Πόντος
Η αρχή της πλειοψηφίας δεν δικαιοδοτεί την εθνικοποίηση μεταφυσικής κοσμοθεωρίας στο Σύνταγμα της Ελλάδας και την Σημαία της Ελλάδας. Η ελληνική νομοθεσία δεν προϋπήρχε μαγικά, ούτε είναι στατική, ούτε ταυτίζεται η νομοθεσία με την ηθική (σχετίζονται).
“Πόντος έν', άστρον φωτεινόν.”
- Κάποιος Πόντιος για τον Πόντο
“Άρ’ ’κ’ έχ’ ’ς σο κατζίν ατ’.”
- Κάποιος τίμιος Πόντιος για έναν άτιμο Πόντιο.[1]
“Να τρώω τα κάκκαλα σ’.”
- Κάποια Πόντια γιαγιά για το εγγόνι της.[2]
“-Γιατί δε φτάχνουν πια οι Πόντιοι παγάκια;
Γιατί πέθανε η γιαγιά που ήξερε τη συνταγή!”
- Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τους Πόντιους
Die from malakia | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Θρησκεία | κβαντισμός (αστροφυσική, νευροεπιστήμη, αβιογένεση) και αυνανισμός | |||
Αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά και ταλέντα της φυλής | Μαλακία | |||
Σλόγκαν για τη φυλή |
|
Ο Πόντος είναι μία από τις αρχαιότερες και ενδοξότερες αποικίες της Αρχαίας Ελλάδας. Βρίσκεται βορειοανατολικά της Μόρντορ και νότια της Ρωσίας. Σήμερα αποτελεί αυτόνομο κράτος-μέλος της Γ' Αθηναϊκής Αυτοκρατορίας του Ελλάδιστάν. Πρωτεύουσά του Πόντου είναι η Τραπεζούντα και επίσημη γλώσσα είναι τα Ελληνικοποντιακά, μια διάλεκτος των Αρχαίων Ελληνικών. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο, στην Αυτόνομη Ποντιακή Δημοκρατία της Μαύρης Θάλασσας (όπως επίσημα ονομάζεται ο Πόντος) ζούσαν 5.739.002 Πόντιοι.
Η φυλή των Ποντίων, ή η καινούρια φυλή, όπως συχνά αναφέρονται, αποτελούν την καινούρια και άρτια φυλή, η οποία είχε την τύχη να κατοικήσει στην κατοικία των θεών στον τότε εγκαταλελειμμένο Πόντο. Στον σύγχρονο κόσμο μας, οι Πόντιοι βρίσκονται στο επίκεντρο των περισσότερων δυτικών πολιτισμών, κυβερνώντας κρυφά τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Μάλιστα, σχεδόν κάθε Έλληνας πρωθυπουργός ανήκει σε αυτή τη φυλή... Ως αποτέλεσμα, έχουν γίνει η πιο ισχυρή ομάδα ανθρώπων στην ιστορία.
Οικονομία[επεξεργασία]
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ |
Η οικονομία του Πόντου δεν έχει αλλάξει και πολύ από την αρχαιότητα. Τα έσοδα της χώρας βασίζονται στην πώληση κερασιών που καλλιεργούνται στα περίχωρα της Κερασούντας και τραπεζιών που κατασκευάζονται στην Τραπεζούντα. Προσφάτως άρχισε και η εκμετάλλευση των δικαιωμάτων των λεγόμενων «Ποντιακών Ανεκδότων». Θεμελιωτής της σύγχρονης οικονομίας του Πόντου θεωρείται ο Γιωρίκας Αλογοσκουφίδης.
