Νέα Υόρκη

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Αφού τρώγεται, με ενδιαφέρει.”

- Ο Πάγκαλος για τη Νέα Υόρκη
Το άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη όπως είναι σήμερα.
Νέα Υόρκη
Νιου Γιόρκ ΣίτυΕθνικό σύνθημα: Go Knicks!
Εθνικός ύμνος: I'll be there for you των The Rembrandts
Χώρα ΗΠΑ
Επίσημη γλώσσα Αμερικάνικα
Νόμισμα Κοσμοπόλιταν
Θρησκεία Χιπστερισμός, Μπατμανισμός, Ωχαδελφισμός
Εθνικά αθλήματα Καλαθοσφαίριση, Αέρινη λιθάρα, Baseball
Πληθυσμός Μόνο ο Θεός Μάκης ξέρει
Έκταση Ποιος νοίαζεται;
Εισόδημα Ό,τι και να βγάλεις θα το δώσεις σε διαμέρισμα.
Κλίμα Βαρύ έως τσουχτερό

Η Πόλη της Νέας Υόρκης (Σίτι οφ Νιού Γιόρκ ή απλά Νιού Γιόρκ Σίτυ και για τους λόγους του άρθρου, σκέτο Νέα Υόρκη) γνωστή με την ιδιότητα της παραμελημένης πρωτεύουσας των Η.Π.Α., αλλά και με την ονομασία το μεγάλο Μήλο. Η τελευταία, καθιερώθηκε προς αποφυγή σύγχυσης με τον οικισμό Μηλιές στο Πήλιο, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, κάτι που οδηγεί τους περισσότερους πειραγμένους να θεωρούν πως αυτή είναι και πρωτεύουσά της και όχι άλλοι αξιοπρεπείς οικισμοί όπως το Μπάφαλο, το Ώλμπανυ και τα Χανιά.

Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι γνωστή και ως Γκόθαμ Σίτυ.

H Ιστορία της Νέας Υόρκης[επεξεργασία]

Οι βάλτοι και οι οικισμοί της περιοχής αρχικά ήταν γνωστοί ως Νέο Άμστερνταμ, μέχρι που πωλήθηκαν κοψοχρονιά από Ολλανδούς εμπόρους τζαμπεχώνων της εποχής και μετονομάστηκε σε Νιού Γιόρκ (Νέα Υόρκη). Ανάμεσα σε κάποια άλλα οι Γάλλοι χάρισαν στην πόλη ένα άγαλμα μιας κοπέλας που κρατάει έναν πυρσό όπως ακριβώς εικονίζεται και στο σύμβολο της Νέας Δημοκρατίας.

Γεωγραφία[επεξεργασία]

H πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται στη Μακριά Νήσο, (Long Island) στην ανατολική ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Διοίκηση[επεξεργασία]

Η Νέα Υόρκη δε διοικείται. Διοικεί τον κόσμο. Εκτός από τον Στίβεν Σιγκάλ ουδείς επέτυχε ποτέ το να κυβερνήσει ορθά την Πόλη της Νέας Υόρκης.

Συγκοινωνία[επεξεργασία]

Ο μόνος τρόπος για να μετακινηθεί κανείς στη Νέα Υόρκη προκειμένου αν αποφύγει τις φασαρίες, είναι με ταξί. Καλλιεργείται δε συστηματικά η άποψη πως όταν βρέχει δεν μπορείς να βρεις ταξί, κάτι που είτε φανερώνει αδυναμία των Νεοϋορκέζων να βλέπουν στη βροχή ή χρόνιο κατασκευαστικό ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με τη σμίκρυνση των ταξί όταν αυτά βρέχονται.

Πολιτισμός[επεξεργασία]

Διασταύρωση Έλληνα - Νεοϋορκέζου.

Βασικές μαρτυρίες για τον πολιτισμικά στοιχεία της Νέας Υόρκης λαμβάνουμε από τις σειρές Sex and the city αλλά και από τα Φιλαράκια.

Κίνδυνοι[επεξεργασία]

Το τίμημα για να μένει κανείς στην παραμελημένη πρωτεύουσα των ΗΠΑ, αλλά και του κόσμου όλου είναι μεγάλο. Αυτό σχετίζεται με την ύπαρξη πολλών κροκοδείλων στους υπονόμους της πόλης περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να κάνουν ντου, πολυάριθμων εξωγήινων που ζουν ανάμεσά μας και αποτέλεσαν αιτία ίδρυσης του σώματος Άντρες με τα Μαύρα, αλλά και του Μπάτμαν όταν αυτός είναι εκτός ελέγχου. Τελευταία, έχει παρατηρηθεί και η εξάπλωση μιας άκρως επικίνδυνης φυλής, αυτής των Χίπστερ που μερικοί αμόρφωτοι τους μπερδεύουν ακόμα με τους Χίππυς.