Τζιτζίκι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αυτό δεν είναι τζιτζίκι, αλλά τι με νοιάζει εμένα

Τα τζιτζίκια αποτελούν μια μυθική μορφή ζωής, ίσης σχεδόν σπουδαιότητας με τα Βριλ.

Προέλευση[επεξεργασία]

Ο Όμηρος αναφέρει τα τζιτζίκια σε αρκετές περιπτώσεις στην Οδύσσεια του. Συγκεκριμένα, στο σημείο όπου ο Οδυσσέας αναγκάστηκε να βουλώσει με κερί (από τα αυτιά ενός ναύτη) τα αυτιά του.

Άλλοι πάλι εξαίρετοι επιστήμονες όπως ο Δημοσθένης Λιακόπουλος υποστηρίζουν ότι τα τζιτζίκια δεν είναι τίποτα παραπάνω από πράκτορες των Βριλ που βγαίνουν κάθε καλοκαίρι στην επιφάνεια για να στείλουν μυστικά σήματα στους εξωγήινους για τις δραστηριότητες (και το ξύπνημα) της Κόκκινης Αρκούδας.

Χρήση[επεξεργασία]

Σήμερα, αυτά τα αγαθά πλάσματα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του τζατζικιού με βγάλσιμο των φτερών και λιώσιμο. Το ορεκτικό αυτό το ανακάλυψε πρώτος ένας Ελ ώστε να το βγάλει ξεθωριασμένη φωτογραφία και να το βάλει στη διαφήμιση δίπλα στον μουσακά και στον γύρο και να προσελκύσει ανυποψίαστους Αχαιούς και Δωριείς.

Φήμες[επεξεργασία]

Φήμες θέλουν το τζιτζίκι και ειδικά τον τζίτζικα, δηλαδή το τζιτζίκι με όρχεις, πολύ τεμπέλικο ζώο. Πανάρχαιος μύθος μας πληροφορεί μάλιστα ότι ο τζίτζικας σαχλαμάριζε με την κιθάρα του, τραγουδούσε πονηρά και αισχρά τραγουδάκια και κάπνιζε χόρτο, ενώ ο μέρμηγκας (μυρμήγκι με όρχεις και "ε") δούλευε. Τελικά ο τζίτζικας πέθανε από το κρύο ενώ ο μέρμηγκας του πήρε την κιθάρα και έφτιαξε με κάτι σκαθάρια ένα πενταμελές συγκρότημα που τραγούδαγε Βίσση και Νίκος Καρβέλας από το οποίο εκδιώχθηκε λίγο καιρό αργότερα. Αυτή η εκδοχή με το κρύο και την ποπ μπάντα είναι για να αποκρύψει την αλήθεια από τα μικρά παιδιά και για να παραπληροφορήσει τους Ελ.

Άλλες φήμες λένε πως κάποτε ο Μιντζιχότζιρας ερωτεύτηκε τον τζίτζικα σε μια αγοραπωλησία δούλων (ναι, περίεργο, ε; δες στο άρθρο Μιντζιχότζιρας και θα καταλάβεις) και δημιούργησαν τον τζιτζιμιτζιχότζιρα, ένα άλλο μυθικό πλάσμα που μοιάζει με το Μινώταυρο.

Η αλήθεια είναι πως ο τζίτζικας πέθανε απ' το πολύ καπνό και το ναρκωτικό Ίντερνετς πολύ ευτυχισμένος. Ο δε μέρμηγκας κατέληξε άζωος (μέχρι και GM στο Lineage), εξ' αιτίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.