Μπετόβεν
|
“Και πώς να το παίξω αυτό στο πιάνο ρε; Ο Μπετόβεν είμαι;”
- Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τους φίλους του
“Έχουμε παρόμοια μαλλιά...”
- Ο Γκέοργκ Ωμ για τον Μπετόβεν
Ο Μπετόβεν ήταν ένας χλέμπουρας που γεννήθηκε στη Γερμανία το 1770. Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία γέννησης, γεγονός που προκαλεί διαφορές ανάμεσα στους μουσικούς και τους μακαρονάδες. Από μικρός, έδειξε ταλέντο στη μουσική και στην μαγειρική και αργότερα έγινε διάσημος Chef και πιανίστας. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στη μουσική και εφεύρεσε την καρμπονάρα.

Καριέρα[επεξεργασία]
Στην ηλικία 12 ετών έφτιαξε την πρώτη του καρμπονάρα, την οποία έβγαλε στη δημοσιότητα. Παράλληλα έφτιαξε και την πρώτη του σύνθεση και αναγνωρίστηκε ως χλέμπουρας-θαύμα. Τότε του ήρθε η ιδέα να ιδρύσει μια καφετέρια που θα συνέδεε την κλασσική μουσική με τα μακαρόνια. Και τότε ιδρύθηκαν τα Starbucks (μετ. Αστερόφραγκα).
Εφηβεία[επεξεργασία]

Στην εφηβεία του συνάντησε τους Manowar με τους οποίους έφτιαξε την πρώτη του μπάντα και έπαιζαν στο στούντιο του. Ανακάλυψαν σιγά σιγά ότι είχαν πολλά κοινά όπως την μουσική και τα μακαρόνια. Έκαναν την πρώτη τους συναυλία όπου έπαιξαν με την ορχήστρα του Μπετόβεν και στο τέλος της σερβίρισαν την καινούρια τους σπεσιαλιτέ, τα τορτελίνια. Ακολούθησαν και άλλες συναυλίες στις οποίες έπαιξαν διάσημα κομμάτια όπως την 9η συμφωνία του Μπετόβεν και το Νινί σέρνει Καράβι. Επίσης ίδρυσαν την εταιρεία Barilla η οποία προώθησε τις νέες σπεσιαλιτέ τους ονομάτι: Πέννες, Σπαγγετίνι, Κοφτό με σάλτσα και Ριγγατόνι. Η Barilla λειτουργεί μέχρι σήμερα και αποτελεί σήμα κατατεθέν της μουσικής μαγειρικής
Ενηλικίωση[επεξεργασία]
Ο Μπετόβεν συνέχισε την ζωή του ως μουσικός, αφού είχε ιδρύσει την Barilla, και έγραψε διάφορες χλιμιντζουριές. Το κομμάτι του Ωδή στην Χαρά ανέβηκε στην 1η θέση στα Anti-turk Charts και ο Μπετόβεν βραβεύθηκε με Νόμπελ μουσικής και Όσκαρ δημιουργικότητας. Το έργο του Ωδή στην Χαρά έγινε αργότερα εθνικός ύμνος της ΑΕΚ διότι είχε αισιόδοξα μηνύματα και θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα. O σημερινός ύμνος της ΑΕΚ είναι το Χαρά, αγνοείται ενώ το Ωδή στην Χαρά έγινε ύμνος του MTV. Στα 45 του, ο Μπετόβεν ανακάλυψε ότι έχει πρόβλημα με την ακοή του. Αφού εξετάστηκε από τον Dr. House ανακάλυψαν ότι ένα μακαρόνι και μια χορδή μπήκαν στα αυτιά του. Το γεγονός εξηγείτε, σύμφωνα με τον House, διότι ο Μπετόβεν είχε πέσει μέσα στα μακαρόνια και το πιάνο του όταν ήταν μικρός. Μετά από 5 χρόνια έχασε εντελώς την ακοή του, αλλά συνέχισε το έργο μουσικής μαγειρικής του.
Τα τελευταία χρόνια[επεξεργασία]
Τα τελευταία του χρόνια ο Μπετόβεν αφοσιώθηκε στην μουσική και έγραψε την 5η και τελευταία συμφωνία, που αποτελείται από 4 μέρη. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε και παίχτηκε ζωντανά από τους Manowar και όλες τις Συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου. Το τραγούδι ανέβηκε στην 1η θέση των Charts (όλου του κόσμου) και ο Μπετόβεν βραβεύτηκε ως ο καλύτερος μουσικός όλων των εποχών. Η 5η συμφωνία έμεινε στην 1η θέση για 30 χρόνια και αργότερα ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Στις 29 Μαρτίου 1827 ο Μπετόβεν απέθανε, και η κηδεία του συνοδεύτηκε από την Διαθήκη του Heiligenstadt η οποία έλεγε ότι όλες οι συνταγές και τα τραγούδια του τα άφηνε στην οικογένεια και τους κολλητούς του Manowar. Μετά το θάνατο του ένα νέο είδος μουσικής βγήκε στην επιφάνεια ονομάτι Μαγειρική μουσική, τις οποίας πνευματικός πατέρας ήταν ο Μπετόβεν.
Έργα[επεξεργασία]
Συνδέσεις[επεξεργασία]
- Manowar - είχαν μαζί συγκρότημα
- Γκέοργκ Ωμ - έχουν ίδια μαλλιά
- Μότσαρτ - γιατί έπαιζε και αυτός πιάνο
- Ρίχαρντ Βάγκνερ - που δεν τον ήξερε καν
Σημείωση: Ο Μπετόβεν πίνει μόνο Λιβάις