Ιστορία[επεξεργασία]
Αρχαιότης[επεξεργασία]
Γύρω στο 999 π.Χ. ο Μεγαλοπεΐδης ο Λακεδαιμόνιος στάλθηκε για να εξερευνήσει και να αποικήσει την περιοχή. Ο Μεγαλοπεΐδης ήταν πραγματικά γαμιστερός (Ελληνίκιος δεν ήταν άλλωστε;) και ικανότατος πολεμιστής. Σύμφωνα μάλιστα με πολλούς εξέχοντες Ελληνολόγους, από το όνομα του Μεγαλοπεΐδη πήραν οι Πόντιοι την κατάληξη –ίδης στα επίθετά τους. Έφυγε λοιπόν από τη Σπάρτη με το διαστημικό δίσκο ονόματι Ανακάλυψις. Φτάνοντας στον προορισμό του βρήκε πολύ καλό καιρό και αποφάσισε αμέσως να ιδρύσει μια νέα πόλη. Ενώ είχε κάτσει σε ένα τραπέζι τρώγοντας σπιτικιά σπανακόπιτα, πέρασε μια καρακάξα από πάνω και του κουτσούλισε το τραπέζι. Ο Μεγαλοπεΐδης το θεώρησε καλό οιωνό και ίδρυσε την αποικία σε εκείνο το σημείο. Την ονόμασε μάλιστα Τραπεζούντα για να τιμήσει το κουτσουλισμένο τραπέζι. Με τον καιρό ιδρύθηκαν κι άλλες πόλεις, όπως η Κερασούντα με τη γνωστή της ποικιλία κερασιών. Σιγά-σιγά, οι νέοι κάτοικοι, απόγονοι κυρίως του Μεγαλοπεΐδη, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια χώρα αυτόνομη από την κυρίως Ελλάδα. Το πώς κατέληξαν στο όνομα Πόντος είναι άγνωστο. Μια εξέχουσα προσωπικότητα του αρχαίου Πόντου ήταν ο Ηρακλείδης ο Ποντικός , ο πρώτος φιλόσοφος που συνέλαβε την ιδέα της Κεντροκώλου Δύναμης.
Βυζαντινότης[επεξεργασία]
Κατά την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, οι Πόντιοι ακμάζουν αφού όλοι οι Αυτοκράτορες προτιμούν τα κεράσια της Κερασούντας τα οποία και χρυσοπλήρωναν. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην επανάκτηση της Πόλης από τους Άγγλους φλώρους, αφού στέλνουν δύο τρομερούς πολεμιστές, τον Αστραπίκα και τον Βροντίκα, ξαδέρφια του Οβελίξ[3], να βοηθήσουν. Κατά τα άλλα, οι Πόντιοι παραμένουν αυτόνομοι και επεκτείνονται ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, αναθέτουν στη Δέσποινα Μοιραράκη να συνθέσει τη σημαία τους, ενώ την ίδια περίοδο γράφεται ο εθνικός ύμνος του Πόντου, «Ζιπάν ζιπί» πιθανότατα από το Φοίβο:
Ζίπαν ζίπ η κάρδιαμ γιομάτον' όνερα
λάσκεται απάν σα παρχάρεα σα κρύα νερά.
Κάθουμ' ώρας και νουνίζω μικρόν πούλοπομ'
την ανάσας να έρται κρούει απάν σ' πρόσωπομ.
Να τερείς μεν και να σκίεις μεν μασέρ κοφτερόν
να σασέβω να μη ξέρω που κές να τερώ.
Να τρομάζ' και να στέκω άμον ιαντζούις
να ανέγω τα σερόπαμ και κει απές να ρούεις.
Να 'ρχεσαι γρυβών τς' απάν μ'
να σφιγγ'ς να τσιχρώντς
τα ντέρτια ντο είν' απέσ ιμ όλα να λαρώντς.
Ντουρκοκρατία και 1821[επεξεργασία]
Κατά την Ντουρκοκρατία, ο Πόντος παραμένει ελεύθερος. Μάλιστα, βοηθάει οικονομικά την επανάσταση του ’21, δωρίζοντας μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώληση κερασιών για την δημιουργία στόλου και αγορά τσαρουχιών.
