Τρίκαλα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η αρχή της πλειοψηφίας δεν δικαιοδοτεί την εθνικοποίηση μεταφυσικής κοσμοθεωρίας στο Σύνταγμα της Ελλάδας και την Σημαία της Ελλάδας. Η ελληνική νομοθεσία δεν προϋπήρχε μαγικά, ούτε είναι στατική, ούτε ταυτίζεται η νομοθεσία με την ηθική (σχετίζονται).

Τα Τρίκαλα είναι μια χώρα που πολλοί πιστεύουν πως δε θα 'πρεπε να είναι! Γι' αυτό και τα θεωρούν τμήμα της Ελλάδας. Οι κάτοικοι τους, είναι κάποιοι που αυτοαποκαλούνται απόγονοι ενός τύπου ονόματι Σακαφλιά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το ακόλουθο ρεμπέτικο, το οποίο τραγουδιέται σε Τρικαλινό Δεκαεξασύλλαβο, καθώς και με μαθηματικά του λυκείου.


Στα Τρίκαλα στα δυο στενά


Στα Τρίκαλα στα δυο στενά σκοτώθηκε ο Σακαφλιάς

σκοτώθηκε ο Σακαφλιάς στα Τρίκαλα στα δυο στενά.

Τέτοιο ντερτίσικο παιδί τον κλαίμε όλοι μας μαζί

τον κλαίμε όλοι μας μαζί τέτοιο ντερτίσικο παιδί.

Δεν τον ξεχνούμε βρε παιδιά τον φίλο μας τον Σακαφλιά

τον φίλο μας τον Σακαφλιά δεν τον ξεχνούμε βρε παιδιά.


Μέσα από αυτό το υπερπλήρες ιστορικό ντοκουμέντο, γίνεται φανερό -πέραν πολλών άλλων- το ταλέντο των Τρικαλιωτών στην στιχουργία.

Εις πείσμα του από πάνω, ύστερα απά μια σειρά τεστ Ντι-Εν-Εϊ που κάναμε αφού σκάψαμε τον τάφο του για να πάρουμε υλικό, ανακαλύψαμε πως ουδεμία σχέση έχουν με τον προαναφερθέντα. Ο Σακαφλιάς φαίνεται, ήταν μετανάστης. Από πού, θα σας γελάσουμε, και αν και θα το θέλαμε πολύ, δεν θα το τολμήσουμε.

Ζωή Στα Τρίκαλα[επεξεργασία]

Κύρια ασχολία των κατοίκων της πόλης είναι η πολιτική, ο αθλητισμός, η μουσική, το θέατρο και άλλα καλλιτεχνικά (εδώ τείνουμε να παρατηρήσουμε πως η πολιτική θα' πρεπε να ενοποιηθεί με το θέατρο, μιας και ελάχιστες διαφορές παρουσιάζουν). Αυτό που πραγματικά αρέσκονται να κάνουν όμως είναι η καφεποσία, που πραγματοποιείται στα καφέ της παραλιακής των Τρικάλων (Ασκληπιού). Α, ναι! Ξέχασα να σας πω. Νομίζουν και αυτοί πως ζούν σε νησί!

Κυρίαρχη τάση στη μόδα ειναι οι βλαχοτρέντυ. Ναι, ναι, τους ξέρετε. Τους έχετε δει. Ζουν ανάμεσα μας! Κυκλοφορούν σε πολλές εκδόσεις! Βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με emo, τρέντυ και κάγκουρες (ταυτόχρονα), και μπορώ να πω ότι κερδίζουν έδαφος καθημερινά!

Πολιτικά Δρώμενα[επεξεργασία]

Πρώτη υποψηφιότητα για πρωθυπουργός (νομάρχης για τους υπόλοιπους κάτοικους της Ελλαδας), έβαλε ο ελ Ψωμιάδης αλλά κρίθηκε λίγο μικρός και ατάλαντος τραγουδιστής για τους Τρικαλιώτες, πράγμα που οδήγησε στον εξοστρακισμό του και την εγκατάσταση του στην Θεσσαλονίκη!

Μύθος Ή Αλήθεια;[επεξεργασία]

Λέγεται ότι στα Τρίκαλα συνέλαβαν τον Δράκο του Σέιχ Σου, πως εκεί έχει τα κεντρικά της γραφεία η C.I.A και ακόμα ότι αν οι Ολυμπιακοί του 2012 δεν γίνονταν στο Λονδίνο, τα Τρίκαλα θα τους κέρδιζαν με διαφορά... Φήμες λένε ακόμη ότι αν πότε βρεθείτε εκεί γύρω και πείτε τρεις φορές το όνομα του / της πρώην σας γκόμενου / γκόμενας, τότε αυτός / αυτή θα χάσει κάθε ικανότητα να... Ε, καταλαβαίνετε.

Εν κατακλείδι[επεξεργασία]

Bouncywikilogo9.gif
  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Τρίκαλα.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


Αυτό που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, είτε μας αρέσουν είτε όχι τα Τρίκαλα, είναι πως οι απανταχού κατσαπλιάδες και μπουρτζόβλαχοι που έχουν εξαθηναϊστεί, έχουν σίγουρα κάποιον συγγενή Τρικαλινό για να τους στέλνει τζάμπα τυρί ώστε να έχουν κάτι ποιοτικό και νόστιμο στο τραπέζι που θα κάνουν στο αφεντικό από το γραφείο, το οποίο κι αυτό πιθανόν κρατάει από κάποιο μέρος της επαρχίας και θα φέρει παστές ελιές για συνοδεία. Επίσης ποτέ δεν ξεχνάμε ότι σε αυτό το χωριό φαινομενικά γεννήθηκε το είδωλο που κάθε Έλληνας ξέρει και θαυμάζει, Δημήτρης Μητροπάνος. Άλλωστε μια εκδρομή είναι η ζωή του που έχει περάσει από όλη την Ελλάδα.