Πιγκουίνος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Οι πιγκουίνοι στα 80's

Βερζιόν 1

Χαριτωμένο ασπρόμαυρο ζωάκι που κατοικεί στης τροπικές ακτές της Ανταρτικής. Ιδιαίτερα χαμηλής δημοτικότητας, καθώς αφότου τα παιδάκια των '80s έπαιζαν με τους πιγκουίνους και τις τσουλήθρες, ύστερα τους έβαζαν στη ντουλάπα μόλις ανακάλυπταν ότι είναι πιο ενδιαφέρον να παίζεις με τους πηδουίνους και τις τσουλήθρες. Ύστερα από την κατάθλιψη στην οποία είχαν πέσει οι πιγκουίνοι της Ανταρτικής επειδή κανένας δεν τους έπαιζε, ανακάλυψαν τη χαρά του να κοροϊδεύουν τους επιστήμονες που κατοικούσαν εκεί. (Ναι, είναι αυτοί που πιστεύουν πως η απάντηση στη Ζωή, το Σύμπαν και τα πάντα, βρίσκεται στην Ανταρτική)

Όλα έβαιναν ομαλά, μέχρι που ένας άξεστος Φιλανδός φοιτητάκος θεώρησε πως μπορεί να τους κάνει μασκότ για τις ηλιθιότητες που έγραφε στον άφθονο ελεύθερο χρόνο του. Έκτοτε άρχισε πάλι ο κόσμος να ασχολείται μαζί τους και να τους κουτσομπολεύει, με αποτέλεσμα να πιάσει τους πιγκουίνους της τροπικής Ανταρτικής ένας μόνιμος λόξυγγας (ιδιαίτερα έντονος στους πιγκουίνους της συνομοταξίας Τζεντού). Οι επιστήμονες που κατοικούν εκεί, έχοντας χάσει την εξέλιξη των πραγμάτων και δουλεύοντας μόνο σε Γουίντοουζ, δεν έχουν λύσει ακόμα το μυστήριο του Λόξυγγα.Με όλο το σεβασμό ως προς την εγγυρότητα του άνω κειμένου, θα ηθελα να παραθέσω μια άλλη εκδοχή που μου αφηγήθηκε ο Μέγας Στραγαλιστής της Αλήθειας:

Βερζιόν 2

Pigqueenos ο Βασιλόκαρπος

Ημιγαλαζοαίματο πουλερικό, απόγονος του ερωτικού καρπού της Βασίλισσας των Πτηνών Κίσσας και ενός Ινδού GOUROUni. Ζωηρό και απείθαρχο, εξοστρακίστηκε από τα άλλα πτηνά, με πρωτοστάτη μια κότα, στο τόπο εξορίας των ανταρτών την Ανταρτική. Για να επιβιώσει στις πολιτικές συνθήκες (βλέπε Maastricht) το δέρμα του μεταλλάκτηκε σε λαμαρίνα και αυτός σε Τσιγκουίνο, αλλά επειδή η θάλασσα σκούριαζε το δέρμα του, μια νέα μετάλλαξη έλαβε χώρα για να λύσει το πρόβλημα, και να καταλήξει στη σημερινή του μορφή ως Πιγκουinox.

Διάσημοι Πιγκουίνοι

  • Ο Πιγκουίνος του Λίνουξ
  • Ο Πιγκουίνος (εχθρός του Μπάτμαν)
  • Πιγκού (ήρωας παιδικής σειράς από πλαστελίνη που λεει "μου")
  • Τσιγκουίνος (ο τσιγκούνης πιγκουίνος)
  • Ο Πιγκουίνος του Kinder Pingui
  • Το Γουρουνουίνος (pig-ουίνος)
  • Πάμπλο ο Πιγκουίνος (Ταξίδεψε στον ζεστό κόσμο, όπου και πέθανε στο τέλος της ταινίας)