Μούλος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Ενας Μούλος την ημέρα τον γιατρό δεν τον φέρνει την άνοιξη...”

- Λαϊκή Ρήση

Ετυμολογία[επεξεργασία]

Ο "Μούλος" είναι ένα πουλάκι!! Πώς είναι ο "Φλώρος", ε κάτι τέτοιο! ((Για περισσότερες σωστές - λεπτομερείς πληροφορίες πάνω στη συνομοταξία του πουλιού [[1]]). Το οποίο αποτελεί μια πρόσμιξη διαφόρων ειδών δίνοντάς του το όνομα του που πηγάζει από το Μουλάρι το οποίο πέρα από πεισματάρικο είναι και μπάσταρδο!! Το δεύτερο γνώρισμα, του οποίου είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του Μούλου!!

Άλλες χρήσεις[επεξεργασία]

Κατεπέκταση, το επίθετο αυτό πλέον χρησιμοποιείται υβριστικά όταν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον που οι πράξεις του είναι κακόβουλες και δρα με δόλο συνήθως στα κρυφά και με προσωπικό όφελος και όχι τόσο για να τονίσουμε αριθμητικά τον αριθμό τον πατεράδων κάποιου αν και εμπεριέχεται στον χαρακτηρισμό αυτό.

Παραδείγματα[επεξεργασία]

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ΜΟΥΛΟΥ με την κυριολεκτική έννοια και τη μεταφορική είναι ο Tweety![[2]] Ο οποίος είναι:

a) Πουλάκι!
b) Μοχθηρός και μνησίκακος προκαλώντας συνέχεια δυστυχία στον κακόμοιρο Sylvestro!
c) Μπάσταρδος (Ουδέποτε έχουμε δει τον πατέρα του Tweety σε κανένα επεισόδιο της σειράς...)

Επιπλέον Παραδείγματα[επεξεργασία]

Επιπροσθέτως το όνομα τούτο έχει δοθεί και σε ηδύποτον - αναψυκτικόν - φλωροποτόν - τζιτζιμπίρα ("Mule") το οποίο αποτελείται από στυμένους μούλους -κάτι σαν το Ρεντ μπουλ που προέρχεται από τα αρχίδια ταύρων ή το Rigo -, οι οποίοι τυγχάνουν αρίστης γεύσεως, σερβίρεται και ον δε ροκς.

Ιστορία:[επεξεργασία]

Οι Μούλοι ζούσαν τα αρχαία χρόνια ενωμένοι, ωστόσο μετά τη πτώση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίστηκαν σε δύο αντίπαλες ομάδες με εκατομμύρια μέλη, τους Μούλου Μούλους και τους Μούλους Μούλου.

Δείτε Επίσης[επεξεργασία]

Πουτσοφλίγκαρο
Σάντουιτς
Δέος