Το έπος του 40

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια.

Το 1940, ο Αδόλφος Χίτλερ ηγέτης της Ναζιστικής Γερμανίας, Κήρυξε τον πόλεμο εναντίων της Αγγλίας. Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε ο πόλεμος ήταν φανερός: Το σκωτσέζικο ουίσκι εξαγόταν σε όλο τον κόσμο με πρώτες πωλήσεις το «Γιαννάκης ο περπατητής» ενώ οι Γερμανικές μπύρες είχαν πέσει σε δεύτερη μοίρα, πολύ χαμηλότερη στις πωλήσεις. Οι Ναζί που ήταν φανατικοί (φασίστες) της μπύρας, τσαντίστηκαν. Αυτό οδήγησε στην έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου, αφού έσπευσαν να καυγαδίσουν και η Ρωσία που έβλεπε τις βότκες να πηγαίνουν κατά διαόλου, η Γαλλία που δεν πωλούσε πλέον καθόλου σαμπάνια, και οι ΗΠΑ που απλώς γύρευαν αφορμή για νέο πόλεμο.

Όμως ο πόλεμος δεν αρκέστηκε στα ποτά. Γρήγορα η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην γειτονική Ελλάδα, γιατί τα σουβλάκια και οι σιεφταλιές είχαν υπερδιπλάσιες πωλήσεις από τα ιταλικά άνοστα μακαρόνια.

Κήρυξη του πολέμου[επεξεργασία]

Το έπος του 40 είναι μετά το έπος του 30. Στις 28 Οκτωβρίου, και ώρα 7.30 το μεσημέρι, ο Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο «Ντούτσε» Μουσσολίνι είπε ευθέως στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταυτιά: «Γίνεσαι Τούρκος διάκο μου την πίστη σου να αλλάξεις?» Ο Ηρωικός πατριώτης απάντησε με το ιστορικό «Μολών, λαβέ». Την ίδια στιγμή, ο Μουσσολίνι κήρυξε tον πόλεμο στην Ελλάδα, για να χτυπήσει την παραγωγή σουβλακίων και σιεφταλιών.

Ιταλική επίθεση[επεξεργασία]

Οι μακαρονάδες Ιταλοί επιτέθηκαν από την Αλβανία στην Πίνδο, φωνάζοντας «Μακαρόνι!» και στην αρχή είχαν επιτυχία. Στη συνέχεια όμως το Ελληνικό γενικό επιτελείο, έστειλε τον μέγα Αλέξανδρο και τους 300 του οι οποίοι λέγοντας «Δις ις σπάρτααα!» και φωνάζοντας «ΑΕΡΑΑΑΑ» διαολόστειλαν τους Μακαρονάδες.

Γερμανική επίθεση[επεξεργασία]

Ο Χίτλερ δωρίζει γερμανικές μπύρες στην Αθήνα.

Οι Ιταλοί, που υπέφεραν από έλλειψη μακαρονιών αφού ο Ελληνικός στόλος είχε καταναυμαχήσει τον Ιταλικό που μετέφερε τα μακαρόνια αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια από τους φίλους τους, τους Γερμαναράδες. Οι Ναζί επιτέθηκαν στην Ελλάδα το 1941, και αφού στην αρχή δώρισαν σε όλα τα ελληνικά μέτωπα μπύρες, προσπάθησαν να πάρουν τους Έλληνες με το μέρος τους. Οι Έλληνες φυσικά έδειξαν πως δεν μασάνε και πολέμησαν σκληρά τους Γερμανούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια του χιονάνθρωπου, ο οποίος κατέφθασε με ολόκληρο το άφρικα κορπ. Οι Γερμανοί δώρισαν και άλλες μπύρες στους Έλληνες, που τις έπιναν πρόθυμα. Στο τέλος όλος ο Ελληνικός στρατός μέθυσε και οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα.

Γερμανική κατοχή[επεξεργασία]

Από το 1941 μέχρι το 1944 η Ελλάδα ήταν υπό Γερμανική κατοχή. Οι Γερμανοί διέκοψαν την παραγωγή σουβλακίων και σιεφταλιών για να μονοπωλήσουν τα μακαρόνια των φίλων τους, Ιταλών. Με αυτή τους την κίνηση τσάντισαν τους Ρώσους που λάτρευαν την ελληνική κουζίνα, και έτσι ο πόλεμος έγινε παγκόσμιος!

Η Ελλάδα την περίοδο της κατοχής πέρασε στιγμές πείνας και φτώχειας, αφού ο κάθε Έλληνας έφτασε στο σημείο που θα σκότωνε για να μυρίσει ένα σουβλάκι. Κάποτε κάποιοι Εβραίοι έψησαν λίγα σουβλάκια. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί διαταγή από τον χορτοφάγο Χίτλερ, που φαίνεται να μισούσε τα σουβλάκια, για θανάτωση όλων των Εβραίων της γης! Οι οικονομολόγοι του όμως του συνέστησαν πως θα ήταν καλύτερο αν έβρισκε τρόπο να εκμεταλλευθεί τους νεκρούς Εβραίους και έτσι έδωσε εντολή να γίνονται σαπούνια και να πωλούνται σε όλο τον κόσμο!

Αγγλική απόβαση[επεξεργασία]

Μετά το 1944, όταν πια η μπύρα είχε σχεδόν τελειώσει από τους Γερμανούς, και άρχισαν να χάνουν εδάφη και πωλήσεις, η Αγγλία έκανε απόβαση στην Ελλάδα, ελευθερώντας την από την δυναστεία της μπύρας! Οι Έλληνες με την συνθήκη των Βερσαλλιών ξανάρχισαν την παραγωγή σουβλάκια/σιεφταλιά και ξαναχτύπησαν πρωτιά.