Ορκ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τα Ορκ είναι πλάσματα που ζουν σε ένα σωρό σύμπαντα. Συγκεκριμένα, τα Ορκ παρατηρούνται σε κόσμους όπου συχνάζουν θαρραλέοι ιππότες, αγέρωχα άλογα, λαμπερά σπαθιά, πανύψηλα κάστρα, ζοφεροί μάγοι, πανέμορφες πριγκίπισσες και δράκοι με μεγάλα, σουβλερά δόντια.

Όταν τα Ορκ εμφανιστούν σε ένα οικοσύστημα, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρηθεί είναι η ξαφνική εξαφάνιση ενός μεγάλου αριθμού δράκων. Προφανώς, τα Ορκ τρέφονται και με δράκους εκτός από ανθρώπους (είδατε εσείς δράκους στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;).

Τα Ορκ είναι όντα ταχείας ανάπτυξης. Με το που γεννηθούν, δεν χρειάζεται πάνω από ένας χρόνος για να ενηλικιωθούν, να βγάλουν μαλλιά, να κάνουν μπράτσα και να μάθουν να χειρίζονται όπλα.

Μία ακόμα σημαντική παρατήρηση είναι η τεράστια ποσότητα εγκεφαλικής δύναμης την οποία όλα κατέχουν χωρίς καμία διάκριση.

Τέλος συνηθίζεται να σφάζονται κατά χιλιάδες (Ορκοκτονία) για την απόκτηση του πολυπόθητου ΕξΠι που χρειάζονται κάτι κομπλεξικοί τύποι για να γίνουν πιο δυνατοί.

Είδη[επεξεργασία]

Αν και τα Ορκ παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους, δεν είναι "ούνα φάτσα, ούνα ράτσα". Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη Ορκ, σε διάφορες μάρκες, μοντέλα και χρώματα. Ας δούμε τα βασικά:

Νταντζεονσεντραγκόνιος ο Γρυλιστός[επεξεργασία]

Ο Νταντζεονσεντραγκόνιος ο Γρυλιστός εν δράσει

Το είδος αυτό συναντάται σε μπουντρούμια κάστρων, καθώς οι Άνθρωποι τα έχουν φυλακίσει για να προστατεύσουν το γένος τους. Όσα από αυτά τα Ορκ καταφέρνουν να ξεφύγουν, δεν εκδικούνται με το να τρώνε ανθρώπους, καθώς η μακροχρόνια φυλάκιση τους τους προκαλεί το λεγόμενο "Σύνδρομο της Μπουντρουμοσύνης" (το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" από τον Αδόλφο Χίτλερ).

Τα Ορκ που έχουν αυτό το σύνδρομο καταλήγουν να μην μισούν τους Ανθρώπους, αλλά να τους συμπαθούν, και αντίθετα να μισούν έναν από τους φοβερότερους εχθρούς του Ανθρώπου: τον Δράκο. Έτσι, μόλις ξεφύγουν από τη μπουντρουμοζωή, αρχίζουν να κυνηγάνε και να τρώνε Δράκοντες.

Dungeons και Dragons... Οι μεγαλύτεροι εχθροί του Νταντζεονσεντραγκόνιου του Γρυλιστού!

Πολεμική Κραυγή: Λόγω των βασανιστηρίων που υπόκεινται από τον Άνθρωπο κατά τη διάρκεια της ποινής τους, τα Ορκ αυτά δεν μπορούν να ουρλιάξουν. Όταν λοιπόν επιτίθενται σε έναν Δράκο, γρυλίζουν. Τι άλλο να κάνουν οι έρημοι, με τέτοια βάσανα που τράβηξαν;


Γουωρκράφτιος ο Μουγκανιστός[επεξεργασία]

“ΜΟΥ”

- Ορκ!
ΜΟΥ

Ο συμπαθέστατος κύριος από δω μεγάλωσε σε φάρμα αγελάδων! Έτσι, η μόνη λέξη που έμαθε να λέει είναι η εξής: "ΜΟΥ".

Όταν οι κύριοι της μεγάλης Blizzard τον προσέλαβαν για να πρωταγωνιστήσει στο Warcraft 3: Reign of Chaos, αποφάσισαν να μην του δώσουν ατάκες. Στα γυρίσματα, ο Μουγκανιστός έκανε παρέες με όμορφες ηθοποιούς, με αποτέλεσμα να οργανώσει ένα όργιο. Το αποτέλεσμα αυτής της ανίερης σεξουαλικής πράξης ήταν η αναπαραγωγή εκατοντάδων Ορκ, τα οποία "έσωσαν" τους παραγωγούς του παιχνιδιού.

Οι Blizz-άρντιοι περίμεναν έναν χρόνο, μέχρι να μεγαλώσουν τα Ορκ (στις συνεντεύξεις Τύπου έλεγαν ψέματα πως "διόρθωναν προβλήματα στο παιχνίδι" για να μην μάθει κανένας για το όργιο), κι έτσι η Blizzard δεν ξεπέρασε το budget που διέθετε.

Πολεμική Κραυγή: "ΜΟΥ".


Γουορλντοφγουωρκράφτιος ο Κοινός[επεξεργασία]

Προσοχή! Δαγκώνει!

