά πολλές φορές είναι και τα πιό εντυπωσιακά και θεωρούνται παραδείσια πουλιά απο πολλούς πουλοεπιστήμονες). Το περίεργο είναι ότι τα εξής πλάσματα δεν ειναι ούτε αρσενικά ούτε θηλυκά ούτε ουδέτερα. Είναι μία κατηγορία ζώων από μόνα τους. Η φύση για άλλη μια φορά μας έβαλε τα γυαλιά.

Συμπεριφορά, συνήθειες[επεξεργασία]

Τα πρώτα φαμίνγκο ήταν τρομερά άγρια, οι άνθρωποι όμως κατάφεραν τελικά να τα εξημερώσουν εν μέρει. Αυτά τα ζώα έχουν σημειώσει μεγάλη εξέλιξη από την αρχή της δημιουργίας, έτσι, όπως είναι φυσικό η συμπεριφορά τους προς τον άνθρωπο έχει αλλάξει πάρα πολύ. Γενικά έχουν άστατη φύση. Συχνά γίνονται επιθετικά την περίοδο της αναπαραγωγής, είναι κυκλοθυμικά και ο χαρακτήρας τους αλλάζει με το παραμικρό και με τις τάσεις της μόδας. Κάποιοι παλαβοί τύποι έχουν φαμινγκο στο σπίτι τους ως κατοικίδιο συνήθως για να εντυπωσιάσουν τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Προστασία[επεξεργασία]

Τα φλαμίνγκο είναι υπό εξαφάνιση και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τις βλαβερές εκπομπές ήχων τύπου Καρρά και να ενισχύσουμε τους διαχρονικούς καλλιτέχνες του παρελθόντος, τύπου Led-zeppelin και Queen. Υπάρχει ελπίδα. Σώστε τα φαμίνγκο από τους Φα.Κ. (Φαμιγκο-Κυνηγοί με απαίσια μουσικά γούστα, γνωστοί και στο εξωτερικό ως F.U.C.K. Famingo Union for Certified Killers). Όλα αυτά που διαβάσατε, ισχύουν βέβαια και για το σολμίνγκο του οποίου ο λαιμός ειναι ένα κλειδί του σολ.