Τύχη

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα”

- Ο Όσκαρ Ουάιλντ για την Τύχη

“Αν έχεις τύχη διάβαινε, αλλιώς χέσε ψηλά και αγνάντευε!...”

- Ο Κόμης Μοντεχρήστος για την Τύχη του Όσκαρ Ουάιλντ

Όνομα της σκληρότερα εργαζόμενης επι χρήμασι εκδιδομένης γυναικός (κοινώς πουτάνας) με την οποία έχει συνουσιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (βλ. "γαμώ την Τύχη μου"). Πριν ασχοληθεί με το αρχαιότερο των επαγγελμάτων, η Τύχη ήταν Θεά, η οποία μάλιστα ήταν και τυφλή. Τη σήμερον ημέρα η Τύχη κυκλοφορεί στην Πρωτεύουσα, στο Χόλλυγουντ, στο Τραγούδι και πολλοί πηγαίνουν εκεί για να την κυνηγήσουν.


Σύμφωνα με το Μέρφυ, η Τύχη δεν υπήρξε ποτέ αλλά οι άνθρωποι την εφηύραν για να κρατήσουν στη ζωή την Ελπίδα (η οποία από τότε πεθαίνει τελευταία). Αυτή η τελευταία βοηθάει τους ανθρώπους να αγνοούν επιδεικτικά μερικούς από τους πιο αμείλικτους νόμους που διέπουν την πραγματικότητα όπως π.χ. "οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά θα πάει", "η φέτα ψωμιού πέφτει πάντα κάτω από τη βουτυρωμένη της πλευρά (και η πιθανότητα να σου πέσει κάτω είναι τόσο μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερο είναι το κόστος του χαλιού" "η ταχύτητα του ανέμου είναι τόσο μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερο είναι το κόστος του χτενίσματός σου" "όταν αγοράσεις ένα ακριβό αντικείμενο, την επόμενη μέρα θα το δεις σε μια βιτρίνα που γράφει 50% έκπτωση" κλπ. Οι παραπάνω νόμοι αποδεικνύουν πως στο γνωστό μας κόσμο (δεν ξέρουμε ακόμα τι ισχύει για τους εξωγήινους), υπάρχουν μόνο οι τοίχοι και τα τείχη αλλά όχι η τύχη.


Τύχη Βουνό[επεξεργασία]

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Σιτάρ, τύχη βουνό έχουν όσοι πέφτουν σε λάκκους με κροκόδειλους, τους πατάνε νταλίκες, τους επιτίθενται εξαγριωμένες αρκούδες και τους πετυχαίνουν ψαροντούφεκα. βλ. τύχη βουνό.

Αντίθετες έννοιες[επεξεργασία]

...και αν σου κάτσει;

..την έχεις κάνει!