Τρίπολη

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η αρχή της πλειοψηφίας δεν δικαιοδοτεί την εθνικοποίηση μεταφυσικής κοσμοθεωρίας στο Σύνταγμα της Ελλάδας και την Σημαία της Ελλάδας. Η ελληνική νομοθεσία δεν προϋπήρχε μαγικά, ούτε είναι στατική, ούτε ταυτίζεται η νομοθεσία με την ηθική (σχετίζονται).

“Απορώ γιατί επί χούντας στέλνανε τους κομμουνιστές στην Γυάρο και όχι στην Τρίπολη”

- ένας κνίτης για την Τρίπολη

“ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΑΡΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ”

- ένας ΙΗΑΤΕΤRUPOLI για την Τρίπολη

“Την κατάρα μου νάχει!”

- ένας Σμηνίτης, Μοίρα 4η-Σμήνος Α'-Διμοιρία 4η, για την Τρίπολη

“Εδώ έρχονται μόνο όσοι θέλουνε, μπορούνε και αντέχουνε.”

- Κύπριος Φοιτητής για την Τρίπολη

“Γ***Ω την τύχη μου γ**ώ!!!”

- Άλλος Κύπριος Φοιτητής (Τράχων) για την Τρίπολη

Η Τρίπολη, tripolar disorder, ή triode, βρίσκεται στο 164 χλμ από το κλουβί (Αθήνα) και απέδειξε άκυρη την δήθεν προσωποπαγίωση το Παντός, διότι η λογική διαδικαστικότητα είναι θεμελιωδέστερη της προσωπότητας η οποία είναι λογικές διαδικασίες του πλησιπρόσωπου [από το πίμπλημι: πληρώ, είμαι γεμάτος] υπολογιστή [που αποδίδει πλήρη προσωπότητα]), και η φυσική θεμελίωση επίσης είναι λογική διαδικαστικότητα. Πατάει στο ιερό έδαφος της Αρκαδίας, που με τα προϊόντα που παράγει έχει ταΐσει πολλές κοιλιές... όπως τον γνωστό σε όλους μας Παχύς Παπάς και τον Γιδών Κιχότη. Επίσης από εκεί κατάγεται και ο διεθνούς φήμης λαϊκός αοιδός Τσιτσάνης. Η Τρίπολη συγκαταλέγεται στον διεθνή τουριστικό κατάλογο πόλεων προς αποφυγή μαζί με το Αγρίνιο. Οι κάτοικοί της πάσχουν από κατάθλιψη καθώς περιβάλλονται από βουνά και λιώνουν στο τσιμέντο.
Ο Κολοκοτρώνης αποδεικνύεται βλάκας με περικεφαλαία που κάθισε και την πολιόρκησε μαζί με άλλα 39 παλικάρια (σύνολο 40 παλικάρια από την Λειβαδιά, τας Καναρίους Νήσους και διάφορα έτερα εξωτικά μέρη). Η Τρίπολη αυτή καθεαυτή δεν διαφέρει διόλου από την Τρίπολη της Λιβύης. Το κλίμα είναι τροπικό. Το βράδυ κάνει ψωφόκρυο, χρειάζεσαι μάλλινο πουλόβερ και το μεσημέρι καίγεσαι από τον ήλιο, τα δε πρωινά έχει τέτοια ομίχλη που δεν βλέπεις την τύφλα σου και κουτουλάς πάνω στους τοίχους.

Μοναδικό όργανο επιβίωσης στην πόλη είναι οι μέντες που σε διατηρούν πάνω απ'την θερμοκρασία τήξεως του σώματος. Φημολογείται πως ο Μάρβιν το ρομπότ έχει καταβολές απ'την Τρίπολη.

