Ρόδος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Η Ρόδος...είναι ακόμη μπάχαλο...

“Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα όργια!”

- Όσκαρ Ουάιλντ για την Ρόδο

“ΣΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ!!!”

- Κώστας Γκουσγκούνης για την Ρόδο

Το νησί κατηκοικήθηκε από εξωγίηνους τους Ηλιάδες που ήταν από τον ήλιο, και όταν ήρθαν στο νησί για τουρισμό εγκαταστάθηκαν τεκνοποιώντας με τις γώρω γοργόνες και προέκυψαν οι Ροδίτες. Οι Ροδίτες τρέφονταν κυριως με πιταρούδια ειδικά οι αθλητές για να κάνουν τους αντιπάλους πίτα, όπως έκανε ο Διαγόρας, ο Γκάλης, η Ξάνθου, η Κυριακοπούλου κ.α. Ροδίτες. Οι ναυτικοί πάλι τρεφόντουσαν με λόπια (Ροδίτικη φασολάδα) έτσι ώστε τα αέρια τους να σπρώχνουν τα πανιά και να χρησιμοποιούνται ως όπλα στους εχθρους κυρίως τους πειρατές εξασφαλίζοντας την ασφάλεια στην Μεσόγειο και επιβάλοντας το δικό τους ναυτικό δίκαιο που ήταν το πρώτο που γράφτηκε. Με το μέλεκούνι τρεφόντουσαν οι αρχιτέκτονες που έφτιαξαν τον κολοσσό τη, νίκη της σαμοθράκης, το σύμπλεγμα του Λαοκόντα κ.α. Το μελεκούνι το έτρωγαν επίσης εκείνοι που ασχολιόντουσαν με την οινοποία γι' αυτό έχουν διακεκριμένες ποικιλίες κρασιού. Οι σοφοί της Ρόδου όπως ο Κλεόβουλος που είπε το "παν μέτρον άριστον" μεθούσε με κοριαντολίνο. Οι οδηγοί πάλι της Ρόδου τρέφονταν με οτιδήποτε είναι ληγμμένο γι' αυτό κατάφεραν να έχουν πρωτιά στους χειρότερους οδηγούς!!!

Η Ρόδος είναι το νησί των Ρόδιων! Μετά απο 88.888 χρόνια σκλαβιάς (Τούρκοι, Άγγλοι, Ιταλοί, Γερμανοί, Χλίμίντζουρες) είναι επιτέλους ελεύθερη. Αφού στον Τρωικό πόλεμο διαλύθηκε ολοσχερώς απο τον Οιδίποδα φιλοξένησε την σειρά Οι Αγνοούμενοι και έπαιζε τον ρόλο του νησιού. Οι Ρόδιοι πήραν τον ρόλο των "Παρα-άλλων", οι οποίοι μετά την σειρά τρελάθηκαν και κήρυξαν πόλεμο με τα βριλ και αναμείχθηκαν με τους Καψουρόγυφτους (και από αυτούς βγήκαν οι Γύφτοι,που αργότερα εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα και έχουν σκοπό την παγκόσμια γυφτιά).

Πολεμικές εγκαταστάσεις

.

Το λάβαρο της επανάστασης: σύμβολο εθνικής σημασίας.

Η Ρόδος είναι το πρώτο μέρος στο Αιγαίο που έχει πυρηνικές εγκαταστάσεις (οι οποίες ειναι κρυμένες στα Κοσκινού). Έχει επίσης αξιόλογο αριθμό στρατιωτών οι οποίοι είναι γνωστοί στα πέρατα του κόσμου σαν οι Επαναστάτες ή Ρέμπελοι.

Υπάρχουν από πάντα για να βοηθούν τους Ρόδιους. Συγκεκριμένα όταν το νησί ήτο κάτω απο Ντούρκικο ζυγό-τοξότη-λέοντα, είχαν ξεσηκωθεί για να απελευθερώσουν το έθνος. Οι Ρέμπελοι έχοντας τουφέκια και σάρισσες, καθώς και το λάβαρό τους, κατάφεραν να απελευθερωθούν και να κάνουν την Ρόδο ανεξάρτητο κράτος.