Πόλεμος με τη Μόρντορ (1914-1923)[επεξεργασία]
Το 1914, η Μόρντορ εισβάλλει στα εδάφη του Πόντου με σκοπό να κάνει δικές της τις εκτάσεις με τα κεράσια Κερασούντας, τα οποία θα έδιναν νέα ώθηση στην οικονομία της. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Πόντιοι υπερασπιστές με περίσσια ανδρεία υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους. Σπουδαία μορφή της περιόδου αυτής είναι η Κεκερίτζα η Μουστακοφόρος, μια φλογερή αγωνίστρια του Πόντου. Η Κεκερίτζα (παρατσούκλι από το όνομα Κυριακή) ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Ντούρκων. Έτσι έχασαν τον πόλεμο και πλήρωσαν πολεμική αποζημίωση 50 τόνους μπακλαβά. Μάλιστα, αντί για εξισλαμισμούς, παιδομαζώματα και άλλα τέτοια φαινόμενα που παρατηρούνταν μετά από επιδρομές των Ντούρκων, οι ηρωικοί Πόντιοι προέβησαν σε βίαιο εκχριστιανισμό των Τούρκων και τιμώρησαν ανελέητα το επερχόμενο φαινόμενο του κρυπτοϊσλαμισμού. Επίσης, λεηλάτησαν και ισοπέδωσαν ολοσχερώς γειτονικές ισλαμικές πόλεις, προλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο οποιοδήποτε φαινόμενο εκδικητικής αντεπίθεσης των Ντούρκων. Φυσικά, ο όρος Γενοκτονία των Ποντίων κρίνεται αβάσιμος, αφού οι Πόντιοι έχασαν μόνο ένα συκώτι και δύο κερασιές σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτά είναι απλώς μαγειρέματα των Δήθεν ειδημόνων.
Ο Πόντος σήμερα[επεξεργασία]
Τώρα πια, ο Πόντος κατοικείται από ανόητους. Οι σημερινοί Πόντιοι, παγκοσμίως γνωστοί για τις γκάφες τους, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητοι από πουθενά. Μάλιστα, υπάρχει ειδική κατηγορία ανεκδότων γι' αυτούς, όπως και δημοφιλής πλέον αντιπρόσωπός τους στα κόμιξ! Εξαιτίας όμως των πολυάριθμων και συνεχών γκαφών τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε απαραίτητη την τοποθέτηση ενός γιγαντιαίου θόλου γύρω από τον Πόντο, ώστε να γίνει αδύνατη η εξάπλωσή τους στον υπόλοιπο κόσμο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε λοιπόν, λόγω αναρίθμητων καταγγελιών, το 2013 τον αποκλεισμό του Πόντου από τον υπόλοιπο κόσμο, τοποθετώντας έναν γιγαντιαίο θόλο στην περιοχή του. Βέβαια, έλαβαν υπόψιν και τη γνώμη των Ποντίων προτού τοποθετήσουν τον θόλο, οι οποίοι συμφώνησαν αμέσως, νομίζοντας ότι θα χτιζόταν ένα μεγάλο Λούνα Παρκ. Από τότε, οι κάτοικοί του ζούνε στη μιζέρια, ελπίζοντας ότι θα έρθει κάποτε ένας από μηχανής θεός ή ο Σούπερ Γκούφι και θα τους σώσει.
Ταυτόχρονα όμως, Πόντιοι που κατάφεραν και γλίτωσαν την απομόνωση, συνεχίζουν να εξαπλώνονται τόσο στον υπόλοιπο κόσμο, όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας και μάλιστα, πολλοί από αυτούς έχουν καταφέρει να κατακτήσουν θέσεις εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως το Mega.
Μεγάλα αστέρια του Πόντου[επεξεργασία]
- Πόντιος Πιλότος
- Κεκερίτζα η Μουστακοφόρος
- Ηρακλείδης ο Ποντικός και γενικώς ότι τελειώνει σε -ίδης (συγκαταλεγόμενο και το -αρχίδης)
- Μιχαήλ Ιωακιμίδης
- Κοσμάς ο Αετός
- Παναγιώτης ο Καβαλάρης
- Κωστίκας και Γιωρίκας. Αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα 2004-2011 (ποντιακή επταετία της αποκαλύψεως) και την έκαναν παγκόσμιο ανέκδοτο. Αλλιώς γνωστοί ως: Κωστίκας Καραμανλής Δε Τζούνιορ ο έσχατος και Γιωρίκας Παπανδρέου Δε Τζουνιόρ ο έσχατος
|