Πόκερ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Επαιζα πόκερ πριν ο άνθρωπος ανακαλύψει το χαρτί”

- Ο Όσκαρ Ουάϊλντ για για την εμπειρία του στο πόκερ

Τι είναι το πόκερ;[επεξεργασία]

Tο πόκερ είναι ένα παιχνίδι που έχει ως στόχο την οικονομική, οικογενειακή, ψυχολογική και ολοκληρωτική καταστροφή οποίου τολμήσει να ασχοληθεί. Όλα ξεκινάνε συνήθως με κάποιον ηλίθιο που αφού σου μάθει τα βασικά (τα οποία ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν είναι αρκετά για να νικήσεις) σου λέει στο τέλος πως "Εεε...αν δεν παίξεις με λεφτά δεν θα μάθεις..." ..........τι?

Έκανες το λάθος να θέλεις να μάθεις? Πολύ αργά !!Το φιλαράκι που μέχρι πριν λίγο είχες τόσο ψηλά στην εκτίμηση σου μιας και παλεύει να σας μάθει ξαφνικά σου έφαγε όλα τα λεφτά που είχατε στην τσέπη!(είστε τυχερός που δεν ξερατέ πως μπορείτε να ποντάρετε από τις κάλτσες σας, μέχρι το σουτιέν νούμερο 3 που είχατε σκοπό να δώσετε στην γυναίκα σας για την βραδιά μετά το φαγητό στο εστιατόριο, στο οποίο δεν έχετε πλέον χρήματα για να την πάτε!)

Το πόκερ υπάρχει από την εποχή των δεινοσαύρων, ωστόσο στη χώρα μας έγινε ευρέως γνωστό μετά την έλευση του φατσοβιβλίου, στο οποίο, αποδεδειγμένα, γράφοντας ότι έχετε χάσει λεφτά στο πόκερ η γαμιστερότητα ανεβαίνει κατά 3 γκιγκαλίνουξ. Φυσικά κανείς δε παραδέχεται ότι πριν μάθει το φατσοβιβλίο νόμιζε ότι το πόκερ είναι αμυντικός χαφ της Άστον Βίλα και αν προσπαθήσετε να το συζητήσετε η πρώτη φράση του συνομιλητή σας θα είναι "εγώ έπαιζα από το λύκειο(/γυμνάσιο/δημοτικό/νηπιαγωγείο)"

Οι συνδυασμοί των καρτών[επεξεργασία]

Οι συνδυασμοί της κ*λοφαρδίας
 • High Cards: 4 άσχετοι παίζουν μεταξύ τους. Κανείς δεν έχει τίποτα αλλά όλοι είναι σίγουροι πως θα κερδίσουν. Νικητής είναι αυτός με το ανώτερο φύλλο (ο ποιο κ*λόφαρδος από τους άσχετους δηλαδή...)
 • One pair: Οι ίδιοι 4 άσχετοι που παίζουν μεταξύ τους απλά κατάφεραν να ταιριάξουν 2 φύλλα!!(ουάου!!) χτυπάνε τα αφτιά τους από χαρά, όμως νικητής είναι αυτός που έχει στο ζευγάρι του κάρτα μεγαλύτερης αξίας.
 • Two pair: Το ίδιο με το από πάνω απλά λόγω κλασικής κ*λοφαρδίας έχουμε 2 ζευγάρια φύλλων.
 • Three-of-a-kind: Τρία ιδία φύλλα στο χέρι ενός τυχεράκια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. (για να προλλάβω τυχών απορίες...ναι...και το 6-6-6 καλό φύλλο είναι...)
 • Straight: Ευθεία στα Ελληνικά....1 2 3 και πάρ' τα @@ μ...εε!! Λάθος!! Απλά 5 διαδοχικά φύλλα στην σειρά. Οι πιθανότητες αυξάνονται αν κεντάς πάνω-κάτω.
 • Full House: Γεμίσαμε το σπίτι....και οποίος το έχει το γαμ*σε κιόλας.....Συνδυασμός τριών όμοιων φύλλων με δυο άλλα επίσης όμοια. Κ*λόφαρδο, αλλά δυνατό να συμβεί...
 • Four-of-a-kind: Το κλασσικό "καρέ του 9!! τσανκ!" που έλεγε και ο μαθητής του Κατακουζηνού στην σειρά που προβάλλεται από τότε που η πρώτη μορφή ζωής εμφανίστηκε επί τις Γης...4 ιδία φύλλα.
 • Straight flush: Ο ορισμός τις ανοιχτοκ*λιασης...συνδυασμός straight και flush...τα πάντα όλα που λέει και μια ψυχή...
 • Royal flush: Είναι το γνωστό φύλλο....όλοι οι απανταχού ποκεράδες έχουν κάποια στιγμή στην ζωή τους ισχυριστεί πως το είχαν και κέρδισαν....το πιο πιθανό είναι να μην το έχουν δει ποτέ. Είναι το φύλλο που θα κάνει τον κρουπιέρη να πει "συγχαρητήρια κύριε... μόλις ξεκ*λιαστήκατε". Αν το δείτε ποτέ...κάντε τον σταυρό σας...πείτε ευχαριστώ στον Θεό που σας έδωσε την ευκαιρία, φιλήστε τις κάρτες, τραβήξτε μια αναμνηστική φωτογραφία και ζητήστε αυτόγραφο από τον τυχερούλη...

Κλασσικές ατάκες[επεξεργασία]

 1. Ρε μαλ*κα?? Με αγάπη πήγες πάλι??
 2. Απλά είμαι Θεός...Πάρτε το χαμπάρι, αφήστε τα λεφτά σας στο συρταράκι τις κουζίνας και πηγαίνετε σπίτια σας.
 3. Τι ρέστα ρε μαλ*κα?? Εμένα με ρώτησες?
 4. Και τώρα οι δυο μας...
 5. Ρε 'σεις!...!! Έχετε κανένα φράγκο να πάρω ταξί?
 6. Όχι ρε φίλε!!! Πάλι στο river??
 7. Σας το είπα ότι είστε ΟΛΟΙ ΜΑΛ*ΚΕΣ??
 8. Τελευταία φορά που παίζω....<------All time classic!
 9. Πώς να μη χάσω; Αφού δε ξέρουν να παίζουν.