Μυλοπόταμος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Μυλοπόταμος είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης (Σωστά το κατάλαβες, δεν είναι ούτε το Ηράκλειο, ούτε τα Χανιά). Μόνιμοι κάτοικοί του είναι μια χούφτα μαυροπουκαμισάδες (Οι γνωστοί "Μυλοποταμίτες") που μισούν οποιονδήποτε δεν είναι μαυροπουκαμισάς. Νομοθετική πρωτεύουσα είναι τα Ζωνιανά

Μυλοποταμίτες[επεξεργασία]

Οι Μυλοποταμίτες είναι η πρωτόγονη φυλή που ζει στα βουνά της Κρήτης. Δεν έχουν το παραμικρό ίχνος πολιτισμού. Ο πολιτισμός τους, είναι οι κοντυλιές, ο ρατσισμός, και οι μπαλωθιές. Λέγεται ότι δεν ξέρουν τι είναι η θάλασσα. Κατά μέσο όρο έχουν 6,6 παιδιά.

Πως οδηγάνε[επεξεργασία]

Οι Μυλοποταμίτες οδηγοί (aka οι επαρχιώτες που οδηγούν λες και είναι στο χωράφι), εντοπίζονται εύκολα στον δρόμο. Απλά ψάξε για το 4x4 διπλοκάμπινο ΚΤΗΝΟΣ, με το έξτρα μεταλλικό σκέπασμα στην καρότσα για να μη φύγουν τα πρόβατα. Άλλα απαραίτητα αξεσουάρ περιλαμβάνουν μαντίλα στον καθρέφτη, κεντηματάκι στο πίσω τζάμι, τσοπανόσκυλο στην καρότσα, μπερέτα μες το ντουλαπάκι και κεντητό μαξιλαράκι στο κάθισμα, για να φτάνει το τιμόνι το 12χρονο που συνήθως οδηγάει.

Παραβιάζουν κάθε είδους προτεραιότητα, σε κόβουν για να χωθούν ακόμη κι αν είσαι σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ, παρκάρουν μες την μέση του κωλόστενου μες το χωριό για να πιούν ρακές με τον σύντεκνο που μόλις εντόπισαν μες το καφενείο και περνούν τις στροφές με την καλύτερη δυναμική γραμμή: Λες και παίζουν Grand Turismo στο εύκολο! Άσχετα αν ο δρόμος χωρίζεται με διπλή γραμμή, νησίδα, μπάρες και τους ηλεκτροφόρους φράκτες από το Jurrasic Park. Ευτυχώς, οι νομαρχίες της Κρήτης έχουν πάρει το θέμα στα χέρια τους και χορηγούν στον Κρητίκαρο και το σχετικό προειδοποιητικό αυτοκολλητάκι, έτσι ώστε να ξέρουμε κι εμείς οι απλοί οδηγοί με ποιον έχουμε να κάνουμε.

Τι οδηγάνε[επεξεργασία]

Toyota Hilux, Nissan Navara (η τοπική αντιπροσωπία τα φέρνει μόνο σε χρώμα μαύρο) ή και Datsun (συνήθως στο χρώμα του αίματος).

Τι παίζει το stereo[επεξεργασία]

Μαντινάδες για το πόσο τους λείπει η Κρήτη, ακόμα κι όταν είναι στην Κρήτη.

Να πάμε;[επεξεργασία]

Φυσικά

Γεωγραφία[επεξεργασία]

Βρίσκεται σε κεντρική θέση της Κρήτης, σε μια κοιλάδα ανάμεσα βόρεια του υπέρτατου όρους, του Παντέρμου Ψηλορείτη. Οικονομικό κέντρο είναι τα Ανώγεια, στο ψηλότερο σημείο, νομοθετικό κέντρο τα Λιβάδια και εκτελεστικό κέντρο τα Ζωνιανά.

Οικονομία[επεξεργασία]

Μείζον αγροκτηνοτροφικό κέντρο της Ελλάδας, με προϊόντα ψηφισμένα στα πέρατα του κόσμου. Το γνωστότερο προϊόν είναι το αντικριστικό οφτό (κύρια σημεία διανομής τα Ανώγεια και η Δροσιά) και το λάδι, τόσο για φαγητό όσο και για δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης είναι γνωστό για της εξαιρετικής ποιότητες ποικιλίες κάνν (ήχος πυροβολισμού)