Μοσχάτον

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
(Ανακατεύθυνση από Μοσχάτο)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Παραλιακό θέρετρο χωρίς παραλία.

Βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Καλλιθέας, Ταύρου και Πειραιά. Δημιουργήθηκε από τους Ελ μία νύχτα με πανσΕΛηνο το έτος 88.888 π.Χ. για να καλύψει μία τεράστια σκουληκότρυπα που οδηγούσε στην Ατλαντίδα. Οι πρώτοι άποικοι ήρθαν από ένα μακρινό πλανητικό σύστημα την ΕΛευθερία εξ'ου και η γνωστή ομάδα ΕΛευθερία Μοσχάτου.


Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ[επεξεργασία]

Bwikilogo.gif
Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για το Μοσχάτον.

Άγνωστο το γιατί τη δεκαετία του 1950 οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μεταλλάχθηκαν. Ίσως το γεγονός ότι εκείνη την εποχή οι άποικοι της Καλλιθέας καλλιεργούσαν φασολιές και ως εκ τούτου πέρδονταν ασυστόλως, δημιούργησαν ένα πρώιμο και τοπικό φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έτσι παγετός κάλυψε την περιοχή για πολλούς αιώνες. Σημάδια αυτού του γεγονότος αποτελούσε μέχρι πρόσφατα το παγοδρόμιο του Μοσχάτου, το οποίο καταστράφηκε από την τελευταία εισβολή των Ταύρων με ωροσκόπο Καρκίνο (ειδική μονάδα καταστολής των Ταύρων), αποίκων του Ταύρου, που με φιρεμπόλες εξολόθρευσαν και το τελευταίο ίχνος πάγου.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΕΝΕΤΙΑ[επεξεργασία]

Όπως όλες οι πόλεις που δε σέβονται τον εαυτό τους έτσι και το Μοσχάτο διοργανώνει με τα περίλαμπρα δυόμισι άρματά του τεράστιο 10 μέτρων καρναβάλι που διασχίζει την κεντρική οδό Μακρυγιάννη (βλ. παρακάτω).

Κάθε χρόνο ο Μήτσος, ο Μπάμπης και η Μαριγούλα συρρέουν στο Μοσχάτο για να πετάξουν 4 τόνους σερπατίνες και κομφετί, προσφορά του χορηγού και αποίκου του Μοσχάτου Σπυρίδωνος Μπιμπίλα (βλ. παρακάτω). Εδώ και πλέον των 20 ετών που διοργανώνεται αυτή η φιέστα ακόμα ψάχνουν του πρώτο ΧΑΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ. Φημολογείται ότι δεν υπήρξε παρά μόνο στην φαντασία του Μήτσου, του Μπάμπη και της Μαριγούλας (βλ. παραπάνω).

ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ[επεξεργασία]

Οι δώδεκα θεοί του Μοσχάτου ήταν και είναι οι εξής έξι:

  • Μπιμπίλας Σπυρίδων Ηθοποιός μεγάλης γκάμας με ειδίκευση στη Μάγια τη μέλισσα και τον (μη με ξυπνάς απ'τις έξι) Χουζούρη.
  • Καφάσης Κωνσταντίνος Ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα του από τη λαχαναγορά του Ρέντη απαγγέλλοντας στίχους του τραγικότατου ποιητή Λιακό πάνω σε καφάσια. Πολύ κακός μαθητής, εξ'ου και το δημώδες άσμα που τραγουδήθηκε σε όλες τις χασαποταβέρνες και τα ουφάδικα "Γέλα κυρία μου".
Οι υπόλοιποι τρεις μετά τον κατακλυσμό του Νώε αποφάσισαν ότι ο Μήτσος, ο Μπάμπης και η Μαριγούλα είναι αρκετοί θεατές για το καρναβάλι και μετοίκησαν σε άλλους μακρινούς πλανήτες με την υπόσχεση να μη γυρίσουν ποτέ. Είναι οι εξής:


  • Κιουρτσάκη Αγγελική (Άντζελα Δημητρίου) Άγνωστη κορδελιάστρα (στο εφέ) της Πεταλούδας και γνωστή αοιδός της πατρίδας ΑΧ!

Πρόσφατα έλυσε το πρόβλημα του ρινικού διαφράγματος και από τότε σκέφτεται 100%.

  • Βάνου Ευγενία (Τζένη) Γνωστό απολίθωμα του Ελληνικού πενταγράμμου. Έζησε τον πρώτο αποικισμό του Μοσχάτου. Συνεργάζεται με σεβαστούς αποφοίτους ριάλιτι σόου.
  • Βαρδής Αντώνιος Πασίγνωστος βάρδος της τηλεκάρτας. Σε λίγους μήνες κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ "χρονοκάρτα" καθώς οι εξελίξεις τον προλαβαίνουν.

ΞΕΠΕΤΑΙΩΝ[επεξεργασία]

Υπάρχει φήμη ότι μεγάλος ιδρυτής της πόλης υπήρξε ο τραγόμορφος θεός Πάνας. Χνάρια της αρχέγονης, μυστηριακής και άκρως σεξουαλικής λατρείας βρίσκονται διασκορπισμένα στο Μοσχάτο. Αρχαίοι ναοί όπως το Άλμα, το Mary Plaza, το Δελφίνι και το Πρίμα ακόμα αντηχούν κραυγές και βογγητά των ακόλαστων ιεροτελεστιών του Πάνα. Πιστοί από όλη την Αθήνα συρρέουν μέχρι και σήμερα νυχθημερόν για να σκύψουν και να προσκυνήσουν. Εκεί οφείλεται και η πρώτη ονομασία της περιοχής Ξυπεταιών (ηπειρώτικη ιδιόλεκτος) που είναι παραφθορά της λέξης Ξεπεταιών (από το ξεπετώ->ξεπέτα). Η λατρεία του Πάνα ενίοτε εκδηλώνεται στο πλήθος πάρκων και παγκακίων που αφθονούν στο Μοσχάτο.

MOSCHATON BY NIGHT[επεξεργασία]

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΣ ΟΡΟΣ.

Οι Ελ έχουν επιβάλλει στο Μοσχάτο διαγαλαξιακό νόμο, το γνωστό Moschaton by day, που ισχύει μετά τις δώδεκα τη νύχτα και ίσως λίγο πιο πριν (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Άστεροσκοπίου Αθηνών και της Μαιρούλας της λεκανατζούς). Συνεπώς όλα τα καταστήματα της κεντρικής οδού Μακρυγιάννη και των παρακείμενων όδων παραμένουν κλειστά μέχρι τις δεύτερες πρωινές ώρες. Αποτέλεσμα αυτού ειναι το μοσχατιώτικο αντιραμαζάνι, δηλάδη οι άποικοι του Μοσχάτου υποχρεούνται να τρώνε και να καπνίζουν μόνο την ημέρα. Υπάρχουν υπόνοιες ότι σε αυτό έχουν βάλει το χέρι τους (και όχι μόνο αυτό) ο Μήτσος, ο Μπάμπης και η Μαριγούλα σε συνεργασία με τον Sport Billy (ήρωας από άλλο πλανήτη).