Ο Σήφης από την Κρήτη

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Σήφης είναι κροκόδειλος που ζει σε ένα μικρό χωριό κάπου στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Αγαπημένη του ασχολία να ανεβαίνει στον Ψηλορείτη και να οργώνει το εφτάφυλλο. Τελείωσε το Λύκειο σε μεγάλη πόλη της Κρήτης, (υποθέστε Χανιά ή Ηράκλειο), αποσπώντας επαίνους στο μάθημα της σκοποβολής. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και αποφοίτησε με Μάστερ στο ηλεκτρονικό εμπόριο κτηνοτροφικών προϊόντων.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολήθηκε με το μόντελινγκ υπογράφοντας συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας για τη διαφημιστική καμπάνια γνωστής εταιρίας ζωοτροφών. Παράλληλα, ηχογράφησε ως λυράρης και τραγουδιστής το δίσκο «Έρωντας στο μιτάτο μου» μαζί με τον γνωστό alternative λαουτιέρη Παξιδομανούσο και αποφάσισαν να το διανείμουν μέσω ίντερνετ, μαχόμενοι τα τραστ των Κρητικών πολυεθνικών. Ασχολήθηκε επίσης με τον αθλητισμό (σκοποβολή), την παραγωγή οινοπνευματωδών (ρακή) καθώς και με τη δημιουργία έργων τέχνης κατά λάθος.

Η τελευταία αυτή ενασχόληση του χάρισε τον τίτλο του Τεχνοκρητικού. Στις τελευταίες εκλογές βγήκε Δήμαρχος και η ζωή του εκδόθηκε σε κόμιξ.