Παρκούρ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Παρκούρ είναι μια μη-ανταγωνιστική ("αλλά σε γαμάω") τέχνη, η οποία έχει ως σκοπό τη γρήγορη και αποτελεσματική μετακίνηση από το σημείο του χώρου Α στο σημείο του χώρου Β, για την αποφυγή βιασμού - κυρίως πρωκτικού - από έναν ή πολλαπλούς διώκτες αρσενικού φύλου.

Ρίζες[επεξεργασία]

Τη δεκατία του '80, υπήρχε μια συμμορία μαύρων στη Lisses, τα μέλη της οποίας εδίωκαν επανειλημμένως τον 15χρονο David Belle για να τον βιάσουν επίσης επανειλημμένως. Έτσι, ο μικρός David ανέπτυξε την Τέχνη της Φυγής, την οποία χρησιμοποιούσε για να ξεφεύγει από τους πιθανούς βιαστές του. Σιγά-σιγά, η τέχνη αυτή άρχισε να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο εντός και εκτός της gay κοινότητας, μέχρι που έφτασε σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Τεχνικές[επεξεργασία]

Με τον καιρό, ο μικρός David εφηύρε όλο και πιο ποικίλες τεχνικές για να υπερβαίνει τα εμπόδια και να αποφεύγει τους μαύρους. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Reverse Vault, το οποίο χρησιμοποιούσε ο μικρός David για να στριφογυρνά ο κώλος του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να μην είναι εύκολος στόχος.

Εξάπλωση στην Ελλάδα[επεξεργασία]

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για το Παρκούρ.

Πολλοί πιστεύουν ότι το Παρκούρ το έφεραν στην Ελλάδα κάτι τύποι που φοράνε μαύρα ρούχα και χαλαρά thongs. Στην πραγματικότητα, όμως, το έφερε ένας χοντρός ο οποίος ψόφησε πριν μάθει το Monkey. Αργότερα, τη σκυτάλη πήρε η ομάδα Sherpas, γνωστή και ως Urban Sherpas, γνωστή και ως Team Kinesis, γνωστή και ως Team Telekinesis (με κύριο μέντορα τον Uri Keller), γνωστή και ως Team Stasis, γνωστή και ως Γ.Π.Τ. (Γκέη Παρκούρ Τημ).