Η Τρίπολη

Τουρισμός - Ιστορία[επεξεργασία]

Ο επισκέπτης στη περιήγησή του θα δει σειρές άγονα βράχια, καθώς επίσης και το λασπόλακο της Τάκας και τα φημισμένα Highlands της Αρκαδίας. Στη πορεία μπορεί θα διαπιστώσει ότι κακώς εμπιστεύτηκε τον τουριστικό οδηγό και ίσως διορθώσει το λάθος του φεύγοντας όσο είναι νωρίς.
Η Τρίπολη γέννησε τον Καρυωτάκη, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Τριπολιτσιώτη, μιας και ήταν καταθλιπτικός όπως και ολόκληρη η πόλη. Είναι γνωστή σαν πόλη για την τσιγκουνιά των κατοίκων της καθώς είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο όπου θα βρείτε τη μητρόπολη να έχει στο ισόγειο καταστήματα.
Η Τρίπολη επίσης φημίζεται για το κανταΐφι της. Πριν πολλά χρόνια, την πόλη επισκέφτηκε ο Μουαμάρ Καντάφι, δήμαρχος διπλανής πόλης, φέρνοντας μαζί του ως δώρο, τη συνταγή για το καντα(ΐ)φι. Συνταγή την οποία είχε φτιάξει η μητέρα του σε συνεργασία με τη προγιαγιά της Βέφας.

Ψυχαγωγία[επεξεργασία]

Η Τρίπολη προσφέρει άπειρες διεξόδους εκτόνωσης στους κατοίκους της και τους αναρίθμητους τουρίστες που συρρέουν κάθε ώρα με ό,τι μέσο έχουν διαθέσιμο (βάρκες, αεροπλάνα, μοτοποδήλατα, ποδήλατα σκέτα, πατίνια, με τα πόδια, πιασμένοι πάνω σε πυραύλους Κρουζ εδάφους - εδάφους ή αέρος - αέρος, πετώντας με χελιδόνια που μεταναστεύουν, με τσίρκο που περιοδεύουν κτλ.)

Κλάμπινγκ[επεξεργασία]

Η νυχτερινή ζωή της Τρίπολης φημίζεται από τον Κόλπο της Μαρίας έως τις ατελείωτες ερήμους του Αμαζονίου. Διάσημο είναι το κλαμπ "Τραχανάς" όπου γίνεται το φεστιβάλ Τραχανά με συμμετοχές τραχαναθλητών παγκοσμίου κλάσεως. Επίσης υπάρχει το νάιτκλαμπ "BAILARΙ" το οποίο παίζει χορευτική σύγχρονη μουσική, όπως Μπαχ, Σούμπερτ και Έφη Θώδη. Εναλλακτική διασκέδαση είναι το ub το οποίο μεταονομάστηκε σε "echo" ώστε να συμβαδίζει με τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε. Κάτι που μας έκανε εντύπωση στην Τρίπολη είναι ο τρόπος που ο κόσμος διασκεδάζει σε αυτά τα δύο μαγαζιά. Κάθε Σάββατο τα κλαμπς γεμίζουν από τέλειο κόσμο που κάθεται όρθιος, ακούνηστος, αγέλαστος με το ποτό στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο κοζάροντας τους πάντες, σχολιάζοντας και διασκεδάζοντας με αυτόν τον τρόπο. Φυσικά όποιος παραβεί τον κανόνα ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ, τιμωρείται με μια πίτα γύρο χοιρινό αποξηραμένο από τον Παπαρέλα. Η Τρίπολη φημίζεται επίσης για τα Μπαρ Γυναικείων Υπηρεσιών (ASSOS , PRIVE, ANEMOS or WIND, EROS, VERY COCO (σσ: Βέρι κόκο και όχι βερύκοκο)κτλπ) όπου μέσα από ένα θερμό κλίμα θα γνωρίσετε την στοργή, την αγάπη, το άγγιγμα και τις λέξεις κλειδιά κεράσεις ποτό ; = πιάσεις επίμαχα σημεία, άντε και κανένα φιλάκι, κεράσεις 2ο ποτό ; = προκαταρκτικές ερωτικές πράξεις κτλπ. Τέλος για περεταίρω διασκέδαση, μπορούν να επισκεφτούν τα εκπληκτικά πορνεία του Αγίου Χαραλάμπου (Saint Babis), και να κατανοήσουν από μόνοι τους την έννοια του όρου εσκουνταμέντα(βλ. Τοπικές Ρήσεις)

