Παρωδία
Κατά Αριστοφάνειον Ευαγγέλιον, βεβαίως, βεβαίως:
Εστίν μουν παρωδίαν αναπαράστασις πράξεος μεγάλης και γελοίας, μέγεθος μη εχούσης, χυδαίω λόγω, χωρίς εκάστο των παρατράγουδων εν τοις ηλιθίοις, σουργελώντων και ου δια θεωρίας, δι ελαίου και φθόνου ρεζιλεύουσα των τοιούτων κατινισμάτων με γέλωτα.
Ιστορία[επεξεργασία]
Αρχαότις[επεξεργασία]
Η παρωδία αποτελούσε και αποτελεί ανασπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των Ελ. Εφεύρεση του σπόγγου, γεννήθηκε στα αρχαία καρναβάλια εξαιτίας του πολύ αλκοόλ. Από αυτό γεννήθηκε και ο θίασος, δηλαδή ο όχλος αυτών που κάθονται και κοροϊδεύουν τον γελοιοποιηθέντα, που μόλις τον εξαγριώσουν το βάζουν στα πόδια. Αργότερα, η ανώτερη φυλή των Αθηναίων θέλησε να βρει κάτι πιο εκλεπτυσμένο από τα γούστα των άλλων και γέννησε το θέατρο, το δράμα, και γενικά όλες τις show biz. Έτσι, όμως χάθηκε το αυθεντικό πνεύμα των μπεκρούλιακων και ο κόσμος γέμισε με ανόητους που νομίζουν ότι οι ανοησίες τους είναι αστεία. Παρωδοί:
- ο μπεκρής Θεός
- ο θίασός του
- ο Ευριπίδης (όσο μπορεί)
- και ναι!...η στιγμή που όλοι περιμέναμε!!!...σας αναφέρω με μεγάλη μου τιμή τον ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΩΔΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗς ΤΩΝ ΕΛ ΤΩΝ ΒΡΙΛ ΚΑΙ CIA, ΤΟ ΜΕΓΑ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΦΑΝΤΑΣΤΟ, ΑΘΥΡΟΣΤΩΜΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ !!! !!! !!!
- εε! ας αναφέρουμε και τους Ρωμαίους παρωδούς...αν και δεν ξέρω ποιοι είναι. Πιστέψτε όμως υπάρχουν!
Μεσαίουνας[επεξεργασία]
Εεεεε...εεεεμ...Χμμμμ! Μάλλον στο μεσαίωνα οι άνθρωποι δε διασκέδαζαν τόσο πολύ. Τόσο ο παράδεισος όσο και η κόλαση ήταν ζωτικής σημασίας για την εποχή και δε μπορούσαν να σκεφτούν λίγο πιο ελεύθερα και να γελάσουν. Παρωδοί θεωρούνται ο Μουλιέροσκι, αλλά μόλις μετά το δέκατο αιώνα. Αν βρείτε κι άλλους προσθέστε, καταγραφές παραγματοποιούνται εντός. Παρόλα αυτά τότε γεννήθηκε και η επιθεώρηση, αλλά έθαβε μόνο τους απλούς ανθρώπους. Αστείο έργο της εποχής θεωρείται και ο Δον Κιχώτης (!!!!), καθώς τα βιβλία και μυθιστορήματα της εποχής είχαν τη θέση της σημερινής τηλεόρασης, δηλαδή ως Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.
Σύγχρονη εποχή[επεξεργασία]
Επιτέλους μετά από καιρό επιστρέψαμε στην εποχή του κρασιού, του αλκοόλ, του καρναβαλιού, των τηλεψώνιων και της μπόλικης νεανικής τρέλας. Η παρωδία ακολουθεί το νόμο των υπολογιστών, οι παρωδοί διπλασιάζονται κάθε χρόνο. Εκπρόσωποι:
- Ας αρχίσουμε με τον καραγκιόζη. Απόρρητες πληροφορίες τον συνδέουν με τον Μαυρομάτη και τον Ψωμιάδη. Μάλλον ήταν εφεύρεση των Ντούρκων, αλλά μόνο οι Ελ μπόρεσαν να εκτιμήσουν την αβάσταχτη αξία του. Ο καραγκιόζης ήταν ένας χαρακτηριστικός μακρυχέρης αποκρυφιστής. Έκανε το φτωχό, αλλά έδινε πληροφορίες στην αδελφότητα της Σκιάς σε ένα ειδικό μέρος με το όνομα θέατρο σκιών. Τελευταίο μέλος της είναι ο Σπαθάρης. Οι απόκρυφες πληροφορίες λέγετε ότι δημιουργούσαν ευθυμίς στους θεατές. Ο καραγκιόζης δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στους σικ-Ελ και αποσύρθηκε ενόψει της άφιξής τους το 2012.
- Την οργάνωση και εκτέλεση μυστικών αποστολών ανέλαβε ο ικανότατος πράκτωρ 000. Απόφοιτος της Μάκειου Σχολής με άριστα το 10 πήρε 12', προϋπηρεσία στη Γκεστάπο και το ΜΙ6 της Αγγλίας μαζί με τον 007, έγινε φανερός πράκτωρ. Συνταξιοδοτήθηκε (μάλλον) μετά την προτελευταία του αποστολή. Διάσημες αποστολές:
- Γης Μαδιάμ
- Μαθήματα σοφερίνας
- Περί ανέμων και υδάτων
- και η πιο επικίνδυνη από όλες: Ζώντας στην Αθήνα
- ΑΜΑΝ: Μισθωτοί τηλεπαρωδοί του ΑΝΤ1. Αποτελούν σημείο αντιλεγόμενον καθώς οι μισοί τους βρίσκουν αστείους και οι άλλοι μισοί σαχλούς, αλλά μάλλον αυτό δεν έχει σημασία. Σήμερα, κατέχουν μία θέση στα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης στην ραδιοτηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα.
- Λάκης Λαζόπουλος: Ξεκίνησε σιγά-σιγά χτίζοντας στον προηγούμενο, αρχίζοντας από το Ζώντας στην Αθήνα με τους "10 μικροί Μήτσοι" αν κι ο ίδιος ήταν Λάκης. Όπως όλοι του είδους τους μπήκε σε βάθος σε αυτά που δείχνει στα μέσα γίνοντας ένα με αυτά.
- Ελληνοφρένεια: Φρέσκια και αυτή, αλλά μισθωτή παρωδία καθημερινής βάσης, ευτυχώς όχι του Μέγα, του ΑΝΤ1, του Άλφα ή του Σταρ (παρωδία από μόνο του).
- Εμείς: και ναι είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι. Ίσως δεν είμαστε τόσο μπεκρούλιακες για να γράψουμε αυθεντικά γλήμματα, αλλά δεν είμαστε μισθωτοί ή συμφεροντολόγοι. Οποιαδήποτε υπόνοια ότι δουλεύουμε για τον ιδρυτή της Βίκις είναι πλήρως ανυπόστατες. Απλώς μια μέρα ξυπνήσαμε, δεν είχαμε τί να κάνουμε, φρίξαμε και να 'μαστε εδώ.