Τσίπα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Θηλυκό του τσιπ.
Σύνθετη ψυχοσωματική κατάσταση, η απώλεια της οποίας συνδέεται άρρηκτα με διάφορες νευρώσεις και ψυχώσεις του ανθρώπινου εγωισμού, δημιουργώντας το εκρηκτικό μείγμα HOMO SAPIENS SAPIENS. Η διαφορά μεταξύ υγιούς (HOMO SAPIENS) και ασθενούς καταστάσεως (HOMO SAPIENS SAPIENS) είναι ένα SAPIENS. Όπως το τσιπ, έτσι και η τσίπα είτε υπάρχει εξαρχής στο σύστημα, είτε εμφυτεύεται κατά τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του ατόμου-συστήματος προς βελτίωσιν των ήδη άθλιων χαρακτηριστικών του.

Η εμφύτευση γίνεται με αρκετές μεθόδους, οι αρτιότερες των οποίων είναι οι κάτωθι:

  • Δημόσια Διαπόμπευση. Αγνή παραδοσιακή πρακτική εστιάζουσα στον οικιοθελή εναγκαλισμό και αποδοχή της τσίπας από το άτομο και τη διατήρησή της για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Σε ειδικές περιπτώσεις συνίσταται επανάληψη της διαδικασίας εάν οι τεχνικοί - προύχοντες το θεωρήσουν απαραίτητο. Άνω των πέντε επαναλήψεων, πάντως, έχει αποδειχθεί ότι είναι μη - βιώσιμη οικονομικώς, αφού το σύστημα-δέκτης έχει άμεση ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης για την υγιή επανένταξή του στην παραγωγική διαδικασία. Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος τείνει να εγκαταλειφθεί στον πολιτισμένο κόσμο ένεκα των Ριάλιτυ σόου και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
  • Εγκλεισμός - Απομονωτισμός. Το σύστημα απομονώνεται από τα υπόλοιπα ομοειδή του, με σκοπό σύσκεψη (από μέρους του) και αναζήτηση (ξανά από μέρους του, χρόνο έχει) των αιτιών των δυσλειτουργιών του. Και πάλι η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται με μέτρο καθώς συστήματα απομονωμένα άνω της πενταετίας, ίσως εμφανίσουν επιπλοκές που χρήζουν ψυχιατρικής επεμβάσεως.
  • Ξυλοδαρμός μέχρι λιποθυμίας. Η μέθοδος αυτή συνίσταται για άτομα - συστήματα επιφανειακώς ή και καθόλου τσιπωμένα (λαϊκιστί ξετσίπωτα) που σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι προαναφερθείσες διεργασίες δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η τσίπα συναντά μεγάλη αντίσταση κατά την πορεία της από την επιφάνεια προς την «καρδιά» (=κέντρο ύπαρξης, αποφάσεων και εντολών) του ατόμου-συστήματος, εξ ου και το πολύμοχθο του εγχειρήματος. Οι υπό θεραπείαν μονάδες συνήθως δεν προλαβαίνουν να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές. Βασικά για κάμποση ώρα δεν εμφανίζουν τίποτα. Δεν συνίσταται σε ήδη δαρμένους καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τους καρπούς επανένταξης να τους δρέψει ο Πανάγαθος.


Παλαιότερα ευρίσκοντο σε παράλληλη χρήση και πιο αντιδραστικές μέθοδοι όπως απαγχονισμός, καρατόμηση, λιθοβολισμός και λοιπά πολλά. Μετά την Βιομηχανική Επανάσταση, όμως, επισημάνθηκαν από τους ειδικούς οι τεράστιες σπατάλες ανθρωπίνων πόρων που σημειώνονται στο χώρο της παραγωγής - κατανάλωσης και χαράχτηκε μια πιο περιβαλλοντική πολιτική αξιοποίησης. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν διάφορα προγράμματα επαναλαμβανόμενης ανακύκλωσης με στόχο την πλήρη αξιοποίηση του διαθέσιμου δυναμικού. Σημειώθηκαν μάλιστα τέτοια ρεκόρ αξιοποιήσεων - επανεντάξεων που δεν είχε φανταστεί ούτε ο Γκίνες.

Οικονομικώς, η τσιποποίηση απέδωσε τα κέρατά της, αφού ακόμα και η τελική απόσυρση - μνημόσυνο μπορεί πληρωθεί από τις κρατήσεις. Αυτό δεν γίνεται βέβαια λόγω των ποινικών κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση καταπάτησης αυτού του βασικού ατομικού δικαιώματος. Ο σοφός νομοθέτης ζωγράφησε ακόμα μια φορά...