Μπύρα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Beer toast.jpg

Η Μπίρα, το λοιπόν...

Επιτέλους, η Φρικηπαίδεια, η ελεύθερη παρωδία, τολμά να αγγίξει μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Επιτέλους! Ο Συντάκτης του ανά χείρας άρθρου παραδέχεται ότι με δυσκολία αγνόησε τις Σειρήνες, τις Γοργόνες και τους Μάγκες και προχώρησε στη συγγραφή των ακολούθων:

Η Μπίρα (που στο Σχολείο -αμούστακα παιδιά- είχαμε διδαχθεί να γράφωμε μπύρα), δεν είναι παρά ένα ποτόν, που παράγεται αβίαστα από τη ζύμωση αμυλούχων δημητριακών που αρωματίζονται με λυκίσκο, και μετά πίνεται σε διάφορες περιστάσεις και τιμές. Η λέξις είναι Ιταλική, πράγμα που μας ανατριχιάζει (διότι όλοι θυμόμαστε τι ακριβώς έκαναν εκείνοι οι Επιτήδειοι εν έτει 1940), και έτσι συνιστούμε ολόθερμα (εμείς και 29 κατασκευασταί πλυντηρίων -ασχέτως αυτοί) να χρησιμοποιείτε τον Ελληνοχριστιανικό όρο ζύθος. Ο μονίμως λεπτολογών Ησύχιος ο Αλεξανδρεύς, καθώς ήκμαζε κατά τον 5ο αιώνα, έκανε τις εξής σχετικές δηλώσεις:


Ζύθος ουν εστί παρά των Αιγυπτίων παραγόμενον πιοτί -και όλα καλά, αλλά η τελευταία λέξις έχει δημιουργήσει προβλήματα στον Λίντελ και στον Σκοτ. Αλλά κυρίως στον Λίντελ. Στραβόξυλο...

Αρχείο:Bierbitzch Commercial
προσοχή στις μπυροπαραγγελίες!Μπορεί να τσαντίσετε την μπαργούμαν!

Με άλλα λόγια, η μπίρα, ο Ζύθος, είναι το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού (τιμάται δε ως θεότητα στην Βόρειο Ευρώπη, η οποία τον παρέλαβε από Εμάς) και, εν πάση περιπτώσει, δε βλέπομε τι παραπάνω έχουν οι αγελάδες των Ινδών από αυτό το Νέκταρ των Ευρωπαίων. Παρ' όλα αυτά τα επιστημονικά, να σημειώσωμε και κάτι που ο Ησύχιος δεν επεσήμανε: Ο ζύθος αποτελεί -σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών ερευνητώνε- τον προθάλαμο για τα Σκληρά: Ουίσκι, βότκα, κρασί. Άρα, φροντίστε -αν είστε Γονείς- να τον απολαμβάνετε υπεύθυνα. Τον ζύθο.


Φιλώ την Δεξιάν σας.

Τρόποι μπιροκαλλιέργειας[επεξεργασία]

Φυτεύουμε απείραχτα παρθένα και με μπιροζωμό μπιρομπούκαλα, σε μπιρομπουκαλαιώνα.
Αν πάρεις αρκετό LSD θα δεις να φυτρώνουν μπιρομπούκαλα.

Μπιροστείρωση[επεξεργασία]

Αν είσαι φλώρος αγόρασε ανάλκοολη μπίρα.

  • ολιγάλκοολη μπίρα με 0,5% αλκοόλ
  • ψευδανάλκοολη μπίρα με 0,1% ή λιγότερο (ψευδ- διότι έχει αλκοόλ)

Παραγγελτική φρασεολογία[επεξεργασία]

  • Να αναφέρω τί βάζω στην υποδοχή τηλεκάρτας του Ιησού Χριστού, ή η φαντασία σου επαρκεί για να καταλάβεις;
(...όχι δεν βάζω μπίρα αν αυτό ψωλοφαντάστηκες)