Πασπαρίτης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Πασπαρίτης ζει και αναπαράγεται σε όλη τη νήσο της Κρήτης πλην των μεγάλων υψομέτρων των λεύκων Όρεων και του Ψηλορείτη, λόγω ανταγωνισμού του Πέτσακα, Έχει εισαχθεί επίσης με επιτυχία στη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Στην Κρήτη υπήρχε σχεδόν παντού από χιλιάδες χρόνια, ενώ σήμερα συναντάται στη Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και στη νήσο Σάμο, σε περίπτωση που δεν ήταν ικανός να πιάσει το μαθηματικό πουθενά αλλού.


Ζει κατά μέσο όρο 70 χρόνια, σε σπάνιες περιπτώσεις που δεν θα πέσει στον δρόμο του Πέτσακα φτάνει τα 100+.


Αρέσκετε να καλλιεργεί και να κυλίεται στης λάσπες δι αυτό και το όνομά του. Τρέφεται με ντομάτες, πατάτες, αγγούρια, νιτροκάλι, βόριο, και ουρία.


Έχει μεγάλη έχθρα με τον Πέτσακα και αυτό γίνεται γιατί σε περίπτωση που συναντηθούν, πράγμα σπάνιο, θα προβούν σε ανταλλαγή προϊόντων ο Πέτσακας θα ανταλλάξει κρέας και ο Πασπαρίτης πατάτες (και οι δύο συμπαθούν ιδιαίτερα το χοιρινό με πατάτες λεμονάτες στον φούρνο) σε αυτήν την ανταλλαγή ο Πασπαρίτης καθώς είναι πιο πονηρός θα πουλήσει τις πατάτες του σε εξευτελιστικά μεγάλη τιμή στον Πέτσακα.


Όταν ο Πέτσακας πάει στο σπίτι του, θα τον υβρίσει η γυναίκα του (όντα παμπόνηρα που εξουσιάζουν όλη την Κρήτη), θυμωμένος θα κατέβει στον κάμπο και θα σκοτώσει τον Πασπαρίτη για να καταφέρει να πείσει την γυναίκα του να τον ξαναβάλει στο σπίτι.


Γενικά οι Πασπαρίτες αρέσκονται στην φιλήσυχη ζωή αν και που και που μαζεύονται σε αγέλες και πάνε να σκοτώσουν κάτι λεύκα θηρία με σγουρό πλούσιο μαλλί που κάνουν μπεεε και κατεβαίνουν από το βουνό.