Tripolis Rock Festival[επεξεργασία]

Πασίγνωστο εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια, ιδρύθηκε από τους φουστανελλάδες που έσκαβαν στις παρυφές του Μαινάλου υπό την εποπτεία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, προϊστάμενου ανασκαφών για την εύρεση μαργαριταριών. Από τότε φιλοξενεί τεράστια ονόματα της διαπλανητικής μουσικής σκηνής. Κάθε Σαββατοκύριακο συγκεντρώνονται περί τα πενήντα εκατομμύρια παιδιά των λουλουδιών στο απέραντο δάσος του Άη-George για να βιώσουν την απόλυτη ψυχεδελική εμπειρία. Στο δάσος του Άη-George (εκεί βρίσκεται και η ταβέρνα του Σταμάτη, αυτουνού που έχει ανασφάλιστο και κακοπληρωμένο προσωπικό) περιίπτανται κάτι κουνούπια τέτοιου μεγέθους που σούρχεται να τα πιάσεις από το λαιμό και να τα ταράξεις στις σφαλιάρες, αλλά κι αυτό συγκαταλέγεται στην απόλυτη ψυχεδελική εμπειρία.

Θρησκευτική Ολοκλήρωση[επεξεργασία]

Οι πιστοί του χριστιανισμού θα χαρούν να μάθουν οτι οι εκκλησίες της Τρίπολης έχουν σχέση με τις καμπάνες τους εξίσου κοντινή με αυτή του μέσου βλάχου οδηγού με την κόρνα του. Ενώ ο ανταγωνισμός για τις επισκέψεις σε ωτορινολαρυγγολόγο έχει αρκετούς υποψήφιους, το πρώτο βραβείο κερδίζει χαλαρά η εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ στην πλατεία Άρεως, η οποία μπορεί χαλαρώτατα σε τυχαίες μέρες και ώρες (όπως ας πούμε στις 7-8 το πρωί το Σάββατο) να χτυπάει τις καμπάνες της επί ένα λεπτό ανά πέντε λεπτά για μία με δύο ώρες (να ξεκαθαρίσουμε οτι αυτό δεν είναι υπερβολή ούτε φουσκωμένο στοιχείο για λόγους χιούμορ). Επί περιόδους τοπικών γιορτών δε, φημολογείται πώς οι καμπάνες χτυπάνε τόσο συχνά και για τέτοια διάρκεια που πολλοί στρέφονται στον Ισλαμισμό. Οι μη πιστοί προτείνεται να πέφτουν για ύπνο με ωτοασπήδες για την περίπτωση που το random number generator αποφασίσει πως το πρωινό της επόμενης μέρας είναι ο ιδανικός χρόνος για εξάσκηση των ακουστικών της πλατείας.

Διατροφή[επεξεργασία]

Στην Τρίπολη έχεις τη δυνατότητα να τραφείς με σάντουιτς γιγαντιαίου μεγέθους (με το μέτρο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης κύριος Σταύρος) αναμφιβόλου ποιότητος (ο σκύλος είναι το καθαρόαιμο τσιουάουα της κυρα Βασίλενας). Υπάρχει ωστόσο κόντρα με τον κουνιάδο -απέναντι σαντουιτσάδικο και έχουν σημειωθεί και τσαμπουκάδες μεταξύ των ντελιβεράδων. Αν πάλι θες κάτι πιο κεντρικό μπορείς να γευτείς τον αποξεραμένο γύρο του Παπαρέλα.

