Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα, είναι ένδοξη συνέχεια του Περάματος και αποτελεί τον εξωτικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές όλων όσων έχει γονατίσει η οικονομική κρίση. Οι δροσερές βουτιές σε αποικίες Eserichia coli και άλλων συμπαθών κωλοβακτηριδίων σε συνδυασμό με απόβλητα εμπορικών πλοίων και πετρελαιοφόρων αποτελούν μια πραγματική απόλαυση στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Ευκαιρίες χαλάρωσης[επεξεργασία]
Στο νησί λειτουργούν εξειδικευμένα spa που συνδυάζουν την καταπραϋντική δράση της λυματολάσπης με πετρώματα της Ατλαντίδας, η οποία σύμφωνα με τεκμηριωμένες απόψεις επιστημόνων (University of Helithioits, Department of Paparology) βρίσκεται ακριβώς κάτω από το νησί.
Ιστορικό παρελθόν του νησιού[επεξεργασία]
Φήμες λένε πως η είσοδος στην Ατλαντίδα γίνεται μέσω του τάφου του γνωστού Έλληνα σκακιστή Γιάννη Καραϊσκάκι την οποία φυλάνε Ελοχίμ την ημέρα και Νεφελίμ τη νύχτα (λόγο της γνωστής φωτοευαισθησίας τους). Στον ίδιο χώρο φυλάσσεται και το τρόπαιο του Καραϊσκάκι. Το νησί παρουσιάζει έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Το 480 π.Χ. ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός συνέβη στον παραθαλάσιο χώρο του προκαλώντας δυσφορία στους λουόμενους. Σύμφωνα με τον αρχαίο έλληνα κιτρινιστή Ηρόδοτο (κάτι ανάμεσα σε Τριανταφυλλόπουλο και Στεφανίδου)η Ναυμαχία της Σαλαμίνος διεξήχθη μεταξύ Ελλήνων και Περσών (κάτι σαν ματς Ολυμπιακός - Γιουβέντους μόνο με λιγότερη ξεφτίλα) και άρχισε στις 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30:45 και κάτι κλάσματα του δευτερολέπτου κατά το σωτήριον έτος 480 π.Χ. και έληξε με νίκη των Ελλήνων 2-0 . Σύμφωνα με ιστορικούς η ναυμαχία ήταν πολύ σημαντική καθώς εμποδίστηκε η είσοδος των Περσών στην Ευρώπη και έτσι δεν αλλοιώθηκε στο ελάχιστο η πολιτιστική ταυτότητα της Ευρώπης, ήπειρος που στους αιώνες που πέρασαν σκότωσε εκατομμύρια κόσμο (γηγενής κατοίκους, εθνοκαθάρσεις, Ολοκαύτωμα κτλ.) και με την ανοχή της συνεχίζει να σκοτώνεται κόσμος.
Αλλαντικά και Σαλάμια[επεξεργασία]
Η Σαλαμίνα είναι γεμάτη σαλαμάδρες, που πηδάνε μάνδρες και τρώνε το νησί απ' το υπέδαφος γιατί είναι φτιαγμένο από σαλάμια. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Μετσόβιου Πολυτεχνίου Αθήνας, σε χίλια χρόνια δεν θα υπάρχει Σαλαμίνα αλλά μόνο αέρας, εφ' όσον αποτελείται κατα 90% από σαλάμι αεροβικής. Πολύ κάτοικοι έχουν ρίζες απ΄ την Σά(λα)μο.
Διασκέδαση[επεξεργασία]
Η Σαλαμίνα συνδυάζει κουλτούρα και τσιφτετέλι με μοναδικό τρόπο στο Ευριπίδειο Θέατρο που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει από θεατρικές παραστάσεις έως και συναυλίες του Χατζηγιάννη και της Πέγκυς Ζήνα (ο Χριστός κι η μάνα του). Στο νησί υπάρχουν πολλοί χριστιανοί που λατρεύουν τη θάλασσα καθώς κάθε λίγο ξεφυτρώνουν σε οικόπεδα με θέα τη θάλασσα εκκλησάκια και επειδή ωραία τα εκκλησάκια αλλά δεν βολεύουν για καλοκαιράκι, χτίζεται δίπλα και μια διακριτική διώροφη μεζονέτα, έτσι να βρίσκεται.
Αξιοθέατα[επεξεργασία]
Στο νησί ξεχωρίζουν δύο εκτρώματα
- Το σπίτι-ενυδρείο-κλασομπανιέρα με αρχιτεκτονική γκόθικ-μπανάλ. Η ίδια αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί στο πάρκο δίπλα απ' το σπίτι.
- Το άγαλμα-μνημείο-τάφος που συνδυάζει μπετόν και κοτρώνες. Το καλλιτεχνικό ρεύμα στο οποίο ανήκει το συγκεκριμένο μνημείο αγνοείται (για όποιον το βρει δίνω αμοιβή 100000€)
- Η παραλία Μπατσί με την φοβερή αμμουδιά. Αξίζει και μόνο επειδή την έπιασε ο Όσκαρ Ουάιλντ στο στόμα του.
Φράσεις που ειπώθηκαν στα εδάφη της Σαλαμίνας[επεξεργασία]
“Μπατσί Γουρούνια Δολοφόνοι”
- Όσκαρ Ουάιλντ για την Σαλαμίνα
“Όταν πεθάνω, να μου κλάσετε τον πούτσον”
- Γεώργιος Καραϊσκάκης για τον θάνατο του
“Πάλι σουβλάκια γαμώτο! Παραγγείλτε και κανά σούσι γαμώ την τύχη μου την μπλε!”
- Δόκιμος στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για το φαΐ του στρατοπέδου
“Γαμώ το κέρατο μου για ποιητής”
- Άγγελος Σικελιανός για τον ίδιο
“Άπειρου κάλλους νησί στην καρδιά της Ελλάδας”
- Ταξιδιωτικός Οδηγός (Εκδόσεις Τάκης, ISBN 345-2343-24) για την Σαλαμίνα
Διάσημοι από την Σαλαμίναν[επεξεργασία]
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ |
- Γεώργιος Καραϊσκάκης
- Άγγελος Σικελιανός
- Δόκτωρ Αλμπάν
- Ο θείος μου
- Η γυναίκα του
|