Πύργος της Πίτσας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ο διάσημος πύργος λίγο πριν αρχίσει να λιώνει το τυρί

Ο Πύργος της Pizzaς (ελληνιστί Πίτσας) χτίστηκε επί βασιλείας της Pizza Roma στη Ρόδο, από συνεργείο Ενετών μαστόρων. Η γνωστή κλίση του μνημείου οφείλεται στο γεγονός οτι ο Κολοσσός της Ρόδου και εραστής της Βασίλισσας, έπειτα από αρκετά χρόνια στεκόμενος με τα πόδια σε διάταση (για ευνόητους λόγους), ακούμπησε επάνω του για να ξαποστάσει. Η καταστροφή ήταν ολέθρια και η Βασίλισσα για να γλυτώσει από τη ντροπή για την επιπόλαια στάση του εραστή της και τον ίδιο από το διασυρμό, πούλησε τον Πύργο σε διερχόμενους Γαλάτες εμπόρους .

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σήμερα ο πύργος της Πίζας βρίσκεται στην Ρώμη της Γαλλίας. Όπως γνωρίζετε αυτός ο πύργος ήταν στραβός από την ημέρα που αναγεννήθηκε. Αυτό το αποτέλεσμα το έχουμε γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι χασίκλες είχαν το όνειρο να επανατοποθετήσουν τον πελώριο πύργο που θα κινούσε το ενδιαφέρον στους πάντες, και μάλιστα θα ειχε χρηστική αξία καθώς σε κάθε όροφο μάγειρες ετοίμαζαν νυχθημερόν τεράστιες ποσότητες πίτσας για να θρέψουν τους κατοίκους της πόλης που είχε χτυπηθεί απο λιμό (βλ.φωτο). Τελικά τα κατάφεραν αλλά πάνω στη μαστούρα τους όταν έσκαβαν για τα θεμέλια αντί να τα τοποθετήσουν σωστά τα έβαλαν στραβά. Έτσι ο πύργος γέρνει ακόμα περισσότερο λόγω των ιστορούμενων εκτάκτων γεγονότων και δυσμενών συνθηκών.

Μία από τις γκόμενες του πάπα.

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης Νέρωνας, επίσης, ήθελε να τον κατεδαφίσει λόγω κύρτωσης αλλά δεν τον άφηναν, έτσι είπε ότι θα κάψει την Ρώμη για να γράψει ποιήματα. Η φιλόδοξη ποιητική συλλογή θα έφερε τον τίτλο "όμορφα τυριά, όμορφα λιώνουν¨. Τότε τσαντίστηκε ο πάπας και του είπε:

" Άνθρωπος σαν εσένα με το όνομα του νερού θα ήθελες να βάλεις φωτιά στην Ρώμη;"
" Γιατί εσύ πάπας άνθρωπος σπιτώνεις όποια φοράει μίνι και δεν φορά σουτιέν;"
" Αυτά δεν τα λεμε Νέρωνα και για τιμωρία αυτό το μήνα αντί για 10 κοπέλες με μίνι θα πάρεις 20 καλογριές." ΑΝΟΣΩΣΙΣ Ο ΤΕΡ ΤΕΡ ΤΕΡ

Και τελικά ο πύργος της Πίζας διατηρήθηκε ως έχει και φωταγωγήθηκε για να γίνονται αντιληπτές οι ποσότητες πίτσας που παρασκευάζονται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

Σημειώσεις[επεξεργασία]

Οι πιτσαδόροι (κάτοικοι της Πίτσας) έχουν κονομήσει τα άντερα τους από τους τουρίστες που επισκέπτονται τον Πύργο. Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι αυτός που είπε ότι δεν μπορείς να χτίζεις σε σαθρά θεμέλια είναι Μητσοτάκης μαμάκας μακάκας καλαμάς μαλακά ουφφ δεν μπορώ να πετύχω την λέξη
Περίμενε νομίζω οτι μου έρχεται.... πολιτικός (την πέτυχα)

Αδέρφια[επεξεργασία]