Μπαρμπαρόσα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γνωστός και μη εξαιρετέος πειρατής (πρώην κανατάς) και αυτοκράτορας-ελέκτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (κάτι σαν την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση) με το όνομα Καρλομάγνος, από την Santa Barbara του Αιγάλεω. Υπήρξε καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη της μάχης του Στάλινγκραντ (γνωστή βεβαίως και ως επιχείρηση Μπαρμπαρόσα) πάντα με το αγαπημένο του σπαθί στο χέρι.

Bouncywikilogo9.gif
  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Μπαρμπαρόσα.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


Εικάζεται ότι το όνομά του το πήρε από την περιοχή στην οποία γεννήθηκε και συγκεκριμένα από μια ντισκοτέκ που υπήρχε κοντά στο σπίτι του κατά την εποχή του μεσοπολέμου την Μπάρμπα-Ρόσα (που αργότερα μετονομάσθη σε Μπάρμπα-Ρέλα).
Γενικότερα υπήρξε μεγάλη συζήτηση για την πολυτάραχη ζωή του. Εκτός από πειρατής υπήρξε και ηθοποιός με τεράστια απήχηση. Οι ταινίες του τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης. Σε ορισμένες από αυτές ενσάρκωσε και τον γνωστό χαραχτήρα: Μπάρμπα-Γιώργο. Αργότερα στα γυρίσματα κάποιας από αυτές τις ταινίες γνώρισε και παντρεύτηκε την γνωστή ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα.

Φήμες τον θέλουν να εχει συνεργαστεί με τον Μπάρμπα-Στάθη στη διακίνηση προιόντων ευρείας κατανάλωσης όπως λαχανικών και τώρα τελευταία είδη σαλτσών. Μάλιστα η συνεργασία αυτή έχει και τα καλά της αφού διατηρεί και μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια που είχαν να συνεργαστούν με τον μεγάλης φήμης Αμερικάνο μεγαλοεπιχειρηματία ρυζιού Μπάρμπα-Μπεν.