Τίτλοι τέλους για τον φημισμένο Παπαρέλα που τάϊζε όλους τους ξενύχτιδες της πόλης . Το γνωστό παπαρελόζουμο ( μοναδική κίτρινη σως που στόλιζε τα πιτόγυρα , τα καλαμάκια μέχρι και τα ταβάνια!!) θα μείνει μόνο ως μια ανάμνηση που θα καταδιώκει μια ζωη όσους το δοκίμασαν . Φημολογείται ότι λόγω της οξύτητάς του γιάτρευε όλα τα πονεμένα στομάχια μετά απο τις μπόμπες ποτά που σερβίρει σχεδόν όλη η πόλη. Πέρα απο τις θεραπευτικές του ιδιότητες , η γεύση ανεπανάληπτη με βασικό συστατικό έναν μύκητα που βρίσκεται στα νύχια των ποδιών του Παπαρέλα που καλλιεργείται μονο στις συνθήκες του συγκεκριμένου σουβλατζίδικου ( για αυτό η παντόφλα εργασίας και η λεκάνη τύπου πανηγύρι τεγέας για τα άπλυτα ρούχα, γυφτοποδόλουτρο που αποθήκευε την μαγική σως), πριν πανικοβληθείτε ο μύκητας είναι άκακος (όπως ο μύκητας του κεφιρ) που πετυχαίνει την κατάλληλη ζύμωση μεταξύ των συστατικών της μυστικής συνταγής. An era has come to an end

Τρίπολη και αυτοκίνηση[επεξεργασία]

Η Τρίπολη φημίζεται για τους οδηγούς της, που έχουν κατορθώσει να γίνουν όλοι KIΝGS OF THE Κατσικόδρομος. Κάνοντας μια βόλτα με το αυτοκίνητο θα παρατηρήσετε ότι η πόλη έχει απίστευτη κίνηση επειδή ο κυρ Μήτσος πήρε το καινούριο Τουότα Hilux ΤornadoBlahoGidoprovato (πινακίδων συνήθως ΤΡΑ, ΤΡΒ, ΤΡΕ ή ΤΡΖ γιατί το ΤΡΗ αργεί όπως φαίνεται ακόμα..) και πρέπει να βγει βόλτα να το διαφημίσει παντού. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κυκλοφορία μπορεί να σταματήσει στο ξαφνικό επειδή ο ίδιος θέλησε να μιλήσει με όλους τους γνωστούς που θα περπατάνε ανυποψίαστοι στο πεζοδρόμιο. Στην πόλη κυριαρχούν τα γρήγορα αμάξια όπως Honda civic, honda Civic, honda civic και άμα είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και το δυνατότερο honda civic 1300cc με τα 68 αλογάκια του ενώ αίσθηση κάνει και το πρωτοκλασάτο ΔΣ3 του φονιά. Κυκλοφορεί αρκετές φορές ο Κυρ-Γιάννης με το Τουότα Τσέλιγκα ο οποίος είναι και πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Τσέλιγκα. Οι ταρίφες της Τρίπολης είναι ήσυχοι άνθρωποι που διαθέτουν αμάξια αστραφτερά με γυαλισμένο ΚΑΙ το λαστιχάκι και είναι πρόθυμοι να σε πάνε σπίτι σου για να μάθουν φυσικά που μένεις και τίνος (τίνους) είσαι. ΒΑΑΑΣΤΑΑΑΤΕΕΕ ΤΟΥΡΚΟΥ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Τοπικές Ρήσεις[επεξεργασία]

