Σαχλούμπινθος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ο Σαχλουμπίνθος (σημειωμένος με κόκκινη τελεία).
Ο Σαχλουμπίνθος από ψηλά.

Η Σαχλούμπινθος είναι η πρωτεύσουσα της σεληνιακής περιφέρειας της Απελασγονίας της Ελλάδος. Η πόλη βρίσκεται στη βορειανατολική γωνία του δέυτερου κρατήρα δεξιά, στη θάλασσα της γαλήνης η οποία είναι μονίμως βαθιά νυχτωμένη. Πήρε το όνομά της τυχαία ανάμεσα σε άλλα ονόματα που προτάθηκαν, γιατί οι ιδρυτές της δεν ήξεραν πώς να την ονομάσουν και βαριόντουσαν να σκεφτούν λίγο παραπάνω.

Το πολεοδομικό συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 412.000 στρεμμάτων καλύπτοντας το μισό κρατήρα που περιβάλλεται από τα βράχια. Ο πληθυσμός ανέρχεται σε 3.361.806.233 Γήινους, 424.897 Φεγκάριους και 125.891 γαϊδούρια. Η πόλη προστατεύεται από ένα θόλο εμβαδού 200000 τ.km2 ο οποίος περικλείει την ανατολική πλευρά του κρατήρα. Ο αρχικός σχεδιασμός είχε γίνει για να καλύπτει ο θόλος όλον τον κρατήρα, αλλά κάτι πήγε στραβά στην παραγωγή και ο θόλος βγήκε λίγο μικρότερος και στραβός, οπότε αντί να τον πετάξουν έκαναν μια μικρή προσαρμογή στο αρχικό σχέδιο.

Χαρακτηριστικό της είναι οι ουρανοξύστες που αποφάσισε το ελληνικό κράτος να χτιστούν σε όλες τις διαστημικές πόλεις λόγω έλλειψης βαρύτητας. Όμως στη Σαχλούμπινθο ο θόλος είναι λίγο κοντός, ώστε οι ουρανοξύστες να βγαίνουν έξω από αυτόν, όπως μερικά ψηλά δέντρα στις ταβέρνες που αποφάσισαν να βάλλουν τέντα χωρίς να κόψουν το δέντρο.

Ιστορία[επεξεργασία]

Ιδρύθηκε το 2591 μ.Χ από την Κική Δημουλά για να κατασκευαστεί μια ελληνική βάση στη θάλασσα της γαλήνης

Τυπικός κάτοικος του Σαχλούμπινθου. Οι διαφορές με τον σημερινό Έλληνα δεν είναι μεγάλες.

στη Σελήνη. Στην περιοχή ανακαλύφθηκε πολύ γρήγορα μια φλέβα τζατζικίου, ώστε να γίνει σημαντικό αστρολιμάνι που σφύζει από ζωή και βρωμάει από σουβλάκια. Μέχρι το 2621 η Ελλάδα απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της γύρω περιοχής της Απελασγονίας, και η Σαχλούμπινθος ορίστηκε ως πρωτεύσουσα της περιοχής.

Αξιοθέατα[επεξεργασία]

Εκτός από τους ουρανοξύστες άλλο αξιοθέατο της πόλης είναι η ταβέρνα του κυρ Γιάννη στο κέντρο που έχει καταπληκτικά σουβλάκια, ενώ ενδιαφέρον είναι και το πάρκο αντιβαρύτητας και επιφτέριας πτήσης. Στα νότια βρίσκεται το Σαχλουμπίνθιον άλσος το οποίο δεντροφυτέυθηκε με ελιές, αλλά το κάψανε 2683μ.Χ. για να χτίσουν βίλες.