Τηλέφωνο

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το τηλέφωνο πρωτοπαρουσιάστηκε καθώς έτρεχε μετά από μια διαδήλωση στη Γαλλία. Μεγάλος ιδρυτής και εφευρέτης ήταν ο Alberto Fintarinis te lo juro (τελο Χούρο, στ' ορκίζομαι). Στις αρχές κατακρίθηκε κατά κόρον αλλά αργότερα χρησιμοποιήθηκε από Εβραίους στο Star Wars ευραία. Αυτά όμως είναι ανιστόρητες ανακρίβειες συντάκτη ευρισκόμενου υπό επήρεια ουσιών. Ακολουθούν ιστορικά ντοκουμέντα.

Η αληθινή ιστορία του τηλεφώνου[επεξεργασία]

Όλα ξεκίνησαν από τον Bell, τον βοηθό-μαθητούδι του, Watson, και διάφορους άλλους τύπους που εξέλισσαν την όλη υπόθεση. Πάντως, η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία ήταν ανάμεσα στα δύο συνεταιράκια Bell και Watson. Πήρε ο πρώτος, τηλέφωνο τον δεύτερο: "Watson, έλα εδώ σε θέλω". Η συγκεκριμένη επικοινωνία δεν εμπεριείχε τίποτα το πονηρό ή υπογείως ερωτικό καθώς έχουμε αξιόπιστες πηγές ότι οι δύο αυτοί άντρες ήταν εντελώς straight. Αυτό συνέβη στις 10 Μαρτίου του 1876 και από τότε κάθε χρόνο λαμβάνει χώρο ένα τρικούβερτο γλέντι στη Φιλαδέλφεια στην Πενσυλβανία με Σκωτσέζικο ουίσκι, τσικουδιές και επιδείξεις μπαλέτου.

Χρήσεις[επεξεργασία]

Στις μέρες μας, το τηλέφωνο και η χρήση του σε καθημερινή βάση, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τόσο πρακτικά όσο και θεωρητικά. Πέραν του γεγονότος ότι σηκώνουμε το ξερό μας να πάρουμε τηλέφωνο κάποιον κακομοίρη που κοιμάται, η λέξη αυτή χρησιμοποιείται και λεκτικά με διάφορους τρόπους καθώς επίσης και πολλά παράγωγά της όπως "τηλεφώνησα", "θα τηλεφωνήσω", "τηλεφώνημα" και τα σχετικά. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

 • Γιατί κυρά γειτόνισσα, αφού σου τηλεφώνησα (πρόκειται για ερωτικό παράπονο αν και δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες της συγκεκριμένης γνωριμίας, οπότε η γειτόνισσα μπορεί να είχε και τα δίκια της)
 • Θα σου τηλεφωνήσω (πασίγνωστη αντρική ατάκα προς πάσης φύσεως θηλυκό και κανείς ποτέ δεν γνωρίζει αν πρόκειται να συμβεί, καθώς είτε το εννοούν είτε όχι, λένε ακριβώς την ίδια φράση)
 • Τελέφωνο (πρόκειται για κακή χρήση της ορθής λέξεως, αν και πολύ την μπερδεύουν λέγοντάς την έτσι, και ποιος άλλωστε να τους κατηγορήσει όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου Β΄ με τα σαρδάμ του επηρεάζει κόσμο και προβλέπεται σε λίγα χρόνια πολλές ελληνικές λέξεις να αλλάξουν προς την κατεύθυνση που χάραξε ο προαναφερθείς πολιτικός)
 • Το τηλέφωνό μου, μέσα! (φράση που υποδηλώνει τσατίλα και προδιάθεση για καβγά. Βέβαια, αντί για τη λέξη "τηλέφωνο" μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάλλιστα και άλλες όπως: "κέρατο", "καλώδιο", "κούτελο", "σωσίβιο", "παγάκι" και ό,τι άλλο πέσει στην αντίληψη του άλλου εκείνη τη στιγμή που επιθυμεί διακαώς να βρίσει.
 • Πού είναι το τηλέφωνο; (ερώτηση που αποσκοπεί στην ανεύρεση της συσκευής. Συνήθως γίνεται σε κατάσταση σύγχυσης, καθώς ως γνωστόν τα τηλέφωνα έχουν συγκεκριμένη θέση εκτός αν πρόκειται για περίπτωση κλοπής, σεισμού (οπότε βρίσκεται κάτω από χαλάσματα) ή το έχει κρύψει το παιδί, το ανίψι ή το ξαδερφάκι σου κάτω από το χαλί, στο συρτάρι με τις κάλτσες σου ή δίπλα στην μπαγιαντέρα.

Αναπάντητα ερωτήματα μέσω τηλεφώνου[επεξεργασία]

915065 3bad 625x1000.jpg

Η ερώτηση που μαστίζει την ανθρωπότητα μέχρι και σήμερα είναι η εξής: "Πού κάθονταν τα χελιδόνια πριν την εφεύρεση του τηλεφώνου;"
Απάντηση ως τώρα δεν έχει δοθεί αν και υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες των προγόνων μας που με πάθος υποστηρίζουν ότι είδαν χελιδόνια να κάθονται σε κλαδιά δέντρων, τεντωμένα δάχτυλα που δείχνουν κάτι στον ουρανό, ώμους ναυτικών και ψαράδων, καφάσια με ροδάκινα και τεντωμένα σκοινιά πολλαπλής χρήσης.

Συμβουλές και προφυλάξεις κατά τη χρήση του τηλεφώνου:

 • Μην φωνάζετε. Ο άλλος σας ακούει και η γειτονιά κοιμάται.
 • Αν μαλώνετε με τη γυναίκα σας ή την πεθερά σας, μακριά από τη συσκευή. Μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως και με σημάδι σε σχήμα ακουστικού στο κούτελο.
 • Μην πατάτε με δύναμη τα πλήκτρα με τους αριθμούς. Υπάρχει κίνδυνος να υποχωρήσουν και το δάχτυλο να σφηνωθεί για περίπου 3,5 ώρες στην ανοιχτή τρύπα.
 • Αγαπάτε αλλήλους (τούτη η συμβουλή κολλάει σε οποιαδήποτε λίστα)

Τα Χαρακτηριστικά[επεξεργασία]

 1. Φωσφορίζει στο σκοτάδι.
 2. Τρέχει αμέριμνο.
 3. Δουλεύει κάτω από το νερό.
 4. Χτυπάει όταν δεν πρέπει και χτυπάει πολύ άσχημα.
 5. Χτυπάει τηλέφωνο. Δεν είναι για μένα.