Οίκος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οίκος - οικεία (όχι α-ι-κέ-α)

Ο οίκος ή λαϊκά σπίτι αποτελεί κατασκεύασμα ιδιαίτερης τεχνολογίας του οίκου των Αστρείων και ΕΛ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά[επεξεργασία]

Γενικά περιλαμβάνει τοίχους, πόρτες, παράθυρα και παραθυράκια, παντζούρια, πόρτα και σκεπή. Τεχνικά χαρακτηριστικά Τα σπίτια των Ελ χαρακτηρίζονται από την τρομερή τεχνολογία και ενεργειακή απόδοση.

Η ηχομόνωση είναι τέλεια για να ακούς πότε ο γείτονας κουτουπώνει την γυναίκα του ή λέει παπαρίες για του άλλους γείτονες που του πήραν την δωρεάν θέση παρκινγκ. Η επιτυχία της ηχομόνωσης οφείλεται στο αποτέλεσμα ότι κανένας ποτέ δεν μιλάει δημόσια για τα άνωθεν γεγονότα, όλοι κάνουν πως δεν ακούν τίποτα, ακόμα και ρουκέτες να πέφτουν.

Τα σπίτια των Ελ έχουν ένα μοναδικο χαρακτηριστικό, το καλοκαίρι μετατρέπονται σε σάουνες με μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. Οι Φιλανδοί ακόμα δεν έχουν αποκωδικοποιήσει αυτό το τεχνολογικό μυστικό. Οι Σουηδοί απλά τους ζηλεύουν. Ο τρίτος πρόεδρος της δυναστείας των φελλοειδών Ελ του υπεργαλαξιακού κυβερνοχώρου και της σοσιαλιστικής διεθνούς βλέποντας το όραμα των αλόγων που τρέχουν σε πράσινα λιβάδια αποφάσισε να βελτιώσει της εισαγωγές από τρίτες χώρες υπέρ-κουφωμάτων για τα σπίτια των Ελ. Παράλληλα έτσι θα βελτιωθεί και ενεργειακή σπατάλη αυξάνοντας της τιμές της ΔΕΗ.

Ανάλογα με την χρήση τους μπορούν να ομαδοποιηθούν σε:

Σπίτι[επεξεργασία]

Κύριο άρθρο: Σπίτι

Εδώ διαμένουν οι Ελ με την οικογένειά τους. Σε μικρότερα σπίτια – γκαρσονιέρες οι Ελ κουτουπώνουν τα γκομενάκια τους.

Στάνη – Στάβλος[επεξεργασία]

Το ίδιο με το σπίτι απλά διαμένουν βόδια. Κάποτε πήγαν κάτι επιτήδειοι με δώρα αυτοαποκαλούμενοι μάγοι. Τα ίχνη τους αγνοούνται από τότε που ο Ηρώδης τους κυνηγάει γιατί δεν πληρώσανε τελωνιακά τέλη για τα δώρα τους όταν πέρασαν τα σύνορα.

Οίκος ο Λέυκος[επεξεργασία]

Κύριο άρθρο: Λευκός Οίκος

Ο οίκος – ροζ διαμέρισμα[επεξεργασία]

Εδώ διαμένουν καλλίγραμμες δεσποινίδες και προσφέρουν πάσης φύσεως υπηρεσίες. Οι δεσποινίδες αυτές συνήθως έχουν πολλά χόμπυ και ταλέντα, όπως της γλάστρας σε πρωινάδικο και της τραγουδιάρας. Οι τραγουδιάρες ξεχωρίζουν από τις άλλες δεσποινίδες σύμφωνα με την αρχαία ρήση των Ελ από φωνή φωνάρα και από κορμί κορμάρα.

Ο οίκος ανοχής[επεξεργασία]

Εδώ διαμένουν μπάζα και προσφέρουν πάσης φύσεως υπηρεσίες αλλά θέλει πολύ ανοχή το θέμα… καλύτερα να πας μεθυσμένος.

Ο οίκος του θεού[επεξεργασία]

Κύριο άρθρο: Εκκλησία

Παλιά έμενε ο Θεός εκεί, αλλά κάποιοι αριστεροί παπάδες τον κατέλαβαν και υποστηρίζουν ότι ήταν θέλημα θεού και λαού. Οι παπάδες χρεώνουν τις υπηρεσίες τους, αν και αριστεροί και αγοράζουν ομόλογα σε οφ-σορ επενδυτικές εταιρίες. Καλύτερα να μην αναφερθούμε περισσότερο στο θέμα γιατί τα ράσα του παπά είναι μαύρα σαν το κάρβουνο, όποιος τα ακουμπά ή λερώνεται ή καίγεται.

Η παράγκα[επεξεργασία]

Εδώ διαμένουν διάφοροι παράγοντες του αθλητισμού. Η παράγκα είναι χτισμένη με φτωχικά υλικά χωρίς ηχομόνωση και πολλές φορές ακούγονται τα στησίματα και λαμογίες τους.

Το Μέγα Μπουρδέλο[επεξεργασία]

Κύριο άρθρο: Το Μέγα Μπουρδέλο

Εδώ διαμένουν ή περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους Μεγαλοκαρχαρίες & Κτηνοκαρχαρίες. Το Μέγα Μπουρδέλο είναι πλήρως ανακαινισμένο και διαθέτει θεατρικούς χώρους και καφετέρεια με ερκοντίσιον.

Μπουρδέλο[επεξεργασία]

Κύριο άρθρο: Μπουρδέλο

Εδώ συνήθως συχνάζουν δικαστές και χαζοδίκες. Κάτι κάνουν αλλά δεν έχει σημασία γιατι στο τέλος δε θα βρείς άκρη. Έγκριτος χαζοδίκης και παράγοντας ο κοντός.