Σάμος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά νησιά της Ελλάδος. Κατασκευάστηκε από τον Σαντιάγκο Καλατράβα με χρηματοδότηση από το ΖΞΣ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατασκευή έγινε από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

Κατασκευάστηκε σύμφωνα με την προτελευταία λέξη της μόδας και της τεχνολογίας. Παρόμοιο του υπάρχει μόνο εις το Ντουμπάι, τα γνωστά Palm Island. Υπάρχει και η Σαμοθράκη, την οποία κάποιοι χλιμίντζουρες θεωρούν υβρίδιο Σάμου και Θράκης, αλλά οι κάτοικοι της Σαμοθράκης το αρνούνται. Οι μόνιμοι κάτοικοι της νήσου μιλούν την Σαμιώτικη Ελληνική.

Τρία είδη μόνιμων κατοίκων υπάρχουν στο υβριδικό αυτό νησί. Τα γνωστά 5 Φ (Όχι το μαγαζί):

Γνωστή στους φίλους και ως Ουγκάντα, λόγω της πυκνής, αδιαπέραστης και αδιάλυτης βλάστησης, καθώς και των ιθαγενών κατοίκων.

Φημίζεται για το αυστηρό κριτήριο αποδοχής των γυναικών στο νησί: εάν δεν ξεπερνούν τα 80 κιλά εξορίζονται οριστικά, έτσι σιγά-σιγά το νησί γίνεται παράδεισος για αδερφές.

Ένα γνωστό ανά τον κόσμο παράδοξο που παρατηρείται μόνο στο πλωτό αυτό νησί, είναι πως όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως χρώματος, είναι "ΜΟΒ" , πράγμα βολικό για αυτούς που πάσχουν από την επάρατη νόσο της δυσχρωματοψίας.

Επίσης αυτο το νησί κάθε χρόνο τηρεί το έθιμο της πυρκαγιάς το οποίο πραγματοποιείται στα μέσα του καλοκαιριού και πάντα τρέχουμε και την σβήνουμε.

Ντόπιο ζώο αποτελέι το Μαρσουπιλαμί της βιτρίνας γνωστό και ως καπλάνι

Γνωστοί Σαμιώτες:Πυθαγόρας, Αρίσταρχος , Πολυκράτης