Θαύματα

Οι Ρόδιοι ήθελαν να εντυπωσιάσουν τα βρίλ για να μπορέσουν να μπουν στα μυστικά εργαστήρια των βρίλ. Έτσι έχτισαν τον Κολοσσό που αργότερα έγινε δείγμα μαζοχισμού από τους Ελ. Επίσης έχτισαν το Μαντράκι όπου μάζευαν τους έφηβους και τους ρουφούσαν τα μυαλά (αυτό το έκαναν τα βρίλ) και έπαιρναν τα λεφτά απο τους Trendy και τους ψευτοκάγκουρες. Το μεγαλύτερο θαύμα της Ρόδου όμως είναι οι Αρχαγγελλίτες. Είναι το μόνο ζωντανό ον στην Γη που αποτελεί δείγμα Ρόδιου και Καψουρόγυφτου. Έχουν ως συνήθειο να γελάνε σαν την Κουτσή Μαρία και να μιλάνε λέγοντας: "τι κάνεις πρε κια;" ή "Οπρε έν τον πήραν τον Μιχαλη στην ομάδα" και άλλες τέτοιες ασυναρτησιές. Τους αρέσει το ποδόσφαιρο, το ξύλο και τα παπιά . Επίσης, τους αρέσει να ανταγωνίζονται τους πολίτες (τους ανθρώπου της πόλης δηλαδή) σε ολα τα αθλήματα και ειναι περίφανοι.

Διασκέδαση

Αν θές να διασκεδάσεις μην έρθεις στην Ρόδο. [Εδώ είναι όλοι σοβαροί].

Το Φαληράκι είναι ο τόπος διασκέδασης των τουριστών αι των μυστικών πρακτόρων των βριλ. Αλλά όπως και να έχει κανένας δεν μεθάει (δείτε το video από πάνω). Σφύζει από ζωή (2 κάτοικοι ανά τετρ.χλμ ενώ όλη η περιοχή είναι 967 μέτρα πλάτος και μήκος 1 χιλιόμετρο) και από χωράφια. Σύμφωνα με την Βίβλο των Ελ το Φαληράκι είναι τόπος προσγείωσης UFO και ΟΥΦΟ καθώς και σπιτικό των Ηρ. Τα Αφάντου είναι προσφιλής τόπος των Ροδίων τα Σαββατοκύριακα και τις Δευτέρες, προσφέρεται για οικογενειακή εξόρμηση αλλά και για χωρισμένους αφού διαθέτει τα καλύτερα και πιο trendy εστιατόρια στη νήσο αλλά συνάμα και τα καλύτερα νυχτερινά πολιτισμικά κέντρα διασκεδάσεως, κοινώς σκυλάδικα . Το χωριό Αφάντου έχει πάρει το όνομα του από την πόλη Καούν που βρισκόταν στην ίδια σχεδόν γεωγραφική περιοχή που σήμερα βρίσκεται το χωριό αλλά πρίν 400.000.000 χρόνια και η οποία εξαφανίστηκε μετά από ένα μεγάλο κατακλυσμό, αν και η τοπική λαϊκή παράδοση - μύθος - θέλει την πόλη να κάηκε από φωτιά αγνώστων αιτιών και που μερικοί σχετίζουν αβάσιμα με τα Σόδομα και Γόμορα, κάτι που δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί, ιστορικά ποτέ ! Στο Αφάντου επίσης βρίσκεται η μεγάλη του Γένους σχολή του Γκόλφ Μ.Γ.Σ.Γ(Με Γαμάς Σε Γαμώ) πλάι στα καταγάλανα νερά μιας από τις πιο διάσημες παραλίες της νήσου ( 600 μέτρα πλάτος 66 χλμ μήκος ) . Επίσημες γλώσσες : Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Αραμαϊκά ( τοπικό ιδίωμα ) . Στο χωριό Αφάντου επίσης υπάρχει ένα απο τα καλύτερα δίκτυα ομβρίων υδάτων (κοινώς βόθρος) της Ευρώπης που λειτουργεί άψογα εδώ και 100 χρόνια. Τα ντόπια λύματα αφού ανακυκλωθούν με την Γενική Αφαντενή Μέθοδο της Ώσμωσης "Γ.Α.Μ.Ω", εναποτίθενται στα καταγάλανα νερά της παραλίας προς τέρψιν και χαράν των καλοκαιρινών παραθεριστών οι οποίοι κάθε χρόνο θαυμάζουν και υμνούν το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα των Αφαντενών !

