Πεοφάγος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Αυτό το έντομο μου κατέστρεψε την καριέρα!”

- ο ανεπανάληπτος Γκουσγκούνης μιλώντας για τον πεοφάγο.

Πεοφάγος (chlaeniellus peofagis) Σπάνιο είδος ερμαφρόδιτου κολεόπτερου το οποίο έχει χαρακτηριστική μπλε - της απογευματινής θάλασσας της Χαλκιδικής - απόχρωση, εκτός από την εποχή του ζευγαρώματος, όταν και αποκτά ένα μπορδοροδοκόκκινο χρώμα για να προσελκύσει το άλλο φύλο.

Βιότοπος[επεξεργασία]

Ο Πεοφάγος απαντάται στις άγονες ζούγκλες του Τζατζικιστάν. Συχνάζει σε περιοχές με έντονη υγρασία και σε περιοχές με έντονη λειψυδρία, χωρίς αυτό ν' αποκλείει και τις περιοχές με μέτρια υγρασία. Ζει σε μεγάλες αγέλες των τριών ατόμων (ένα αρσενικό, δύο θηλυκά - Ε ρε γλέντια το αρσενικό).

skatharious peofagus
skatharious peofagus την εποχή του ζευγαρώματος

Χαρακτηριστικό Γνώρισμα[επεξεργασία]

Ο πεοφάγος έχει γίνει γνωστός για τη συνήθεια του να τρέφεται με πέη και κυρίως ανθρώπινα. Οι επιδρομές του σε χωριά της Ταντζανίας έχουν μείνει στην ιστορία. Αναφέρεται ότι στις λιγούρες του μπορεί να καταναλώσει μέχρι και 100 ανθρώπινα πέη. Είναι ένας από τους τρεις κυριότερους λόγους της αύξησης της ομοφυλοφυλίας των ανδρών.

Κίνδυνοι[επεξεργασία]

Για μυστηριώδεις λόγους, ο Πεοφάγος δέχεται τη βίαιη επίθεση ανθρώπων και κυρίως ανδρών. Η καταστροφή των βιοτόπων του έρχεται δεύτερη στη λίστα με τους λόγους.

Μουσικοί Κίνδυνοι[επεξεργασία]

Είπαν: Dada - I lick Your! ice cream and you can lick my lollipop, για τον πεοφάγο.

Για οπτικοακουστικές εμπειρίες (Εσύ, Σωλήνα) ανάτρεκσε στο...(κατάλληλον και δι'ανηλίκους).

Δείτε επίσης[επεξεργασία]