Σαπουνόπερα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Μας έχουνε φλομώσει στα σοκ-τόου και τα σαπουνόπουρα.”

- Χάρυ Κλυνν για την Τόσκα του Πουτσίνι.


Σαπουνόπερα ονομάζεται η υποτροπιάζουσα λοίμωξη από ταινία. Ο αριθμός των λοιμώξεων μπορεί να είναι αστρονομικά υψηλός. Π.χ., οι σαπουνόπερες του Φίκου Φως-Κώλου συνεχίζονται παρά τις 432098 ημερήσιες δόσεις καθαρτικού, που κατά κανόνα χορηγούνται μετα-μεσημβρινή ώρα.

Η προέλευση της λέξεως "Σαπουνόπερα" προέρχεται από τις διαφημίσεις σαπουνιών στα διαλείμματα που παρεμβάλλονται σε ένα επεισόδιο. Συνήθως είναι το σαπούνι που χρησιμοποιεί ο Τάκης για να πλύνει τα μουχλιασμένα σώβρακα του γέιτονα των Βριλ. Επίσης, φημολογείται ότι προέρχεται κι από τις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Ελλάδος, που φημίζεται για τις ξακουστές, φοβερές, τρομερές, ξακουστές βαρύγδουπες και πολύκροτες και ξακουστές όπερές του. Το πολύ χασίς οδηγεί στην συνίζηση των δύο στοιχειών, που οδηγεί σε συνειρμό, κι έτσι το σαπούνι συνδέεται με την όπερα και... Βουαλά! Σαπωνόπερα!

Παραδείγματα σαπουνόπερας[επεξεργασία]

Soundtracks[επεξεργασία]

  • Keep of Kalessin - Introspection https://www.youtube.com/watch?v=p3qb5jf1nE4
    Οι οπερατικοί χρηματόφιλοι φλώροι Keep of Kalessin, πούλησαν το αυθεντικό black metal των δύο πρώτων δίσκων τους, για λίγο σαπούνι και όπερα, με την ηθικολογική δικαιολογία ότι λατρεύουν τα λεφτά.