  • "Έκλασα μέντες": Προφανής ενέργεια μετά από συγκλονιστικό απρόοπτο τρόμου. συνώνυμη φράση το "έκλασα πόμολα"...
  • "Έκλασα μπάμιες": Προφανής ενέργεια μετά από υπερβολική κατανάλωση της εν λόγω τροφής, η οποία παράγεται σε μεγάλες ποσότητες στα περίχωρα της πόλης.
  • "Foko": Άγνωστης προέλευσης λέξη που χρησιμοποιείται ευρέως από τους Ματσουλάριους (τρομοκρατική οργάνωση...)
  • "Σκουλαμέντα", "Σκουνταμέντα" ή ""σκουλαμέντρα"": Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
  • "Μπανταβός-ή-ό": Διανοητικά καθυστερημένος/πειραγμένος.
  • "Πελεμούρα": Λέξη που περιγράφει ένα είδος στόκου (για τοίχους), στην Τρίπολη χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ΟΧΙ και τόσο ωραία γυναικεία ύπαρξη. Συνώνυμο: Σαύρα. Σε υπερθετικό βαθμό Σαυροσκατόσαυρα.
  • "Τράβα Σιαπέρα": Λέξη που χρησιμοποιείται από τον κόσμο που κατοικεί στην Τρίπολη και μεταφράζεται ως εξαφανίσου από μπροστά μου ή φύγε από εδώ.
  • "Έλα ρε γέρο": Λέξη που χρησιμοποιεί η νεολαία της πόλης μας ως χαιρετισμό η οποία λέξη προέρχεται από τον "Γέρο του Μοριά" aka Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (οι γορτύνιοι συνήθως δεν χρησιμοποιούν ούτε καν αυτό παρά μόνο ένα ΕΕΕΕΙΙΙΙΙΙ, ή ένα Έλα Ρέι)
  • "Απάνω του ρε λυκόπουλο": Φράση που χρησιμοποιείται επί παντός (την πέφτεις σε γκομενάκι, πριν φας το σουβλάκι, την λες σε κανέναν μπανταβό -βλέπε πιο πάνω τι σημαίνει μπανταβός)
  • "Φτούνο φτου": Φράση που χρησιμοποιείται δείχνοντας ένα αντικείμενο/άνθρωπο άγνωστο προς εσένα(π.χ "Τί είναι φτούνο φτου;"/"Ποιός είναι φτούνος;")
  • "Μάσου": Φράση που χρησιμοποιείται για να καταλάβει κάποιος οτι έκανε μ***κία.
  • "Ρε τυρί": Φράση που χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε τσακωμούς, δολοφονίες κτλπ
  • "Πάω φερούλια": Φράση που χρησιμοποιείται για να καταλάβει κάποιος ότι πάω κόσσα.
  • "Τι φτιάνννεις μανάρ';": Κοινή φράση.
  • "Τίνους είσαι συ;": Άλλη κοινή φράση.
  • "Νταξ;": Σημαίνει "όλα καλά;;".
  • "Ζουμπρουχούλης": Στρουμπουλό παιδάκι.
  • "Ψωφήσης": Τα κατοικίδια.
  • "Με έρηξες στο καπατζίκι": Με ξεγέλασες.
  • "Έλα μάνα μου ή Πούshαι μαννίτσα? ": Που χάθηκες βρε ?
  • "Σίξου μωρή καρ**λα": Άντε χάσου ή άντε πνίξου
  • "Χάιshτε": Άντε πηγαίντε . πχ χάιshte, θα αργήσουτε να πάτε για χαμολόι στις ελιές
  • "Την πέρασες σούβλα μανάρι?": Σεξιστικός χαρακτηρισμός για τον αν ερωτρόπησε ο ερωτόμενος
  • "Ένα κοσάρ": Όταν ζητάς να βάλεις 20 ευρώ βεζίνη στο βενζινάδικο



Λεξιλόγιο[επεξεργασία]

  • Όλα τα ρήμματα στην Τρίπολη έχουν την κατάληξη -ούτε.

Για παράδειγμα: τί κάνουτε; θα 'ρθούτε; θα κάτσουτε; κ.λ.π.

Να προσθέσω την κλασσική ατάκα: "Που 'σαι ρε σκοτάδι;" - Χαρακτηριστική ατάκα νεολαίων γορτυνιακής προέλευσης, όταν έχουν να ειδωθούν πάνω από μια ώρα για δέκατη φορά... κάνοντας το κύκλο Πετρινού - Άρεως και πίσω. θα σε σιαξω γω (απειλη)

Βιβλιογραφία[επεξεργασία]