Τρόμος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μέχρι χθες το μεσημέρι, πιστευόταν ότι πρόκειται για συναίσθημα που παραλύει τα άκρα, όμως μια ομάδα διαδηλωτών με αποδεδειγμένα σώας τας φρένας τον είδαν να περνάει με ένα τζιπάκι κατασκευασμένο για σαφάρι φορώντας γυαλί Rayban και κάλτσες σαν του Μπιθικώτση. Δεν μπορούσαν εύκολα να δώσουν την περιγραφή, όμως απ' ότι φάνηκε έμοιαζε περισσότερο με δεινόσαυρο παρά με άνθρωπο. Κάποιοι υποστήριξαν ότι έδειχνε σημάδια αρχής φαλάκρας και ότι έμοιαζε με γεροντοπαλίκαρο. Ο τρόμος που τους κατέκλυσε όλους ήταν βαθύς και τεράστιος και αμέσως η ομάδα των διαδηλωτών, διαλύθηκε. Οι εφημερίδες υποστηρίζουν με πάθος ότι πρόκειται για προβοκάτσια, ότι ο Τρόμος είναι μέλος της αστυνομίας και επίτηδες πέρασε από εκεί αποσκοπώντας στη ματαίωση της πορείας.

Περισσότερες πληροφορίες[επεξεργασία]

Ο Τρόμος, έχει πολλές ικανότητες, κυρίως υπερφυσικές. Μπορεί να βρίσκεται σε πολλά μέρη ταυτόχρονα, μπορεί να συνομιλεί με τους κότσυφες, να αλλάζει κάλτσες κάθε μέρα (απίστευτο!), να μην τρώει τίποτα αλλά να μένει τετράπαχος, να οδηγεί χωρίς τιμόνι, να προβλέπει το μέλλον, να σκοτώνει με μια μόνο ματιά (εφόσον βγάλει τα γυαλιά του), να σε πείθει να τρως τα νύχια σου, να φωνάζεις, να κλαις και να ωρύεσαι, να σε πείθει να το βάζεις στα πόδια μόλις δεις μπροστά σου μπανάνα, αυγό μελάτο ή μαραγκιασμένο μαρούλι, να σε κάνει να κλειστείς στο σπίτι σου και να του φτιάχνεις ταραμοσαλάτα (την οποία δεν πρόκειται ποτέ να φάει), καθώς επίσης να προδώσεις οικογένεια, φίλους, θρησκεία, ομάδα αθλητική, ομάδα αίματος, κόμμα, και να βγάλεις στη φόρα τα μυστικά της γειτόνισσας που διαβάζει το ημερολόγιό της στο παράθυρο υπό το φως των κεριών.

Οδηγίες και συμβουλές όταν ο Τρόμος σας επισκέπτεται[επεξεργασία]

Το μεγαλύτερο λάθος είναι να τον αγνοήσετε. Αν αδιαφορήσετε γι' αυτόν θα σας κυνηγάει μια ζωή και αυτό δεν είναι καλό, καθώς ρουθουνίζει όταν περπατάει, ρεύεται κάθε 2 λεπτά και ροχαλίζει το βράδυ. Η καλύτερη αντιμετώπιση, όταν σας πλησιάσει, είναι να τον κοιτάξετε από πάνω μέχρι κάτω και να χαμογελάσετε όπως χαμογελάει ο Τσίπρας όταν αντικρύζει την Αλέκα Παπαρήγα. Εν ολίγοις, με υποτιθέμενο σεβασμό, ενώ τα μάτια σας θα λάμπουν από περιφρόνηση και κοροϊδία. Τότε ο Τρόμος θα προσπαθήσει να σας καλοπιάσει, προτείνοντας ένα φρεντοτσίνο σε κάποιο καφέ της παραλιακής. Πάτε μαζί του, με προσοχή και μην τον αφήσετε να βγάλει τα γυαλιά του. Πιείτε τζάμπα τον γκαφέ σας (ακόμα μερικοί ανίδεοι τον γράφουν "καφέ") και φύγετε όταν γυρίσει το κεφάλι για να δει αν του έκλεψαν το τζιπ.

Συνήθειες του Τρόμου[επεξεργασία]

 1. Να πλένει το τζιπ του. Το είχε αγοράσει μαύρο και έχει γίνει γκρι από το πολύ τρίψε-τρίψε.
 2. Να τρομάζει κόσμο.
 3. Να λαδώνεται από τους μπάτσους, τους δικαστές και τους λυκειάρχες.
 4. Να αφήνει όλο και μεγαλύτερη φαλάκρα (προφανώς κάποιος κακοήθης ισχυρίστηκε ότι του πάει)
 5. Να παίζει στην κιθάρα τραγούδια του Μάλαμα.
 6. Να πηγαίνει για πουρνάρια.
 7. Να κάνει υδρομασάζ.
 8. Να φέρνει τα λάχανα και τα παραπούλια (αντάλλαξαν κάποιες υποχρεώσεις με τον Καιρό)
 9. Να έχει πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και στο πόδι.
 10. Να διαβάζει τα διηγήματα του Κόκοτα.
 11. Να επισκέπτεται τη γηραιά μητέρα του, τη Μαλακία, κάθε 36 Φλεβάρη στις 25:00, ημέρα Καθαροδευτέρα.

Το κίνημα του τρόμου στη μουσική[επεξεργασία]

Σχετικά[επεξεργασία]