Τα απόκρυφα

Στην Ρόδο κάθε άνθρωπος έχει ένα Σκύλο σπίτι του. Φήμες λένε ότι οι Ρόδιοι έκαναν συμφωνία με τα αδέσποτα σκυλιά να καταστρέψουν τα Γλυκόσκυλα. Οι γάτες όμως δεν επιτρέπουν την καταστροφή αυτή επειδή τα γλυκόσκυλα είναι τα μόνα σκυλιά που δεν τις κυνηγάνε. Αντίθετα είναι οι bodyguard τους. Στη τοποθεσία Έμπωνα, γίνονται κάθε χρόνο κατά την ημέρα του Νυχτερινού Φεγγαροστασίου τα πασίγνωστα Εμπώνια Μυστήρια, ένα απόκρυφο γλέντι με ύμνους στα Θεία και τελετές μύησης που έχουν σαν βάση πάντα τη ξέφρενη κατανάλωση οίνου και οινοπνευματωδών ποτών ! Εικάζεται απο τους ιστορικούς μελετητές ότι τα Εμπώνια Μυστήρια άρχισαν να τελούνται για πρώτη φορά λίγο μετά την καταστροφή της Κνωσού της Κρήτης απο την ηφαιστειακή έκρηξη της Σαντορίνης. Τότε ορισμένοι εκ των κατοίκων της Κνωσού διέφυγαν στη νήσο Ρόδο και αποίκησαν την σημερινή περιοχή της Έμπωνας (και της Κρητηνίας). Λόγο του ότι οι Κρήτες που ήρθαν αναμίχθηκαν με τον ντόπιο πληθυσμό της περιοχής τους Μαυρομπόνιδες (που ανθρωπολογικά ήταν Ebony), τα επόμενα έτη οι κάτοικοι ονομάστηκαν Εμπωνιάτες (ή Μπωνιάτες) και η περιοχή Έμπωνα, εξού και τα Εμπώνια Μυστήρια.

Η Ζωή στην Ρόδο

“Δεν είχα ζωή, μέχρι που πήγα στην Ρόδο”

- Όσκαρ Ουάιλντ για για την Ρόδο

Αν ζεις στην Ρόδο, είσαι ασφαλής. Αν και όλοι είναι "σοβαροί" υπάρχουν πόλλες παρέες. Οι έφηβοι χωρίζονται σε κάγκουρες, trendy, Εmo, χεβυ-μεταλλάδες, punk και στην μεγαλύτερη κατηγορία, οι "λίγο απ'όλα". Ειδική κατηγορία αποτελουν οι Πάκοι (ή αλλιώς ψευτοemo) οι οποίοι συχνάζουν στην Πλατεία Ακαδημίας άκι γίνονται εύκολα αντιληπτοί μέσω των ρούχων-σκακιέρα και των all-star παπουτσιών. Υπάρχουν επίσης και οι Κοσκινιάτες οι οποίοι ζουν σε ένα χωριό που λέγεται Κοσκινού και βρίσκεται 50 χλμ νότια από το Texas. Εκεί μαζεύονται όλοι οι χωριάτες με τα παπάκια τους που έχουν μηχανή 200 κυβικά (λες και είναι F1) και χτυπούν μικρά παιδάκια και κάνουν φάρσες στους ηλικιωμένους λες και τους έκαναν τίποτα. Λέγεται ότι ο Τσάκ Νόρις μετά τα γυρίσματα του Texas Ranger πηγαίνει στα Κοσκινού και δέρνει ψευτοκάγκουρες. Υπάρχει και το Πρασονήσι που είναι ένα έρημο νησί 50 μέτρων πλάτους. Εκεί ζουν μόνο κατσίκες (αν εξαιρέσετε το γεγονός του υπόγειου εργαστηρίου των βριλ. Οι σέρφερ κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας καθώς σερφάρουν παρέα με τους καρχαρίες και τα κοράκια. Αλλά είναι ένας extreme-θάνατος για κάθε είδους μαλάκα.