Παπαρέλας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Σουβλάκι.PNG

Σουβλακολογία

Σουβλάκι
Σουβλάκι Magnus
Σουβλάκιο
Η Παναγία η Σουβλακοκρατούσα
Γύρομπανκ
Γύρος
Ψητοπωλείο ο Στέλιος
Βρωμύλος Σουβλατζής
Το τσουκάλι του Δέλτα
Διαστημικό σουβλάκι
Το ακόλουθο άρθρο αποτελεί μια ευγενική χορηγία της Γύρομπανκ®.

“Aυτό το σουβλάκι γαμάει!!!

- Η Πώλα Αμπντούλ στου Παπαρέλα

“Oι άνθρωποι με ρωτούν, τι σημαίνει το "Τ" στο όνομά μου. Εγώ τους λέω, πως αν είσαι άνδρας σημαίνει τραχύς, αν είσαι γυναίκα και παιδί τρυφεράδα, και αν είσαι σουβλάκι του Παπαρέλα σημαίνει τέλειαα.”

- Aπό συνέντευξη του Mr T

“Ο R2-D2 παίζει το ολογραφικό μήνυμα της πριγκίπισσας Λεία.”

- Όμπι-Γουάν Κενόμπι: Mου φαίνετε ότι το βρήκα! για το σουβλάκι του Παπαρέλα

«Το άρμα του Πουσπάκα που μοιάζει με τον ήλιο και ανήκει στον αδερφό μου το έφερε ο πανίσχυρος Ραβάνα...μοιάζει με λαμπερό σύννεφο στον ουρανό.»
Από το Ινδικό έπος "Ραμαγιάνα". Προφανώς ο αρχαίος ραψωδός εμπέρδεψε το διαστημικό σουβλάκι του Παπαρέλα που φαινόταν κάθε βράδυ για χιλιάδες χρόνια στο στερέωμα με λαμπρό σύννεφο..Ιστορική αναδρομή:

Η ΑΡΧΗ-5.000.000[επεξεργασία]

Όλα ξεκίνησαν πριν από εκατομμύρια χρόνια όταν το πρώτο σουβλάκι αναδύθηκε από την πρωτογενή σούπα και άρχισε να κόβει βόλτες στις παραλίες του πλανήτη Ε413. Για κακή του τύχη έπεσε πάνω στον Τσακ Νόρις ο οποίος το εκτόξευσε με μια φοβερή στριφογυριστή κλωτσιά στον γαλαξία μας. Το σουβλάκι διέγραψε μια ελικοειδή πορεία λόγω του βαρυτικού πεδίου του Πλούτωνα και συγκρούστηκε στη συνέχεια με τη ντομάτα, το τζατζίκι, τις πατάτες, το γύρο, την κέτσαπ και τη μουστάρδα, που βρίσκονταν ήδη χιλιάδες χρόνια δέσμια του Δία.

Με την πάροδο χιλιετηρίδων και μετά από διαδοχικές συγκρούσεις μικρομετεωριτών, σχηματίστηκε το πρώτο διαστημικό σουβλάκι-πίτα-γύρος που είχε πραγματικά ΑΠ' ΟΛΑ.

Η ΚΑΘΟΔΟΣ[επεξεργασία]

Στο διαστημικό υπερσουβλακομεαπόλα που περιεγράφει διεξοδικώς άνωθεν, δημιουργήθηκε μια κύστη μεθανίου στο κάτω τμήμα του, η οποία κάθε καλοκαίρι μεγάλωνε με αποτέλεσμα ο Μορς που τα έξυνε και κοιτούσε το διάστημα να εμπνευσθεί το γνωστό σε όλους μας κώδικα, από τις περιοδικές αναλαμπές της πίτας.

Πριν από 40 χρόνια και μετά από μια έντονη ηλιακή καταιγίδα η διάρρηξη της κύστης αυτής, δημιούργησε έναν πίδακα μεθανίου. Και έτσι το διαστημικό σουβλάκι άρχισε να κινείται σιγά-σιγά προς τη γη.

Τελικά το 1979 έπεσε στην αυλή του Παπαρέλα.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ[επεξεργασία]

Ο Παπαρέλας, ως γνήσιος Αρκάς που ήταν, το μάζεψε στοργικά και αποφάσισε να βγάλει και μερικά φράγκα από αυτή του την ανακάλυψη. Πρέπει να σημειωθεί πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία όμως δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα επί της διαστημικής αρχαιολογίας. Έτσι, αποφάσισε να αναπαράγει με αγνά, ντόπια υλικά το διαστημικό σουβλάκι. Πρώτα όμως αποφάσισε να δώσει ένα κομμάτι σε παρακείμενο γατί. Το γατί διαμαρτυρήθηκε έντονα για γαστρεντερίτιδα.

Αυτή ήταν η στιγμή που το δαιμόνιο μυαλό του Παπαρέλα έλαμψε!!

Άνοιξε την πίτα και ΠΕΤΑΞΕ από μέσα τον γύρο.

Έτσι έγινε ο διαχωρισμός τουυπερσουβλακουμεαπόλα σε ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΤΑ και σε ΓΥΡΟ ΜΕ ΠΙΤΑ.

Aπό τότε εκατομμύρια σουβλάκια έχουν δημιουργηθεί από τα χέρια του Παπαρέλα.

Αν επισκεφθείτε το μαγαζί του, μην ξεχάστε να περάστε από τη "γέφυρα του Εξιέλσιορ". Έτσι ονομάζεται το στοιχειωμένο πατάρι-ημιόροφος.

Κάποιοι λένε πως εκεί υπάρχει ένα χωροχρονικό ρήγμα, ή ότι ο Παπαρέλας ετοιμάζει την επόμενη γενιά πιτόγυρων.

Ο ΜΥΘΟΣ[επεξεργασία]

Η σύσταση του περίφημου πανελλαδικώς υπερσουβλακομεαπόλα,αποτελεί ένα μυστήριο.Λέγεται ότι αλλάζει προς το καλύτερο όσο παλιώνει ο γύρος και το σουβλάκι. Η τρομερή του γεύση έχει ΄΄ταξιδέψει΄΄ πολύ κόσμο προς καλύτερους τόπους,είτε στην καλύτερη,στο διπλανό(λέμε τώρα..)νοσοκομείο.

Αξιοποιείται εντέχνως απο τους αρκάδες και ως φόλα για όποια απο τα άμοιρα αδέσποτα περάσουν απο τον πεζόδρομο...