Φίδι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


“Φίδι καλό μόνο νεκρό”

- Σερραίος Φιδοφονιάς για το φίδι


Το φίδι aka ο όφις είναι ο καλύτερος φίλος, ο κολλητός μεταμορφωμένος σε ερπετό. Τρέφεται με μικρά κουτσομπολιά, πουστιές, και πουτανίες.

Τα φίδια σέρνονταν εκατομμύρια χρόνια πριν πατήσει το πόδι του στην γη ο Ηomo μαλάκας.

Τα φίδια ζουν σε Ασία, Αφρική, Αμερική, Ευρώπη στα μπαράκια, στα πάρκα, στη δουλειά και γενικά όπου υπάρχουν άνθρωποι. Υπάρχουν πολλά είδη φιδιών και δυστυχώς όλα είναι δηλητηριώδη (ιοβόλα) και επικίνδυνα και για τον άνθρωπο.

Γίνεται διάκριση μεταξύ των «πλέον επικίνδυνων» και αυτών που θεωρούνται ότι έχουν το «ισχυρότερο δηλητήριο». Οι δύο αυτές κατηγορίες δεν ταυτίζονται απαραίτητα και είναι απόλυτα διακριτές.

Επικίνδυνα φίδια είναι αυτά που προκαλούν τους περισσότερους χωρισμούς ζευγαριών και καταστροφή των διαπροσωπικών διαπρωκτικών σχέσεων. Είναι γνωστό ότι πάνω από μία φορά στην ζωή ένα φίδι έχει τσιμπήσει κάποιον φίλο ή κοινό γνωστό.

Η τοξικότητα του δηλητηρίου μετράται με την διεθνώς αποδεκτή μέθοδο LD50 (Lethal Dose 50%). Η μέθοδος αυτή μετρά τον βαθμό τοξικότητας του δηλητηρίου από τον αριθμό της απογοήτευσης που θα προκαλέσει σε πληθυσμό ανυποψίαστων φίλων.

Οι ιδιάζουσες αισθήσεις των φιδιών[επεξεργασία]

Τα φίδια φέρουν αισθητήρια όργανα που δε συναντώνται ευρέως στο ζωικό βασίλειο. Αρκετά είδη έχουν αναπτύξει τη θερμική όραση, την υποκρισία και το δηθενισμό, οι αισθητήρες της οποίας εδρεύουν στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του φιδιού πίσω από τα ρουθούνια.

Τα φίδια γενικά είναι αναίσθητα και τους ενδιαφέρει μόνο ο κώλος τους και ας μην έχουν.

Τρόποι θεραπείας από δάγκωμα φιδιού[επεξεργασία]

Ο Τσακ βρίσκεται σε διαρκή μάχη και προσπαθεί να εξοντώσει όλα τα φίδια σε όλο το σύμπαν... αλλά μέχρι τότε...

  1. Κόψε κάθε επαφή μαζί του σε ήρεμους τόνους. - Δεν θέλεις να γίνεις εσύ το επόμενο θύμα, στις φήμες που θα σπείρει.
  2. Ενημέρωσε τους γύρω σου και φίλους σου ότι σε δάγκωσε φίδι.
  3. Μην ασχοληθείς ποτέ ξανά μαζί του, τα φίδια αν νοιώσουν συχώρεση ξαναχτυπούν...μέχρι το δηλητήριο τους να έχει αποτέλεσμα.

Ταξωνυμολόγιο[επεξεργασία]

  • ανιοβόλο φίδι 🐍: Υγιές φίδι του Βόλου, που δεν πάσχει από ιό, και εκτοξεύει ανιόντα προς τον αρνητικό πόλο, μα όχι δηλητήριο.