ΣΥΡΙΖΑ:The Game

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

“Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Άη-Βασίλης θα βαφτεί στα κόκκινα!”

- Ο Αλέξης Τσίπρας για την έκδοση του παιχνιδιού του
Η θήκη του παιχνιδιού.

Το ΣΥΡΙΖΑ:The Game (ή: ΤΣΙΠΡΑΣ:The Way To The Top) αποτελεί το νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπέρτατη παραγωγή της Left Games Α.Ε. που κόστισε εκατομμύρια ευρώ[1] και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019, με αφορμή τον εορτασμό των τεσσάρων χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι σίγουρα το σπουδαιότερο γεγονός καθ' όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει θραύση στην ελληνική (και γιατί όχι και στη διεθνή;) αγορά. Μάλιστα, φήμες λένε ότι ο Τσίπρας θα φορέσει για πρώτη φορά στη ζωή του γραβάτα κατά την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.

Γιατί όμως κυκλοφορεί;

Προφανώς η κυκλοφορία του στοχεύει στην προσέλκυση νεαρών ψηφοφόρων και πιο συγκεκριμένα, της κατηγορίας των "Gamer".

Ωραία, και τώρα τι;

Ο ήρωας του παιχνιδιού.

Έχεις ως playable charachter τον Τσίπρα και βρίσκεσαι στην Ελλάδα τρεις μήνες πριν από τις Εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Προσπάθησε να συγκεντρώσεις όσες περισσότερες ψήφους μπορείς, εκτελώντας missions, ξεγελώντας τον λαό με ψεύτικες υποσχέσεις, αριστεροποιώντας εταιρίες και οργανισμούς, σαμποτάροντας την κακιά Δεξιά, κάνοντας "αγαθοεργίες" κλπ.

Χμμμμμ..., κάτι μου θυμίζει αυτό ενδιαφέρον ακούγεται... Για συνέχισε...

ΑΛΛΑ! Μην ξεχνάς ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί προσομοίωση, το οποίο σημαίνει ότι, αν και συνδέεται με μια γνωστή σε όλους μας περίοδο, δεν την αναπαριστά απολύτως! Όπα, χαλάρωσε. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ: Που λες, στο παιχνίδι θα υπάρχουν μόνο δύο κόμματα, από τα οποία μόνο ένα θα καταφέρει επιτυχώς να μπει στη Βουλή. Αυτά τα δύο θα είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Μισό, και τι θα γίνει με τα υπόλοιπα κόμματα; Ακολουθεί οδηγός παρακάτω για τον ακριβή τους ρόλο στο παιχνίδι:

ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία ή αλλιώς Η Κακιά η Δεξιά αποτελεί το αντίπαλο κόμμα που καταφέρνει κάθε χρόνο να κερδίζει τις εκλογές. Στόχος σου είναι αυτή τη φορά να την ανατρέψεις και να τη βγάλεις εκτός Βουλής, κυρίως δυσφημίζοντάς την.

ΠΑΣΟΚ

Αλυσίδα εστιατορίων που έχει το πάνω χέρι στο χώρο της εστίασης. Στόχος σου είναι να τη δυσφημίσεις για τις χοντρές απάτες που κάνει σε συνεργασία με τη ΝΔ και να διαδηλώνεις υπέρ των μικρομεσαίων.

Χρυσή Αυγή

Σπείρα αναρχικών. Απλώς παρευρίσκονται, δε θα σε απασχολήσουν.

ΚΚΕ

Σύλλογος αγροτών. Πες κάτι για μειώσεις φορολογικών υποχρεώσεων.

ΑΝΕΛ

Οι ΑΝΕΛ ή αλλιώς Ο Χοντρός είναι μια οργάνωση - τυφλός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνει τα πάντα για να σε υποστηρίξει και να σου δώσει ψήφους.

Hint: Τον ξεκλειδώνεις αυτόματα στο level 30.

Ένωση Κεντρώων

Σύλλογος συνταξιούχων. Πες κάτι για αυξήσεις.

Levelling-Up και Bosses

Το Big Boss του παιχνιδιού.

Στο παιχνίδι, ανεβαίνεις λέβελ ανάλογα με τους ψηφοφόρους που παίρνεις από συγκεκριμένες activities (αναφέρονται παραπάνω). Στόχος σου είναι με τη "δύναμη" που παίρνεις από τους ψηφοφόρους να νικάς ορισμένα Bosses και, εν τέλει, να μπεις στη Βουλή. Συγκεκριμένα, τα Bosses είναι τα ακόλουθα:

Minigames

Το γκέιμ όλσο φιτσουράρει σέβεραλ μίνι-γκέιμς. Κάποια από αυτά είναι:

  • Level 6:Right Sniper Massacre: Σκότωσε δεξιούς
  • Level 20:Lecturing In Every Studio: Δώσε στημένες συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά και εφημερίδες
  • Level 33:Feed The Bully: Τάισε τον Καμμένο
  • Level 35:Vote Fishing: Επισκέψου έρημα χωριά και βρες ψηφοφόρους (Δώσε αγροτικές υποσχέσεις)
  • Level 55:LOL with Lakis: Δώσε μία κωμική εκπομπή πολιτικού περιεχομένου (ft. Λάκης Λαζόπουλος)
  • Level 75:Secret Mission: G.R.E.E.C.E: Κατάστρεψε πράγματα ώστε να τα ξαναφτιάξεις όταν γίνεις κυβέρνηση και να φανείς σαν ήρωας (δίνει και τις περισσότερες ψήφους) (ft. Βαρουφάκης)
  • Level 82:Mnimonio Harakiri: Σκίσε μνημόνια με ιαπωνικά σπαθιά.

Μ' έψησες... Όμως, από πού θα το αγοράσω;

Το θέμα είναι ότι... δε θα το αγοράσεις ακριβώς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να διατεθεί σε όλους τους Έλληνες ένα αντίγραφο του παιχνιδιού και, μην ανησυχείς, το κόστος θα παρακρατηθεί από το μισθό σου (ή το επίδομά σου). Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουν μόνο τα κεντρικά της Φρικηπαίδειας, η τιμή του θα ανέρχεται στα 120,00€ και στα 140,00€ η Deluxe Edition με συλλεκτική φιγούρα του Τσίπρα.

Σε ποιες κονσόλες θα το παίξεις:

Σημειώσεις

  1. Από φόρους φυσικά...
  2. Αν τον νικήσεις νωρίτερα, έχεις πρόωρες εκλογές.
Συριζα.jpg
ΣΥΡΙΖΑ
Syriza-klooun.jpg

ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Τσιπριακά ΣΥΡΙΖΑ:The Game

Nuvola filesystems services.svg