Όλα τά'χε η Μαριωρή, αυτός μας έλειπε! Το είδος Γουορλντοφγουωρκράφτιος ο Κοινός εμφανίστηκε στις απέραντες εκτάσεις του World Of Warcraft κι από τότε εξαπλώνεται και εξαπλώνεται και εξαπλώνεται και εξαπλώνεται και εξαπλώνεται και εξαπλώνεται και εξαπλώνεται και εξαπλώνεται και εξαπλώνεται... Φυσικά, αυτό μόνο κακό δεν είναι για τους φανατικούς MMORPGάδες, που δεν χορταίνουν να τα σφαγιάζουν όποτε τα συναντήσουν.

Ο Γουορλντοφγουωρκράφτιος ο Κοινός είναι οπλισμένος με μια ισχυρή πανοπλία, η οποία διαπερνάται μόνο από τα ξίφη των έμπειρων παικτών του WoW. Συνήθως χρησιμοποιεί ξίφος, αλλά του αρέσει να χρησιμοποιεί και τις χερούκλες του για να ραγίζει τα κρανία των εχθρών του, άμα λάχει. Και να προσέχετε: Το είδος αυτό δαγκώνει. Και ουρλιάζει ενοχλητικά.

Πολεμική Κραυγή: "ΓΚΡΟΟΟΟΟΟΑΑΑΑΑΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!"


Μεσόγειος ο Παρλαπίπας[επεξεργασία]

...ουδέν σχόλιον...

Μπορεί να γεννήθηκε από την πένα του Τόλκιν (όταν αυτή συνουσιάστηκε με χαρτί σαμουά πριν από 80 χρόνια), αλλά ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Πήτερ Τζάκσον του έδωσε σάρκα και οστά.

Όντας το μοναδικό είδος Ορκ που μπορεί και μιλάει Ελληνικά, ο Μεσόγειος ο Παρλαπίπας αποκτά πολλά προνόμια με το να χρησιμοποιεί το χάρισμα του Λόγου. Για παράδειγμα, οι Παρλαπίπες μπορούν και συνεννοούνται μεταξύ τους (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη), κάνουν απεργίες, τραγουδούν ποπ μουσική και δίνουν ο ένας στον άλλον εύηχα ονόματα όπως Ουμφ, Γκραρ, Μουγκ, Σγκρουντλ, Πρρρ, Χρρρρ-Φτου κ.λπ. Στους Παρλαπίπες αρέσει η μπύρα, ενώ το αγαπημένο τους έδεσμα είναι "γεμιστά goblins στο φούρνο με πατάτες".

Πολεμική Κραυγή: "ΓΚΡΟΟΟΟΟΟΑΑΑΑΑΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!" (γιατί κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ)

Λαϊνετζιος ο Μπρατσαράς[επεξεργασία]

huh??

Αυτός ο τύπος Ορκ ζει σε ενα νησάκι απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Το προσωνύμιο "μπρατσαράς" προέκυψε από τα πολλά και περιττά μπράτσα που έχει. Είναι από τα πιο ηλίθια είδη Ορκ και από τα πιο φτωχά. Γι αυτό άμα βρεθεί σε χωριό ανθρώπων αρχίζει και παρακαλεί για λίγα νομίσματα. Σπάνια αγοράζει νέα όπλα, γι αυτό το λογό οι νάνοι αποφεύγουν να φτιάχνουν όπλα για το είδος του.

Λόγω της μεγάλης ηλιθιότητας που το δέρνει, σπάνια βγάζει κραυγές, τις περισσότερες φορές αρκείται να κανει ένα "huh??" (γι' αυτό και οι επιστήμονες το έχουν καταχωρήσει αυτό ως κραυγή του).

Έχει τεράστια δύναμη και κάνει συνήθως πολλά πικει.


Ντότιος ο Λαχανής[επεξεργασία]

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....

Τούτο το είδος Ορκ συναντάται μόνο στις απέραντες κοιλάδες του Ντότα και είναι ομολογουμένως το πιο ηλίθιο. Σύμφωνα με έρευνες της Φρικηπαίδειας, ο μέσος όρος IQ αυτής της ράτσας είναι -100. Τριγυρίζουν χωρίς λόγο από δω κι από κει. Το μόνο που "σκέφτονται" να κάνουν είναι μαμ, κακά, νάνι και να βάφουν τα μαλλιά τους με παρδαλά χρώματα, όπως μοβ και πορτοκαλί.

Πολεμική κραυγή: Αααα...

Γουορχαμμεράριος[επεξεργασία]

Τάκης Τσουκαλάς[επεξεργασία]

Ο Τάκης!

Ξεχωριστή κατηγορία Ορκ είναι ο Τάκης Τσουκαλάς. Λέγεται ότι είναι διαστάυρωση Ορκ με Τάκη.

Φορτετζάνος ο Γυροκράτορας[επεξεργασία]

Τέλος ως υβρίδιο Ορκ θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο Φορτετζάνος (γνωστότερος και ως ο Τσίρος ο Α΄ ο δουλοπρεπής). Ο Φορτετζάνος γεννήθηκε Άνθρωπος αλλά από μικρός συμπεριφερόταν σαν Ορκ (έβγαζε άναρθρες κραυγές - κατανάλωνε απίστευτες ποσότητες κρέατος και άλλα πολλά). Σιγά σιγά η συμπεριφορά του άρχισε να αποκλίνει τόσο από την ανθρώπινη που άρχισε να μοιάζει και εμφανισιακά με Ορκ (τρίχες σε όλο το κορμί μαύρο χρώμα).